„Samsung“ nori statyti lustų gamyklą Teksase

Neseniai paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad „Samsung“ planuoja statyti 17 mlrd. USD vertės lustų gamyklą Teilore, Teksase, kad būtų pildomi vietiniai užsakymai. „Samsung“ parduoda daug savo lustų JAV įsikūrusioms įmonėms, todėl ilgainiui viskas būtų lengviau ir pigiau jei gamykla būtų JAV.

Valstybei pateikti dokumentai atskleidžia, kad „Samsung“ gamykloje bus sukurta apie 1800 darbo vietų, o Teksasas siūlo Korėjos technologijų milžinei keletą mokesčių lengvatų, pavyzdžiui, sumažintus nekilnojamojo turto mokesčius pirmuosius 10 veiklos metų.

Kalbant apie tai, jei viskas klostysis gerai, gamykla turėtų pradėti darbą 2024 m. ir bus 205 milijardų JAV dolerių investicijų fondo dalis, kurią planuojama panaudoti per tris metus. Valstybė nepaskelbė galutinio sprendimo, bet jei jis bus priimtas, galime tikėtis, kad pranešimas apie tai bus greitai paskelbtas.

8 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Visi tik nori statyti kuo daugiau lustų gamyklų. Kažin ar nebus taip, kad dabar esamas trūkumas prives prie to, kad stipriai besiplėsdami per daug jų pristatys. Mums nuo to tik geriau bus, gal pagaliau sulauksim pigų GPU 😀

  2. nemesis parašė:

    Respects kad gamyba grįžta į EU ir USA. Klausimas vienas – ar viena China gali visus nukonkuruoti ateityje. Jie jau daug ką gerai ir kokybiškai patys moka gaminti ir išrasti…

  3. EgidijusL parašė:

    Lietuva toliau nebando prisitraukti gamyklų su lengvatomis? 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.