„Ryzen“ perkami gerai

Nors vakar kai kuriuos nuvylė „Ryzen“ sparta, bet procesorius žmonės pirko noriai ir net ne visi norintys gali juos įsigyti, nes paprasčiausiai jų parduotuvės nebeturi.

Pavyzdžiui toks gigantas kaip „Amazon“ „Ryzen“ procesorių nebeturi, ir siūlo juos užsisakyti dabar, bet gauti tik tada, kad bus gauta nauja procesorių siunta.

Lietuvoje situacija dar prastesnė. „Kilobaito“ kainoraščiuose atsiradę „Ryzen“ procesoriai dingo, jų nematyti ir pas kitus mažmenininkus. Kad ir kaip gaila, mūsų šalyje realiai net nebuvo ir nėra progos įsigyti „Ryzen“. Procesorių nebent galime nusipirkti iš užsienio parduotuvių.

54 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Tuo buvo galima net neabejoti. Ryzen – tikrai pateisino lūkesčius, o tai – labai šaunu. 🙂

    • Ememdemsas parašė:

      Pagaliau hi end procas uz ikandama kaina 🙂 O del geimu tai niekas nepirkdavo su e zenklu geimint. Ka jau kalbet apie mb kainas mazesnes. Matau jau kalba cia kaikas, kad nieko vertas cpu – tai cia matyt tie kurie turi nusipirke i7 per pastaruosius kelis metus :)))) Reik palaukt menesiuka ir manau uz 800 eur galima bus surinkti 1800x fantastiska sistema.

      • Stipena parašė:

        Tai aišku nieko vertas, gi visi nusipirkę High End kompus 720p rezoliucija žaidžia, na mandresni 1080p, o aukštesnėm rezoliucijom tik nevykėliai žaidžia 😀

        • IFeelYou parašė:

          @Ememdemsas gal tu kliedėt nustok.

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Ko toks piktas?

            Darbui 1800X, dar geriau 1700X kaina sparta tikrai geriau nei 6900K. Ar tu dėl ko čia supykai? Ar dėl to, kad pasakė jog tie kurie nusipirko HEDT Intel varo ant Ryzen?

            • koloniukas parašė:

              Taigi pirmadienis…

            • IFeelYou parašė:

              Aš ne piktas, tiesiog tokie pezalai nervina. Palauks jis mėnesiuką ir už 800 eurų susirinks sistemą su 1800x, kai vien CPU kainuoja 550 eurų kainuoja.
              O dėl tų kas susipirko High-End i7, tai jiems Ryzen mažiausiai rūpi, nes jo pirkti nėra jokios prasmės kai bet koks 5960X/6900k overclockintas iki 4.4 Ghz su 1.16v ir 60C* lenkia bet kokį Ryzen. Jau nekalbu apie 6950X.
              Ryzen labiau rūpi perkantiems naują sistemą arba silpnos sistemos upgradui į galingesnę.
              Be to absoliučiai niekas nesakė kad Ryzen blogas CPU. Tiesiog gal nepateisino visų lūkesčių, kas labai matosi iš stipriai nukritusių AMD akcijų.

              • Minde parašė:

                keistas tas AMD akciju kritimas, tai tik parodo, kad per daug emociju investuota. Rizen pasirode tikrai gerai iskaintant kokioje padetyje buvo AMD PC skyrius. Ir siaip Rizen pasirode kaip ir buvo realiai pranasauta, o ne fantazuota. Tad speju nuslugus emocijoms AMD akcijos vel kilstelsis.
                Man kol kas kelia nerima ten atminties issue ar dar kazkas su tais procais….

                • dekanaz parašė:

                  jo, as dabar irgi gaudau info kas ten blin su ta atmintim. ir latensai kazkokie netokie… vienzo rasit kas info, pasidalinkit, arba paaiskinkit jei patys sukramtet jau kurnors ir supratot:)

                • IFeelYou parašė:

                  Skaičiau kad pas juos kažkas ne taip su L3 Cache atmintis, labai maži pralaidumai ir didelis latency.
                  Ir šiaip procesorius itin priklausomas nuo ram greičių, ryzen benchmarkai labai keičiasi naudojant spartesnę atmintį.
                  Akcijos aš irgi manau pakils kai nusistovės viskas, nes realiai tai procesorius labai vykęs.

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Aš tai ginčytis nenoriu, bet IFeelYou gal sakydamas A pasakyk ir B. Su kokiu ten aušinimu 4.4 GHz @ 60C? Ar tik ne su belekokiu high end vandeniu. Nesu niekad HEDT sistemos oc potencialu domėjasis, ar tikrai 4.4 GHz ant 1.16V? Kažko neįtikėtinai skamba. Kad lyg net ne visi 6900K net tuos 4.4 GHz pasiekia.

                Nežinau ar man tik taip atrodo, bet iš tavęs kažkodėl jaučiamas priešiškumas Ryzen, gal taip tik atrodo. Lyg kokia nuoskauda, kad varguoliai galės turėt 8 branduolius už pigiai.

                Ir durniui aišku, kad Ryzen nesispartina, gali ir 4 GHz neperlipt. Spartintam 6900K nekonkurentas, ypač žaidimuose. Bet stokiniai procesoriai produktyvumo užduotyse (1800X vs 6900K) kovoja tikrai stipriai ir už per pus mažesnę kainą.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Is tikro, prie stock’iniu dazniu, 1800X zaidimuose turetu nusileisti vidutiniskai tik keliais procentais 6900K. Is „dizaino“ puses nera (man bent zinomu) objektyviu priezasciu, kodel zaidimuose jis kartais atsiliko smarkiai. Veikiausiai cia bus OS/game engine/game kodo optimizacijos klausimai + galimai kazkokie hardware’iniai bug’ai.

                • IFeelYou parašė:

                  Na iš manęs negali jaustis priešiškumas, nes jo nėra. Ne vieną kartą jau sakiau kad Ryzen labai geras CPU, pats jį būčiau pirkęs, jeigu OC pasiektų bent 4.5 Ghz.
                  Žinoma kad žiūrint į kainos/galios santykį Ryzen geresnis lyginant su 6900k ir žymiai. Niekas dėl to nediskutuoja.
                  Man tiesiog nepatinka komentarai iš visokių ememdemsų, kurie 4 metus (kol AMD absoliučiai nieko nepasiūlo) sėdi ir tyli šikną suraukę, o AMD kažką išleidus puola aiškinti kokie visi kvailiai kad prisipirko i7. Galima pagalvot, kad tuo metu buvo kažkokia alternatyva.
                  Dėl 1.16 ant 4.4 Ghz tai easy. Aišku aš gal ne taip išsireiškiau, nes turėjau omenyje savo CPU ir benchmarkus, o ne 24 val Prime95. Kitų rezultatai gali būti ir blogesni ir geresni. Tačiau temperatūrom manau Ryzen su Intel nelabai galės lygintis jokiom sąlygom jau vien dėl voltažų skirtumo.
                  Dėl varguolių tai prajuokino pastaba 🙂 Tikrai neskirstau žmonių į varguolius, oligarchus ar dar kažką. Tuo labiau nemanau kad pagal turimą CPU galima pasakyt žmogaus turtinę padėtį. Gal jis turi i3, o nusipirkęs du namus Ispanijoje 🙂

            • IFeelYou parašė:

              Na ir beabejo pagrindinė priežastis kad pirmadienis.

      • Minde parašė:

        to Ememdemsas:

        man patinka zmones kurie suabsoliutina „niekas“, „visi“, jau perskaicius pirma toki teigini galima neskaityhti viso posto – nieko gero ten nebus. Bet perskaiciau (idomu buvo) ir neapsirikau „fantastine sistema“. 🙂 grozines literaturos sitoje svetaineje nera.

  2. zaibas parašė:

    ieškokit kilobaite kol dar nepakėlė ir jie kainų

  3. dekanaz parašė:

    nera kilobaite, ten cache likes. per pati kilobaito psl neberanda – laikinai iseme. bet didmenoje pacioje, o tiksliau abc data, tai tos kainos kaip skytecho:)

    • zaibas parašė:

      nu tai reiškiasi, kas nespėjo vakar iš kilobaito nusipirkti, tai dabar teks mokėti dar papildomus 80 ar daugiau eurų, arba laukti kol normalizuosis kaina, o geriausia, nulekiat rytoi į Lenkiją ir ten nusiperkat 🙂 plius dar alaus ir maistuko prigriebiat 🙂

    • SarzzeR parašė:

      Tai matyt, kad visoje tinkluose jos bus didelės. Gaila. Jei ką, tai imsiu iš Vokietijos ar Lenkijos tada ir bus ramu. 🙂

  4. dekanaz parašė:

    tai 100% garantuoju kad kilobaite tik buvo siaip, kainininko irasas ir tiek. uzsakius nieko ten butum nenusipirkes, kaip ir skyteche irasai yra, o kiekiai kolkas 0

  5. zaibas parašė:

    dabartinės kainos Lietuvoje 7700K kainuoja 391 eu, o ryzen 1700 – 420eu, ryzen 1800x – 653 eu

  6. Povilas parašė:

    Kol nerodo likuciu, tol skyteke ir visur kitur, kaina nera tikra. rodys likucius pasikeis ir kaina, tai nekainuos brangiau nei kilobaite buvo.

  7. Stipena parašė:

    1700 421€, o 1700X 413€ 😀 X versija tai sakyciau pigiai skyteche

  8. Minde parašė:

    arba Rizen perkami gerai, arba labai maza pasiula 😀

  9. newdiamond parašė:

    markit.lt turi. bet ne lt sandeliuose

  10. zaibas parašė:

    Kilobaitas vėl įdėjo Ryzen procesorius, bet turės tik kovo 15 d.

  11. Mindaugas Klumbis parašė:

    IFeelYou, pasibaigė ten ta grandinėlė. Aš tiesiog pasakiau jog taip atrodo, kad kažko prieš Ryzen iš kai kurių komentarų.

    Tikra tiesa, seniau nebuvo daugiau variantų, tikrai nebuvo. Ir dabar kas nori geriausio ir jam pinigai tik pavadinimas Intel lieka pirmu pasirinkim žiūrint vien į spartą.

    Kas dėl voltažų ir kaitimo, voltažas realiai tik viena medalio pusė, amperai kita. Kitaip sakant realūs sunaudojami watai. Be to nežinau kiek tiesos, bet AMD voltažas ten kažkaip kitaip skaičiuojasi galutinis, jis mažesnis nei užrašyta ar kažkas tokio.

    • IFeelYou parašė:

      Aš tikrai ne prieš. Realiai jeigu jų sparta būtų vienoda ir kaina taip pat, aš pirkčiau AMD. Vien dėl to kad Intel tikrai daugelį užkniso su savo 1% pagerėjimais ir kosminėm kainom. Bet kadangi jau esu nusipirkęs Intel, tai…

      O čia grįžtam prie voltažų… Tik dėl Tavęs! 1.15 🙂

      https://postimg.org/image/ljcx4xc3j/

      PS. Šiaip manau sumažinęs Cashe greičius, sumažinęs RAM dažnius galėčiau ir su 1.14v visus benchmarkus su 4.4 Ghz varyt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.