Samsung dar šiais metais pasiūlys 4TB HDD

Pietų Korėjos elektronikos milžinas Samsung pranešė, jog sugebėjo šiek tiek padidinti informacijos kiekį, kurį pavyksta įrašyti į kietojo disko magnetinę plokštelę. Kompanijai pavyko į 3.5 colių kaupiklio plokštelę įrašyti 1TB informacijos kiekį.

Visų pirmiausia jau artimiausiu metu bus pasiūlytas 2TB talpos Samsung kietasis diskas, kuriame suksis dvi tokios plokštelės. Jų sukimosi sparta sieks 5400 apsisukimų per minutę, o naujasis kietasis diskas naudos SATA 3.0 sąsają.

Kaip žinia, šiuo metu 3,5 colio dydžio kietajame diske galima sutalpinti iki keturių magnetinių plokštelių, tad Samsung veikiausiai pristatys ir 4TB talpos kietąjį diską. Toks produktas, kaip pranešama, turėtų pasirodyti dar šiais metais.

7 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    samsungas neblogai isibegejo kietu disku gamyboje, pagirtina, o kuri gamintoja jus labiau vertinate WD black serija ar samsung f3?

  2. SB parašė:

    Samsung. WD kiek turejau, abu sugedo nukrite nepajungti nuo korpuso ant kilimo. Kaltas pats, bet tiek to, imsiu toliau Seagate arba Samsung.

  3. Atavar parašė:

    SB> kaltint kazka del to kad pats sulauzei…

    O seip net klausimo neturetu tokio kilti. WD all the way…
    Galima butu diskutuot WD vs Seagate, bet tik ne WD vs Samsung. Galbut dar po metu kitu, nes Samsu hardai tikrai progresuoja, sulig kiekviena karta, bet dar ne dabar.

  4. Alyvuoge parašė:

    Namie turėt 4TB HDD jaučiu stipriai per daug…

  5. Povilas parašė:

    idomu kada turetu supigti 500gb hdd, noreciau raid0 masyva kurti, is dvieju WD black.

  6. nanoWorld parašė:

    @Povilas

    Turiu as ta 1TB WD Black, o pries tai turejau 1TB Samsung F1. Galiu pasakyt tiek: is praktines puses, tai visas skirtumas, kad WD garsesnis 🙂 Teoriskai WD turetu but greitesnis siuo atveju, bet praktiskai to nesijaucia visiskai, bent jau mano kasdieninese PC rutinose. Kitavertus, vienas teigiamas bruozas, kad WD Black serijai duoda 5m garantini.

  7. Blexas parašė:

    Kam moketi 30 proc brangiau uz mazesne sparta

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.