„Ryzen 8000“ serijos procesoriai ir vėl maksimaliai turės 16 branduolių

AMD stalinių kompiuterių „Ryzen 8000“ procesorių serijoje, kodiniu pavadinimu „Granite Ridge“, ir toliau bus naudojama maksimali 16 branduolių/32 gijų konfigūracija, teigiama „PC Games Hardware“ pranešime. Nauji „Ryzen 8000“ procesoriai išlaikys dabartinių „Ryzen 7000“ procesorių dizainą, kuriame bus du 8 branduolių „Zen 5“ lustai ir vienas jungčių ir grafikos lustas. Labai tikėtina, kad AMD vėl panaudos tą patį 6 nm jungčių lustą kaip ir „Raphael“ procesoriuose, tačiau su atnaujinimais, kurie galėtų užtikrinti didesnę DDR5 atminties spartą. Kiekvienas iš iki dviejų „Zen 5“ branduolių lustų turi po 8 branduolius. Kiekvienam branduoliui skirta 1 MB L2 spartinančiosios atmintinės ir 32 MB bendros L3 spartinančiosios atmintinės. Labai tikėtina, kad CCD bus sukurti naudojant TSMC 3 nm EUV silicio gamybos procesą.

Bene įdomiausias šios informacijos aspektas turėtų būti minimi TDP skaičiai, kurie ir toliau rodo, kad galingiausiai modeliai turi 170 W TDP, o žemesnės pakopos – 65 W TDP. Kadangi procesorių branduolių skaičius nedidėja, AMD turėtų paruošti didesnę spartą per taktą ir siūlyti didesnį dažnį. „Ryzen 8000“ serijos procesoriai turėtų būti pradėti gaminti tik 2024 m. I ketvirtį. Tikimasi, kad „Ryzen 8000“ išliks visiškai suderinami su esamu AM5 lizdu ir AMD 600 serijos mikroschemų rinkinių pagrindinėmis plokštėmis.

7 Komentarai

  1. ReaLm parašė:

    Bet pagrindis klausimas – Why? Juk nm mažėja… Turėtų būti tam priežąstis, arba vilkina technologijas specialiai, kad rinka užpildyti….

  2. Maariux parašė:

    Nes tam yra Epyc?

  3. ToBeX parašė:

    Kada pagaliau išleis normalius procesorius, kad bent game update neapkrautų 16 branduolių 100%
    Ir pc nuo stalo nebandytų pakilt, nes temp didesnė nei per stress test.
    https://i.imgur.com/KEzwLhg.png

    • EgidijusL parašė:

      Aš undervolt su CTR ant Ryzen pasidariau po savaitės laiko, nes tie FAN šokinėjimai (dėl staigaus temperatūros šokinėjimo) ir siurblys pašonėje… Tai su undervolting bent ramiau, nes apraunant cpu 98% garsas yra pakenčiamas, nes temperatūros ties 65-68 laipsniais. Aišku reikėtų dar šiek tiek gal pakelti procentą CPU Fan jog ties tokia apkrova kiek daugiau aušintų. Bet dėl CTR kliudo į linux peršokt 🙁
      https://i.postimg.cc/T22ygRTn/image.png

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.