Samsung pristatė aplinkai draugiškus 2TB kaupiklius

Samsung, pasaulyje pirmaujanti skaitmeninės buitinės elektronikos ir informacinių technologijų kompanija, pristatė F3EG – naująjį ypač funkcionalų aplinkai draugišką HDD skirtą stacionariems kompiuteriams.

EcoGreen F3EG, didesnės talpos nei ankstesnysis modelis F2EG, yra 2 TB talpos diskas sudarytas iš 4 po 500 GB standžiųjų diskų, kuriame įmanoma išsaugoti iki 880 valandų trukmės DVD vaizdo įrašų arba daugiau nei 500 tūkst. MP3 formato muzikinių kūrinių. Padidinus įrašymo tankį, EcoGreen F3 efektyviau naudoja energiją, kadangi įdiegta iki 2 TB talpa.

„Daugialypės terpės profesionalai, kompiuterinių žaidimų mėgėjai ir namų kompiuterių vartotojai siekia išsaugoti ir atkurti didelius informacijos kiekius: vaizdo ir muzikos įrašus, nuotraukas ir kitus asmeninius duomenis,” – pasakė Cheol Park, Samsung Electronics Informacijos kaupiklių padalinio viceprezidentas. „F3EG užtikrina eilę mažai energijos naudojančio įrenginio privalumų, nes puikiai veikia ir yra draugiškas aplinkai“.

Modelyje F3EG įdiegta firminė Samsung EcoTriangle technologija, kuri leidžia naudoti ekologiškus komponentus, taupoma energija ir įrenginys veikia tyliai, kadangi standžiuosiuose diskuose pritaikyta EcoGreen technologija. Gamybos procese atsisakius halogenų turinčių žaliavų ir bromo turinčių komponentų (PCBA), naujasis modelis gaminamas iš ekologiškų medžiagų ir tenkina visos aplinkosaugos reikalavimus, įskaitant RoHS (Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment – Žinomai pavojingų medžiagų naudojimo elektros ir elektronikos įrangoje ribojimai) standartus, kurie taikomi tiek Europos Sąjungos šalyse, tiek ir likusiame pasaulyje.

Naujajame Samsung standžiajame diske įdiegtos išskiriamo triukšmo kiekį mažinančios technologijos SilentSeek ir NoiseGuard , kurios leidžia visai sistemai tyliai funkcionuoti. Be to, įdiegus pažangų dizainą ir kokybiškus komponentus, F3EG naudoja 40 procentų mažiau energijos laukimo režime ir 10 procentų mažiau energijos atkūrimo/įrašymo režime palyginus su konkurenciniais įrenginiais. Šis diskas turi nulinį gedimų koeficientą įrenginiui taikant nestabilios įtampos testą.

EcoGreen serijos modeliai yra geriausi savo klasėje pagal elektros energijos sąnaudas pastaruosius du metus matavimams naudojant IDEMA (International Disk Drive Equipment and Materials Association – Tarptautinė diskinių įrenginių ir medžiagų asociacija) testus ir lyginant su kitais standžiaisiais diskais. Modelis F3EG turi 3.0 Gb/s greičio SATA sąsają, Native Command Queuing funkciją ir 16MB/32MB buferinę atmintį. 3.5 colių diską F3EG visame pasaulyje galima įsigyti 1.5 TB arba 2 TB talpos.

4 Komentarai

  1. linas_mif parašė:

    ir kaina ziuriu visai normali. Idomu kiek pas mum kanuos.

  2. pushaz parašė:

    ypac funkcionalu – kame tas ypatingas funkcionalumas pasireiskia apart kitu firmu hdd idomu..
    WD Caviar Black 1 TB, SATA 6 Gb/s, 64 MB Cache, WD1002FAEX – naujas WD,bus leidziamas dar 2Gb,2.5Gb ir 3Gb

  3. killermk parašė:

    >pushaz. nelygink samsungo eco serijos su WD black serija-reiktu lyginti visgi su wd caviar green. o funcionalumas manau tame, kad disku plates po 500GB, ne po maziau (nebepamenu po kiek). didesnis tankis ir mazesnis pavirsiu skaicius-geresne duomenu sparta, mazeses energijos sanaudos. 🙂

  4. pushaz parašė:

    killermk > funkcionalumas reiskia kokios plate\’s sudetos? 😀 Kazkaip nuo pat 3.5\" hdd atsiradimo pradzios negirdejau nieko panasaus.kazkaip kita reiksme turi zodis funkcionalumas 😉
    kas yra didesnis tankis,mazesnis pavirsius ir t.t mums nereikia aiskint,mes kaip ir zinome.
    yra paminetas WD hdd,o ne kazkoks palyginimas – tikekimes kad ir WD,Seagate,Hitachi pasiulys \"nauju funkcionalumo\" formu savo naujuose hdd 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.