Samsung pademonstravo trijų ir šešių monitorių sistemas

Milžiniškas kompiuterio ekranas ar net keletas jų sujungti į vieną sistemą buvo svajonė, kuri kainavo milžiniškus pinigus, tačiau laikai keičiasi. Samsung CES parodoje pristatė Samsung SyncMaster MD230 ekranus, kurie išimtinai yra pardavinėjami grupėmis.

Visgi, nereikia manyti, kad šios sistemos kainuoja labai mažai, tačiau vis daugiau gamintojų žvelgiant į šią rinką, kainos vis mažėja. Kompanija į rinką paleido rinkinius, kuriuos sudaro trys arba šeši ekranai su išskirtiniu vienu stovu jiems esančiu toje pačioje pakuotėje. Samsung šias pakuotes pavadino skirtas „tikriems žaidėjams“, tačiau priminė, kad jos tinka ir verslo klientams, kurie, pavyzdžiui, dirba su grafika.

Samsung, be abejos, turėjo susibendrauti su vienu iš grafinių posistemių kūrėjų, kad ekranai veiktų be priekaištų. Korėjos gamintojas afišuoja savo partnerystę su AMD ir vadina jos Eyefinity technologiją idealia tokioms milžiniškoms ekranų sistemoms, kurias matote fotografijose.

Pasak Samsung, MD230 ekranai pasižymi net apie nuo 50 iki 70 procentų plonesniais kraštais nei įprastiniai tradiciniai ekranai, mažesniais nei 10mm iš visų pusių. Taip pat, pasak kompanijos, tai yra pirmoji ekranų sistema, kuri pasiūlys 5760×2160 taškų rezoliuciją įprastiems namų vartotojams.

Samsung SyncMaster MD230 monitorių sistemas jau galima įsigyti. Šešių ekranų pakuotės rekomenduojama kaina yra 3100 JAV dolerių, trijų – 1900 JAV dolerių.

9 Komentarai

  1. Storasis parašė:

    Nu tai blemba galejo kazka padaryt ka nebutu tu juodu tarpu , cia tiesiog suvirino 3 monikus ir uzdejo ant vieno stovo

  2. SB parašė:

    Storasis>Man atrodo, kad esu mates, tiesa ne monitoriu, bet televizoriu be tarpu (be remo). Manau, kad galbut tai imanoma ir monitoriuose. Tada sujungus tokius tris ar sesis, neliktu tarpu.

  3. Fobas parašė:

    Nenustebčiau jei tie tarpai tai jų marketingas…po truputi išleidinės monikus su vis mažesniais tarpais ir reklamuos kaip vis mažesnius tarpus turinčius

  4. aurizz84 parašė:

    http://www.crunchgear.com/2009/06/04/nec-announces-43-inch-curved-lcd-for-the-low-low-price-of-8000/
    Nec jau daugiau nei pries pusmety pristate savo super-duper monitoriu kuris is esmes sudarytas is 3 monitoriu sujungtu i viena (be sujungimo zymiu) tik kaina 8000$ 🙂

  5. CremboC parašė:

    Aš irgi apie šitą mąsčiau aurizz84. Bet kažkodėl man atrodo, kad šitas NEC monitorius daug anksčiau išėjo.

  6. nugat parašė:

    Žinoma tarpai padaryti ne atsitiktinai.
    Viskas dėl babkių.
    Kad ir turėčiau pakankamai pinigų,vien dėl nesamoningų tarpų nepirkčiau monikų tokių.
    Geriau išbaigtas daiktas,negu nedadelka.
    O kam tai dzin,tas tagu džiaugiasi… negi gaila 🙂

  7. Fostil parašė:

    Viena svarbu dalyka uzmirstat- 5760×2160 rezoliucija, tam nec\’ui toooli iki samsungo rezoliucijos. Ir kitos specifikacijos daug geresnes nei to nec\’o.

  8. nugat parašė:

    Ar ne geriau jau būtų su akiniais visa tai patirti.
    Ir vietos neužimtų daugiau,ir elektros sąnaudų mažiau.
    Vienas monikas sugenda,ką vėl naują komplektą pirkti.Ir t.t.
    Gigantomanija… 🙂

  9. gaurelis parašė:

    pamenu dar pries kokius 3 metus per samsung mokymus pasakojo apie situs monitorius, bet pats zmogus nelabai optimistiskai kazkodel i tai ziurejo 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.