Samsung pristatė 2 terabaitų EcoGreen standųjį diską

Samsung Electronics stalinių kompiuterių rinkai pristatė F4EG – didžiausio tankio ekologišką standųjį diską (HDD). EcoGreen ženklu pažymėtame modelyje naudojami bendros 2 terabaitų (TB) talpos 3 diskai – po 667 GB kiekviename iš jų.

Naudojant šį įrenginį galima išsaugoti iki 880 valandų trukmės DVD kokybės vaizdo įrašų arba 500 tūkst. MP3 formato dainų. Vidiniame F4EG diske pritaikyta išskirtinė Samsung didelės informacinės talpos technologija, kuri gerina EcoGreen tipo standžiųjų diskų funkcionalumą, mažina energijos sąnaudas ir leidžia vartotojui efektyviau dirbti.

„Žaidimų mėgėjai ir namų kompiuterių vartotojai, kuriems reikalingi talpūs informacijos kaupikliai, pageidauja išsaugoti ir atkurti didesnės apimties vaizdo ir muzikos įrašus, nuotraukas ir kitus asmeninius duomenis. F4EG užtikrina visus mažai energijos naudojančio įrenginio privalumus, aukščiausios kokybės funkcionalumą ir draugiškumą aplinkai.\“– sakė I.C. Park, Samsung Electronics puslaidininkių padalinio prekybos kaupikliais viceprezidentas.

Naudojant trijų diskų konstrukciją ir pažangiausias technologijas, modelis F4EG veikia 19 proc. greičiau ir turi 23 proc. mažesnes elektros energijos sąnaudas parengties režime, nei ankstesnysis keturių diskų modelis F3EG.

Atsisakius naudoti halogenus turinčius komponentus ir degias bromo turinčias medžiagas, naujasis modelis gaminamas iš ekologiškų žaliavų ir tenkina visus aplinkosaugos reikalavimus, įskaitant RoHS (angl. Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment – Draudimas elektros ir elektronikos įrangoje naudoti žinomai pavojingas medžiagas), kuris taikomas visame pasaulyje, įskaitant Europos Sąjungą.

Naujasis Samsung standusis diskas turi įdiegtas žemą triukšmo lygį užtikrinančias technologijas SilentSeek ir NoiseGuard. Šis modelis turi 3.0 Gb/s SATA jungtį, sistemą Native Command Queuing (Vietinių komandų eiliškumas) ir 32 MB operatyviąją atmintį.

Lietuvos parduotuvėse standusis diskas pasirodys spalio mėnesį. Planuojama, kad įrenginio kaina sieks apie 450 Lt.

14 Komentarai

  1. dzapie parašė:

    nei kaina nei specifikacijos nevilioja, o dar zinant samsung hdd praeity toki harda imti – mazochizmas.

  2. BC00 parašė:

    Specifikacijos nieko nepasako apie HDD spartą. Jei šis HDD neturi Sata 3 ar 64Mb cache, tai nereiškia, kad jis lėtesnis už WD Green\’us ar Seagate variantus.
    450lt už 2TB šiuo metu atrodo daugiau nei įspūdingai, nieko nuostabaus jei šis HDD taip pat dominuos price/performance segmente kaip dabartinis Samsung F3 1TB.

  3. dzapie parašė:

    450lt atrodo tikrai ispudingai, kai konkurentu jau po 400lt riba 2tb ekonomiskieji hardai lenda…

  4. n3xus parašė:

    2tb tampa vis populiaresni, ir virs 2tb prades lysti diskai. tik yra vienas idomus dalykas, jog kompiuterio BIOSas negali bootinti operacines is didesniu negu 2tb disku, o bios pakaitalas EFI neskubamas diegti naujose motininese. tai manau neisvengsim situaciju kai vartotojas nusipirks 2.5tb ar 3tb diska ir paaiskes jog windowsu i ji neirasysi.

  5. dzapie parašė:

    o tai kokia beda particija daryt atskira?

  6. n3xus parašė:

    kalba eina apie DISKO dydi o ne particija. BIOS\’as suprojektuotas ant 32bitu ir pries bootinant is disko, jis turi suadresuoti visa diska. imanoma suadresuoti tik 2^32 bloku, o bloko max dydis 512 baitu. is to isplaukia 2tb limitas bootiniam diskui. naujasis bios pakaitalas EFI suprojektuotas ant 64 bitu ir gales palaikyti 2^64 bloku.

  7. Storasis parašė:

    tai laikas pereiti ant ssd, sitie winchai ir taip jau seniena 30 metu senumo technologija

  8. Atavar parašė:

    n3xus> kiek zinau problema bus sprendziama kitu budu. jau dabar WD turi experimentini HDD su 4kb blokais. kiek teko girdeti kiti irgi eina ta linkme.

  9. dzapie parašė:

    taip, bloku dydis 4kb ir viskas issprendziama su seniausiais biosais. Aisku atsiranda bedu su kitom senienom, kaip pvz win xp.

  10. Herkus_LT_ parašė:

    nemanau, kad tai didele problema, zmogus gali turet kelis hdd, opracinei sistemai 100 gb hdd ir D diskas gali but kitas hdd… anokia cia problema 🙂

  11. nanoWorld parašė:

    Tai paprastai, nevarzant finansams, taip ir daroma: imamas greitas (greiti) SSD sistemai, ir talpus (talpūs) HDD duomenims 🙂

  12. dzapie parašė:

    as taip pat nematau reikalo 2tb hardui but bootiniu, tuo labiau tokiam storage draivui, apie kuriuos cia kalba eina.

  13. cepukas parašė:

    BC00 atsibusk ir pasiziurek pagal sparta kokie hdd laimi,pvz kaip tu ir minejai wd caviar black su sata 3 ir 64mb jau stovi prie visu ssd,tas samsungas nieko vertas,esu turejas ju harda,uzlinko per 2 savaites nuo pirkimo ir ne vien pas mane.Tai kad apie wd ar segate geriau nei nesneket. 🙂

  14. BC00 parašė:

    Šneku ne kas sparčiausias, o kas pasižymi geriausiu kainos/spartos santykiu:
    http://www.techreport.com/articles.x/19330
    Dėl šio modelio geros kainos suklydau, kainorašty nepastebėjau pigesnių Seagate ir WD 2TB modelių. Bet realiai kaina nėra bloga, ypač jei spartos bus pasiūlyta daugiau už konkurentų value 2TB.
    O iki SSD net ir WD Velociraptoriams toloka, nekalbant apie Blackus:)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.