„Samsung“ nori didesnių NAND atminties kainų

Atminties gamintojams tikrai nepatinka labai žemos NAND atminties kainos, o vienas didžiausių šios atminties gamintojų imasi tam tikrų veiksmų situacijai kiek pakeisti. Pranešama, kad „Samsung“ sumažina investicijas į NAND atmintį, o tai turėtų sumažinti NAND atminties tiekimą, o tada sumažėjus pasiūlai kainos išaugs. Šiame reikale tik viena guodžianti žinia, kad šie „Samsung“ veiksmai rinkai įtakos turės tik maždaug po metų. Tad ir toliau prognozuojama, kad 2019 metais NAND atmintis pigs, tuo pačiu ir SSD.

„Samsung“ taip pat nenori, kad kristų DRAM atminties kainos ir kiek seniau sumažino šios atminties gamybą, kad pasiūla tenkintų paklausą, o kainos liktų aukštumoje. Atminties gamintojai labai trokšta, kad aukštos DRAM kainos būtų nauja norma, bet mes puikiai pamename, kad DRAM atmintis kainuodavo kur kas padoriau.

2 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kai rinkoje oligopolija (Samsung, Micron, SK Hynix) apie cikla ( kai pasiula virsija paklausa ir vice versa) galima pamirsti. Aukstos kainos manau bus norma iki tol kol kinu gamintojai prades savo masine gamyba, kas bus dar negreit.

  2. MMM parašė:

    „kad „Samsung“ sumažina investicijas į NAND atmintį, o tai turėtų sumažinti NAND atminties tiekimą“.

    Na nebutinai tai tiesiai susijusios investicijos ir tiekimas. Investicijos gali buti keliu r usiu: tai i gamybos linijas arba nauju technologiju kurima. O gali buti ir gamybos liniju optimizavimus, kas vel nebutinai itakos tiekima, gali itakoti savikaina.

    Tad arba kazkuri dalis informacijos nutyleta, arba per smarkus burimas is tirsciu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.