„Samsung“ šiemet planuoja parduoti mažiau telefonų nei 2021 m.

Pandemijos poveikis rinkai gali mažėti, tačiau atsirado naujų problemų, kurios apsunkina išmaniųjų telefonų gamintojų veiklą. Tai privertė „Samsung“ iš naujo įvertinti šių metų gamybos strategiją, praneša „TheElec“.

Pasak leidinio, iš pradžių buvo numatyta pagaminti 334 mln. išmaniųjų telefonų (284 mln. jų „Samsung“ ketino pagaminti savo gamyklose, o likusius 50 mln. palikti partneriams ODM gamintojams). Iš jų planuota 300 mln. vienetų tiekti į rinką. Tačiau, kaip pranešama, bendrovė sumažino šį skaičių iki 260 mln. ir sumažino spalio ir lapkričio mėn. gamybos tikslą iki 34 mln. vienetų, t. y. daug mažiau nei įprastai tuo laikotarpiu.

Palyginimui, 2020 m. „Samsung“ buvo silpni dėl pandemijos ir per metus kompanija į rinką tiekė 250 mln. išmaniųjų telefonų. 2021 m. ji pagamino 300 mln. vienetų ir tiekė 270 mln. iš jų. Tai yra 10 mln. daugiau nei naujasis 2022 metų tikslas. Šaltiniai rodo pirštu į didėjančią infliaciją, mažesnę vartotojų paklausą ir tiekimo grandinių problemas dėl sumažintų šių metų tikslų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.