„Samsung“ planuoja didinti savo SSD kaupiklių kainą

Kaip rašo „DigiTimes“, remdamasi pramonės šaltiniais, „Samsung“ svarsto galimybę padidinti savo prekės ženklo SSD kaupiklių kainas. Pranešime nenurodoma konkreti pinigine suma ar procentinis padidėjimas, tačiau teigiama, kad „Samsung“, atrodo, juda priešinga kryptimi nei kiti SSD pardavėjai.

„Samsung“ NAND atminties gamykla Xian mieste buvo uždaryta, nes mieste padaugėjo COVID-19 atvejų. „Samsung“ turi dvi NAND gamybos patalpas mieste. Pirmoji gamyba prasidėjo 2014 m., o antrasis gamybos blokas pradėjo veikti 2020 m. pradžioje. Šie du objektai sudaro 42% bendrovės NAND atminties gamybos. „Samsung“ anksčiau teigė, kad ketina eksplotuoti gamyklas visu pajėgumu, tačiau dabar pareiškė, kad atlieka pakeitimus, kad būtų laikomasi Kinijos vyriausybės nustatytų COVID-19 apribojimų. Tai reiškia, kad tiekimo trūkumas gali turėti įtakos „Samsung“ SSD pasiūlai.

„Samsung“ savo pareiškime pripažino, kad nusprendė laikinai pakeisti savo gamyklų Xian mieste (Kinija) veiklą. „Šis sprendimas buvo priimtas laikantis mūsų nuolatinio įsipareigojimo saugoti savo darbuotojų ir partnerių sveikatą ir saugą.“ Gaila, bet „Samsung“ išsisukinėja, kiek tai turės įtakos jos veiklai. „Samsung“ tęsė teigdami, kad gamybą iš Xian miesto perkels į kitas pasaulio vietas, kad kompensuotų bet kokį deficitą, atsiradusį dėl Xian uždarymo. „Samsung“ teigia, kad šie laikinieji apribojimai neturės jokios įtakos klientams. Nors „Samsung“ kalba šiek tiek guodžia, realybė tokia, kad Xian pagaminama daugiau nei 40 % bendrovės NAND atminties produkcijos, o tokį praradimą bus labai sunku kompensuoti. Be to, „TrendForce“ duomenimis, „Samsung“ valdo 15 % pasaulinės NAND atminties rinkos, tad gamybos problemos Xian mieste gali atsiliepti visai NAND rinkai.

2 Komentarai

  1. Jumaxas parašė:

    Ot naujiena, yra kas mazina gal siais laikais ? tada butu naujiena….

    • nemesis parašė:

      Buvo naujiena čia kad 2022 metais kažkurį pusmetį ar ketvirtį kritimas nusimato berods jei nesuklysiu 10%. O čia žinia kaip iš giedro dangaus, gali būti kad tas 10% jau ir nubrauktas… 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.