Samsung atskiria LCD verslą

Pietų Korėjos kompanija „Samsung“ šiandien patvirtino kurį laiką sklandžiusius gandus, kad jos padalinys, atsakingas už LCD ekranų gamybą, bus atskirtas jau šių metų balandžio pirmą dieną. Padalinys bus pervadintas į „Samsung Display Corporation“ ir taps dukterine „Samsung“ bendrove, praneša TechPowerUp.com.

„Bendrovių atskyrimas leis greičiau priimti verslo sprendimus ir bendradarbiauti su klientais“, – teigė Donggunas Parkas, Samsung LCD padalinio viceprezidentas. Per praeitus metus šis padalinys patyrė net 668 milijonus JAV dolerių nuostolių.

Rinkos analitikai teigia, kad šis padalijimas gali paveikti daugybę IT sričių. „Samsung“ LCD ekranų gamyba užsiimantis padalinys kaip veikdamas kaip atskira bendrovė gali gana smarkiai pakeisti savo veiklos strategiją. Veikdamas kaip savarankiškas juridinis asmuo, „Samsung Display Corporation“ stengsis verslą padaryti pelningą, neatsižvelgiant į platesnius „Samsung“ interesus, kaip tai buvo daroma iki šiol.





Ar LCD gamybos padalinio atskyrimas išgelbės nuo finansinių problemų? Visualpanic (Flickr.com) nuotr.

Nepaisant šio padalinio atskyrimo, „Samsung“ 2012 metais žada investuoti 5,8 milijardo JAV dolerių į sparčiai augantį OLED ekranų segmentą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.