„Samsung“ kuria baterijas, kurios pasikraus 5 kartus greičiau

Dabartiniame pasaulyje visi esame priklausomi nuo prietaisų su baterijomis, geriausias pavyzdys yra išmanusis telefonas. Mokslininkai stipriai dirba, kad pagerintų dabartines ličio baterijas, bet kol kas didelio proveržio nesulaukėme.

„Samsung“ atskleidė, kad jiems pavyko šio to pasiekti gerinant baterijas. Panaudojus grafeną (angl. graphene) naujosios baterijos įsikraus net 5 kartus greičiau, o tuo pačiu ir jų talpa išaugs apie 45 %. Naudojant tokią technologiją bateriją pilnai bus galima įkrauti per 12 minučių.

Grafenas naudojamas pagerinti ličio baterijoms, taip jos įgyja dar geresnes savybes. Sakoma, kad šios naujos baterijos galės būti naudojamos ir elektromobiliuose, kur greitas įkrovimas yra labai svarbus. Kol kas nepranešama, kada tokios pagerintos baterijos pasieks masinės gamybos stadiją.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    nu va dabar zinosime kokios batarkes bus anksciausiai po desimt metu 🙂
    Ir siaip kaip suprantu liaudis jau priprato kas diena telefona maitinti per laida 😀

  2. DasMachine parašė:

    Grafeno baterijos jau senai senai kuriamos laboratorijose. Ir apskritai i metus 2-3 straipsniai interneto platybese apie baterijas, bet realiu produktu kaip nera taip nera. Be to, svarbu ne tik viena specifikacija, o visas ju komplektas:
    1. Kaina
    2. Talpa
    3. Ikrovimo greitis
    4. Ikrovimu kiekis

    • Minde parašė:

      Aga, as apie tokias revoliucijas kas metus po viena straipsni minimum perskaitau. Jau gal pries 5 metus skaiciau kad labaratorijos salygomis pavyko isgauti super duomenis. Bet kaip nera ir nera

  3. SarzzeR parašė:

    Nelabai svarbu tas greitis, bent jau man. Geriau, kad ir laikytų ilgai. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.