„Samsung“ ir „Apple“ išmaniųjų telefonų kainų skirtumas pasiekė naują rekordą

Pasak naujausio „Strategy Analytics“ pranešimo, skirtumas tarp vidutinės „Samsung“ ir „Apple“ išmaniųjų telefonų pardavimo kainos paskutinį 2016 metų ketvirtį  dar išaugo. Vidutinė „iPhone“ telefono kaina buvo 692 JAV doleriai, kai „Samsung“ savo telefonus pardavinėjo po 227 JAV dolerius. Tai reiškia, kad skirtumas tarp vidutinės kainos pasiekė naują rekordą – 465 JAV dolerius.

Žinoma, tai nieko nestebina, nes kainų skirtumą lemia skirtingos šių dvejų kompanijų verslo strategijos – „Apple“ visada orientuojasi į aukščiausios kokybės telefonų rinką, kai „Samsung“ siūlo plataus kainos diapazono produktus. Ši kompanija turi aukštos klasės „Galaxy S“ kartą, vidutinę A seriją ir draugiškos kainos J ir C įrenginius.

Kadangi „Samsung“ besivystančiose šalyse siūlo ten labai populiarius pradinio ir vidutinio lygio išmaniuosius telefonu, bėgant metams kompanijos parduodamų įrenginių vidutinė kaina labai sumažėjo. Pavyzdžiui, 2012 metais ji vidutiniškai buvo 438 JAV doleriai. Tais pačiais metais „Apple“ savo telefonus pardavinėjo už vidutiniškai 600 JAV dolerių.

Pranešime taip pat teigiama, kad kainų atotrūkis artimiausioje ateityje dar labiau išaugs. Tai reiškia, kad arba vidutinė „iPhone“ pardavimo kaina augs, arba „Samsung“ mažės, arba net abu variantai. Dešimtasis „iPhone“ jubiliejus jau čia pat, taigi jau galima spėti, kas didins šį skirtumą.

16 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    oh my god…that Apple…phenomena of the age

  2. IFeelYou parašė:

    Kvailesnių pezalų ir palyginimų nesu matęs. Lygina Samsungų šlamštų vidurkį, kai jie turi telefonų ir po 70 eurų su iPhone, kurie gamina tik flagmanus. Tai gal palyginkit Samsung flagmanus su visais Note ir Edge, tai gausis kad Apple pigesnis manau.

    • ZeroFM parašė:

      Išmanusis yra išmanusis , čia jau apple bėda kad nesugeba padaryt pigaus daikto už kuri nereikėtų inkstų kitaicam pardavinėti .

      • kernel_panikuoja parašė:

        Vargu, ar tai galima vadinti ju beda, nes jie puikiai issivercia ir be pigios klases…

      • IFeelYou parašė:

        Apple bėda čia mažiausia, ji viena turtingiausių Pasaulyje kompanijų, ir turtingesnė nei Samsungas su visais šaldytuvais ir mikrobangėm įskaičiavus.

        • Minde parašė:

          tas taip, tik kazkaip samsungas istvirtines, o apple laikosi ant oro. Gerai, kad oras paklausus. Bet jei viena diena oras nebus paklausus?

          • kernel_panikuoja parašė:

            Samsung’as parduoda daugiau telefonu, taciau Apple’as turi savo OS + App ekosistema + paslaugas + daugiau gryno kapitalo + stipru brand’a. SoC’ai Apple’o irgi geriausi. Sakyciau labiau atvirksciai – Apple geriau isitvirtines ir gerokai.

          • IFeelYou parašė:

            Aš taip pat manau kad Apple kaip tik geriau įsitvirtinęs. Dar visai nesenai, berods 2015 m. (nežinau kaip dabar, gal kernel_panikuoja galėtų patikslinti) Samsungo pajamos buvo labai stipriai priklausomos nuo to kiek Apple iš jų nupirks čipų. Man rodos Samsung gaudavo daugiau pelno iš čipų gamybos, nei iš savo telefonų pardavimų.
            O šiaip Apple techniką galima mėgti, galima nemėgti, bet ji yra gera. Ir tą neigti yra paprasčiausiai kvaila. Tobulumas visada slypi paprastume 😉

            • kernel_panikuoja parašė:

              Tiksliu skaiciu nezinau, bet kad Samsung’as kazkuriuo metu daugiau uzdirbdavo is parduotu daliu Apple’ui, nei is savo pacio telefonu – tai ir as toki niuansa prisimenu.

              Samsung’as skiriasi tuo, kad gamina daug ka – nuo atminties iki pramonines irangos. Sia prasme jis nera toks jautrus vienos srities pasikeitimams kiek kitos siauro profilio imones – tikriausiai ta Minde turejo omenyje (nebent mobilkes ten absoliucia dauguma jo pelno sudaro, bet abejoju). Bet snekant konkreciai apie mobiliaku rinka – uz Apple ten tikrai niekas geriau nera isitvirtines. Isimtis butu nebent Google, bet pastarasis ne visai pats design’ina hardware’a – daugiau softo ir servisu kontora.

              Apple turi dideli svori ir tiek. Uzteko jiems nuspresti patiems projektuotis GPU ir tokiam kaip „Imagination Technologies“ dabar labai nelengvos dienos prasidejo 😀

              Anyway. Siaip nelaikau saves nei Apple megeju, nei kokiu tai „hater’iu“. Is technines puses kai kurie ju produktai kai kuom man labai patinka, kai kurie kai kuom nepatinka, bet sutinku, kazi ar nors viena is ju butu galima pavadinti blogu produktu.

  3. Maariux parašė:

    Galbūt būtų tikslingiau lyginti kainas tarp flagmanų. Pvz kad ir istoriškai grafoje būtų įdomu pamatyti Galaxy S vs Iphone.

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Tiesiog statistika siekiant sukiršinti vienus prieš kitus 🙂

  5. ToBeX parašė:

    Yra melas < didelis melas < ir statistika

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.