„Samsung Galaxy Note 8“ jau prekyboje

Kai kalba pasisuka apie didžiuosius rudens  naujų produktų paleidimus į rinką, be abejonės, visų akys nukrypsta į „Samsung Galaxy Note 8“. Ar ši linija grąžins kompaniją į topus? Na, reikia tikėtis.

Iš pirmo žvilgsnio „Galaxy Note 8“ atrodo labai panašaus dizaino, kaip šiais metais pristatyti „Galaxy S8“ ir S8 Plus – toks pat Infinity ekranas, mygtukai ekrane, IP68 atsparumas dulkėms ir vandeniui ir tas pats „Bixby“ mygtukas. Bet tegu pirmas įspūdis neapgauna, nes Note 8 turi kai kurių atributų, kurie leidžia jam išsiskirti iš kitų giminaičių.

„Galaxy S8“ ir S8 Plus be abejonių rinkoje yra vieni geriausią išvaizdą turinčių išmaniųjų telefonų, bet jie nėra patys patogiausi rankai. Laimė, Note 8 gali pasigirti nežymiai storesniu ir platesniu dizainu nepaisant to, kad jo ekranas yra didesnis nei S8.

Note 8 turi išlenktus kairį ir dešinį kraštus tiek priekyje, tiek nugarėlėje, tačiau yra kiek mažiau nuožulnesni nei S8, todėl jo kraštai yra truputį labiau kampuoti. 162,5 mm aukštis paverčia „Galaxy Note 8“ masyviu.

Kiekvieno išmaniųjų telefonų paleidimo į rinką atveju „Samsung“ pristato galimą įrenginių spalvinę gamą, tad šiemet galima rinktis iš vidurnakčio juodos, klevo auksinės, orchidėjų pilkos ir naujojo jūros gilumo mėlynos variantų. Tačiau visų telefonų priekiai vis tiek yra juodi. Tik spalviniai pasirinkimai bus skirtingi priklausomai nuo to, kurioje šalyje perkamas telefonas.

Kaip ir buvo galima tikėtis, „Galaxy Note 8“ savyje slepia geriausias specifikacijas. Jis varomas „Qualcomm Snapdragon 835“ (JAV rinkoje), arba „Exynos 8895“ (pasaulio rinkose) mikroschemų rinkinio. Kartu gaunate 6 GB LPDDR4 operatyviosios atminties ir 64 GB, 128 GB arba 256 GB vidinės (priklausomai nuo rinkos). „Samsung“ dar prideda microSD jungtį, kuri leidžia atmintį išplėsti iki 256 GB.

Žinoma, labiausiai „Galaxy Note 8“ didžiuojasi naujuoju ekranu, turinčiu 18,5:8 kraštinių santykį. Ekranas – 6,3“ QUAD HD Super AMOLED Infinity, turintis UHD Alliance HDR Premium sertifikatą.

Vaikantis dvigubos kameros mados, Note 8 yra pirmasis „Samsung“ telefonas, turintis šią konfigūraciją, bei pirmas telefonas, palaikantis optinį vaizdo stabilizavimą abejuose objektyvuose. Šiam kamerų deriniui gamintojas parinko telefotografavimo ir plataus kampo kameras; pastaroji leidžia kurti išplaukusio fono nuotraukas. Abi kameros yra 12MP, atitinkamai f/2,4 ir f/1,7 diafragmomis. Plataus kampo objektyvas yra greito automatinio fokusavimo, leidžiančio fotografuoti aštrias ir aiškias nuotraukas prie bet kokio apšvietimo.

Nors „Samsung“ „Bixby“ nėra laikoma privaloma funkcija, gamintojas tikrai neketina pasiduoti dėl jos – kaip ir S8 serijoje, Note 8 turi fizinį „Bixby“ mygtuką.

Ir kaip gi Note būtų be išmaniojo rašiklio (S-Pen). Nors išorinis dizainas nelabai keitėsi, bet programinė įranga buvo šiek tiek patobulinta, pridėta nauja funkcija, pavadinimu „Live Message“, kuri leidžia žinutę užrašyti ranka, pridėti efektų ir išsaugoti viską kaip animuotą paveikslėlį GIF formatu. Tai tikrai paįvairins žinučių siuntimą.

Po pernykščių įvykių su Note 7 akumuliatoriais, „Samsung“ į Note 8 sumontavo mažesnį 3300 mAh akumuliatorių.

Užsakyti „Galaxy Note 8“ galima jau nuo šiandien, parduotuvėse telefonai turėtų pasirodyti rugsėjo 15 dieną.  Kainos ir spalvų pasirinkimai skirsis nuo pasaulinės rinkos:

JAV – 930 JAV dolerių; pilka, juoda versijos.

UK – 869 svarų sterlingų; juoda, auksinė versijos.

Europa – 999 eurų; juoda, mėlyna versijos.

Kanada – 1300 Kanados dolerių; juoda, mėlyna versijos.

Australija – 1500 Australijos dolerių; juoda, auksinė versijos.

„Galaxy Note 8“ specifikacijos: 

Body: Polished aluminum frame, Gorilla Glass 5 front and back; IP68 certified for water and dust resistance. Midnight Black, Orchid Grey, Deepsea Blue, Maple Gold color schemes.

Display: 6.3″ Super AMOLED ‘Infinity Display’, 2,960x1440px resolution, 18.5:9 (2.06:1) aspect ratio, 522ppi; HDR 10 compliant (no Dolby Vision).

Rear camera: Primary 12MP, Type 1/2.55″ sensor, f/1.7 aperture, 26mm equiv. focal length; Secondary 12MP, Type 1/3.4″ sensor, f/2.4 aperture, 52mm equiv. focal length; dual pixel phase detection autofocus and OIS on both; 2x zoom. 2160p/30fps video recording.

Front camera: 8MP, f/1.7 aperture, autofocus; 1440p/30fps video recording.

OS/Software: Android 7.1.1 Nougat; Samsung Grace UX; Bixby virtual assistant; Smart Connect, Smart Connect Home

Chipsets: Qualcomm Snapdragon 835: octa-core CPU (4×2.35GHz Kryo 280 & 4×1.9GHz Kryo 280), Adreno 540 GPU. Exynos 8895: octa-core CPU (4x2nd-gen Mongoose 2.3GHz + 4xCortex-A53 1.7GHz), Mali-G71 GPU.

Memory: 6GB of RAM; 64GB of storage; microSD slot for cards up to 256GB, UFS cards support.

Battery: 3,300mAh Li-Po (sealed); Adaptive Fast Charging (same as S7/S8); QuickCharge 2.0 support; WPC (Qi)&PMA wireless charging.

Connectivity: Single-SIM, Dual-SIM available in certain markets; LTE-A, 4-Band/5-Band carrier aggregation, Cat.16/13 (1Gbps/150Mbps); USB Type-C (v3.1); Wi-Fi a/b/g/n/ac MU-MIMO; GPS, Beidou, Galileo; NFC; Bluetooth 5.0.

Misc: S-Pen stylus with 4096 pressure levels; fingerprint/iris/face recognition; single speaker on the bottom; 3.5mm jack; bundled AKG headphones.

26 Komentarai

  1. Minde parašė:

    Man disco talpa dabar vienas svarbiausiu faktoriu telefonuose, ness korteles stabdo.
    Jei neduztu taip lengvai tie telefonai, butu galima ir apie si pirkini pagalvoti.

  2. Neveris parašė:

    Kaip jo dydis jums?? ne per didokas?

  3. IFeelYou parašė:

    Populiariausias telefonas tarp ISIS teroristų 😀 O dabar, dar ir už super mažą 1000 eurų kainą!

    • newdiamond parašė:

      palyginkite Jusu turima super uber maxi mega naujausio Apple ch-kas ir sito…
      speju nustebsite…as aisku kalbu apie objektyvu palyginima, o ne Apple ekosistema geresne ar Apple nestringa ir super smotthness jausmas telefone….

      • IFeelYou parašė:

        O ką ten lyginti? Skaičiukus? Koks man skirtumas kiek ten ramo ar kiek branduolių, jeigu Apple sparčiau veikia? Aš čia šiaip kalbu, nežinau kaip šitas Note veiks.
        Pieštukas absoliučiai nereikalingas telefone, čia ne planšetė. Dizainas baisus. Baterija tokia pat. Visi tie Retinos skaneriai apskritai juokingas gimmnickas, kurio nenaudoja 99% turinčių Samsung. Nieko ypatingo nematau šitam telefone. Nieko ypatingo (apart iOS) nėra ir Apple. Bet aš mokėjau 780 eurų, ne 1000 eur.

        Jeigu jau pirkt Android, tai galima už 100 eurų kitaiską nusipirkt, kur nesenai čia forume daug nuorodų žmonės pridėjo. Vis tiek niekas neatskirs koks ten telefonas, o įsidėsi Custom ROM ir naudosi normaliai kaip bet kurį Samsungą.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Bet kad Apple ekosistema kai kuom tikrai geresne, ir Apple tikrai turi smoothness jausma, palyginus su Android 😀 Ypac kalbant apie keliu metu senumo modeliu palyginimus.

        • IFeelYou parašė:

          Tikrai taip. Pas žmoną iPhone 5S, kuris realiai yra 4 metų senumo, bet veikia idealiai greitai, kaip bet kuris šiuolaikinis flagmanas. Nei kiek nesulėtėjo per 4 metus. Norėčiau pažiūrėti kaip veiktų tais pačiais metais išleistas Samsung S4 (be jokių ten operacinės perrašymų, custom bios’ų ir pan.).

          • newdiamond parašė:

            turiu N metu telefonu po 100 euru…veikia super ir po 4 metu…ir batarke laiko virs dvieju dienu…..tik va beda…kainavo tik 100 eur 😀
            nu kam pasakysi…gi uzmetys kepuremis 😀
            kaip cia zmogus tokia pigiena vartoja :D:D:D

            gi minimum telefonui reikia 500 imti :D:D:D

        • newdiamond parašė:

          jausma turejo visi Apple fanai kai jiems pakiso senesni Apple telefona :D:D:D ir sake, kad wow tikrai koks geresnis 😀
          banalu…bet taip yra….

          • IFeelYou parašė:

            Tas jausmas yra su bet kuriuo iPhonu, jis tiesiog yra. To nei paneigsi, nei pakeisi. O tokie „youtubiniai“ video sufabrikuoti kad surinkt daugiau like ir commentarų, tai man juokingi 🙂 Kiekvienas normalus žmogus tikrai ant to nepasimaus. Čia kai laida „klausimėlis“ – apklausia 2000 žmonių, iš jų 3 pasako nesąmones, bet parodo taip – lyg visi tokie.

        • newdiamond parašė:

          nezinau kuo Android (mobile Linux) ekosistema blogesne uz Apple, nueini, parasai ko nori, siunties. Ko Jums dar reikia zmones ? kad pagalvojus programa pati parsisiustu ?
          nesuprantu, ishlepo zmones ziauriai ant visko…va kur beda….

          • IFeelYou parašė:

            Android nei geresnė nei blogesnė. Kaip ir blondinės nei gražesnės, nei baisesnės. Kiekvienas renkasi kas jam geriau.
            O kad žmonės išlepo tai čia faktas. Visi nori kuo paprasčiau.

      • Minde parašė:

        ir kas tau cia stringa? viskas jau 3 metu senumo androiduose puikiai sklandziai veikia, bent pas mane.

        • IFeelYou parašė:

          Gal tu moki elgtis 🙂 Kiek mačiau pas kolegas, tai ir 2 metų Androidai jau lėčiau veikia. Bet gal jie ten patys užkišo kažkokiom „šiukšlėm“.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Omenyje buvo turimas „smoothness“. Tai ne tiek strigimas, kiek mikro-lago ir mikro-stuttering’o kiekis naudojantis telefonu. Kai pripranti, tokiu dalyku net nepastebi, taciau jeigu realu laiku lygini telefonus – matosi.

          Pas iPhone jo maziau del objektyviu dalyku: mazesnio programiniu abstrakciju kiekio, native apps’u modeliu ir geresnes optimizacijos turint tik viena aparatine platforma.

          Kiek kas tai pastebi – cia subjektyvu. Kas objektyvu, kad JAVA kodas tai paciai uzduociai atlikti vykdomas ilgiau, o kai telefone per ilga laika prisikaupia dideli cache’ai, kuriuos programos turi apdoroti, prie tam tikru case’u „susiakumuliuoja“ tie inkrementiniai spartos skirtumai ir pasimato sie efektai.

          Bet man vistiek Android’as labiau patinka. Jo UI (stock) man zaismingesnis ir jaukesnis. Pas Apple ten viskas taip svaru ir nuciulpta, kaip kokioj sterilioj palatoj ar operacinej – no fun at all 😀

          • Minde parašė:

            zinau apie ka tu, as labai jautrus micro lagams bei kitiems judesio nesklandumams ir daznai mano akis juos mato, kai kiti zmones – ne. Ir pvz pas iPhone, berods 4 (o gal 5) irgi budavo micro lagas, ten turejau „kieta“ diskusija su vienu ju turetoju, kol irodziau, kad ten visgi iPhone’e micro trukciojimai egzistuoja. Pratais metais ziurejau, tai jau iPhone’as tikrai veike sklandziai.

            Nezinau, turiu Sony Xperia 2 (jau senukas), micro lagas dabar atsirado naudojant programas kaip Snapchat (jau truksta jam techines smarves). Siaip veikia tikrai labai sklandziai (kol nesibaigia diskas).

            Kangai jis visas pilnas, netrinti smsai, pilna foto, sukasi n procesu, laisku, dar visokiu nesamoniu, jau atsiranda micro micro lagas kokio vieksmo prodzioje, bet nuojauta kuzda del resursu loadinimo, na panasiai kaip personaliniam kompiutery jei kokia programa i HDD isirasai.

          • Minde parašė:

            galetu applas taip pat aplaizyti safari narsykles koda, nes kiek zinau, ten sveitainiu adaptacija safariui jau ne tai kad prisivijo IE, bet ir aplenke. O jei dar supportinti senas plansetes, tai …

    • Daimonass parašė:

      Ha, neblogas pokstas. Bet bijau kad jau pasenes truputi..

      • IFeelYou parašė:

        Na dar ne vakaras, palaukim žmonių reakcijos kai nusipirks šitą telefoną 🙂

        • newdiamond parašė:

          reakcija nenusipirkus…aisku, kad per brangu….aisku, kad nesamone, bet palyginus kokias nesamone daro Apple…visada Samsung priekyje techninemis naujovemis, nekalbu as kas panaudoja kas ne….KIEK ZMONIU flagmanu panaudoja bent 50 proc…
          juk pagrindinis tikslas yra ivaizdis toki telefona perkant ? gal meluoju ka ?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.