Samsung: Trys metai ir mes aplenksime Nokia

Atrodo, kad Galaxy S serijos išmaniųjų telefonų greita sėkmė praktiškai visuose kontinentuose suteikė daug pasitikėjimo savimi Samsung ir šį kartą Pietų Korėjos elektronikos gigantas pareiškė, kad per tris metus aplenks Nokia.

Kaip žinia, šiuo metu kompanija Samsung pagal bendras mobiliųjų telefonų pardavimo apimtis yra antroje vietoje ir nusileidžia tik Nokia, kuriems šie metai buvo sunkūs – nenusisekę išmanieji telefonai bei atleista daugybe darbuotojų dėl mažėjančio pelno.

Pasak analitikų, ar Samsung pasieks savo tikslus, mes jau pamatysime per artimiausius 12 mėnesių. Jei Nokia ir toliau buksuos, o Samsung keliaus į priekį, galimas daiktas, kad pastaroji kompanija dar labiau priartės prie Suomijos milžino.

Samsung jau nusprendė telefonus gaminti daugelyje gamyklų, kurios yra Pietų Korėjoje, Kinijoje, Vietname, Indijoje ir Brazilijoje, taip didinant bendras apimtis. Kompanija taip pat deda dideles viltis į Kinijos rinką, kuri yra milžiniška. Tai galėtų padėti dar labiau padidinti turimą rinkos dalį.

26 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    is tos nokios ir dabar jau nieko gero.

  2. djtorrent parašė:

    Nokiai buvo geri laikai kai symbianas konkurentu kaip praktiškai ir neturėjo 😀

  3. crooked parašė:

    turejo sansa su N8, bet… ir ta blyna prisvilino

  4. Linas parašė:

    crooked > Kodel? Visai neblogas aparatas, žinoma liko prie Symbian, kas gal nelabai jau patrauklu, bet pats telefonas tikrai neprastas, parduota jau 4 milijonai vienetu. Jeigu i N8 butu ikišę Android, manau tikrai vykęs daiktas butų buvęs.

  5. egidijus parašė:

    Kažkada Samsungas sakė, kad su savo televizoriais pasivys ir aplenks didžiausius gamintojus, taip ir atsitiko.

  6. developeris parašė:

    Androidai samsungai gal ir vyke :), bet zemesnes klases telefonai yra(bent jau nesenai buvo) tikra tragedija…

  7. Fostil parašė:

    Samsung is ties geru telefonu turi, bet man kas baisiausia tai ju supportas. Prigamine milijonus skirtingu telefonu ir ne velnio nesupportina. Galaxy S vis dar juk ir su 2.1 versija…

  8. crooked parašė:

    2.2 o ne 2.1

  9. matrix parašė:

    o galaxy 3 ir 5 dar laukia ir kazin ar greit sulauks 2.2 versijos :/

  10. Santechnikas parašė:

    nokia labai protingai nusprende nepasirinkus Android….patys greitu laiku tuo ysitikinsit:D…o dabar galit liaupset y sveikata…bet Android bull shit:)

  11. Chevy parašė:

    man įdomu kas per OS bus MeeGo…:P Manau ji galėsis lygintis su Android, jeigu Nokia \"nepasišiukšlins\"…

  12. SB parašė:

    Santechnikas>Android 2.2 man jau yra geriausia operacinė sistema išmaniesiems telefonams, o mes dar nesulaukėme Honeycomb, vėliau seks ir Ice Cream, tad as nezinau, kuo remi savo ateities prognozes. Na bent jau 2011-2012 Android bus neiveikiami ir toliau didins savo rinkos dali.

  13. Santechnikas parašė:

    Aha…labai jau skambus tie jų užvardinimai…taip kaip chrome vos ne kiekviena diena 6…7….8……9……10…..o kas is to realios naudos vartotojui?…nezinau y ka jus ten taip visi y ta Android reguojat(speju y support ir ale addons:D ir ka jus ten taip gero matot…apart pasizaidimo … google moka keret ziuriu

  14. Povilas parašė:

    matrix: yra 2.2 versija, tiek 3 tiek 5, bet ne europai, o JAV. reikia nurootint telefa, o oficialiai europai zada siu metu pradzioj.
    santechnikas: o kas geriau dabar yra uz androida, gal pakomentuotum?

  15. crooked parašė:

    Santechnikas > nu tu ir genijus, aisku reaguojam i suporta ir apps, bene pagrindiniai smartfone kriterijai ir beto mobile os palaikanti flash….

  16. developeris parašė:

    crooked, net symbian palaiko ta flasha 🙂

  17. Astral parašė:

    O man android kazko nepatiko. Viskas veikia, viskas grazu, nu bet kazko ten truksta, neretai apima jausmas lyg naudotum kazkoki neisbaigta produkta.
    Siaip patogiausio OS vietoj tai statyciau iOS, antroj vietoj kisciau symbian. Aisku symbian yra gan ribotas, bet jame daug labiau jauciasi isbaigtumas nei android. Tiesiog kazkoks mielesnis interfeisas 🙂
    Jei apple nustotu oziuotis su flash, tai butu ko gero patogiausias telefoninis OS 🙂

  18. matrix parašė:

    povilas, palauksiu kol samsungas isleis savo verija. Gal nereiks su ja laukti 20min kol gps palydovus susigaus :/
    Androido didelis pliusas, kad naudoja ne vienas gamintojas. Automatiskai kurejam didesnis sansas parduoti sovo produkcija.

  19. lightray parašė:

    Developeris> symbian pilnai flasho nepalaiko.

  20. simple parašė:

    Būtent. Symbian turi tik Flash Lite, kas yra tam tikros formos šūdas*. Android 2.2 ir naujesni aparatai palaiko PILNĄ flash, kuris leidžia pilnavertiškai naudotis internetu.

    *Geriau negu nieko (iCrapphone turėtojai, Styvas pasakė: Tylos! NIEAKAM to nereikia. Tššš.).

  21. Pasisiauses parašė:

    Na nesureikšminkit to flash\’o (mobiliajame), kurį įjungus jūsų mylimi Androidai pradeda laginti naršyklę kaip išprotėję, o akumas sėda vos ne dvigubai greičiau naršant internetą 😀

  22. simple parašė:

    Laginti pradeda nebent seni aparatai, pats su HTC Desire Z to nejaučiu visai, o paspartinus telefono procesorių iki 1,9GHz – flash\’u kurtos svetainės tiesiog skraido, tad nereikia Petriuk 😉 Youtube žiūrinėju 480p raiškoje be jokių papildomų programų (taip, iš web naršyklės). O baterija nuo to kenčia kiek mažiau, nei nuo žaidimų, bet ir tas ne rodiklis. Analogiška būtu skųstis, kad Bugatti Veyron ryja per daug kuro. Beje, prie baterijos taupymo gerai prisideda reklamas blokuojantis \"hosts\" failiukas. Oj, atsiprašau, kad taip išsiplėčiau, gi Styvas jums to neleidžia.
    Tiesa, \"Green Peace\" nariai GALI išjungti flash palaikymą naršyklėse. Malk š*** kiek nori, bet nuograuža šitoje dalyje apsi**ko. Ir smarkiai.

  23. Pasisiauses parašė:

    Vat parodei koks yra \"nuostabus\" daiktas tas flash – kad nestrigtų, reikia vos ne naujausio telefono su užturbintu procesorium (kas vėl go yra baterijos sekinimas) 😀
    pvz ar skaitei Samsung Galaxy Tab apžvalgas? Naujausias tabletas iš Samsung, o naršykls stringa baisiai.
    Arba tarkim aš turiu Google Nexus One… Jau čia per senas?
    O flash palyginimas su bugatti tai išvis užmušė :D:D
    taigi visumoj gaunasi tikras absurdas… Tam kad matyti flash, reikia naujausio android telefono su uber procesoriumi, po to reikia jį DAR paturbinti (nes flash juk taaaaaip tinka telefonams…), o po to dar reikia hakinti kažkokius failus, kad reklamų nerodytų 😀 ir vistiek tai net nebus pilnavertis flash, nes neretai net neatidaro kokio nors flash contento 😀
    žodžiu… Vaje vaje kaip iOS vartotojai pasiilgsta šito \"stebuklo\" 😀

    PS youtubui flash išvis nereikalingas šiaip jau… 😀

  24. simple parašė:

    Tik nereikia visko taip iškraipyti 😉
    1. Procesorių spartinau ne dėl flash\’o + jis atvaizduojamas visai kokybiškai ir be to.
    2. Baterija tam ir yra, kad ja naudotis.
    3. NEREIKIA \"hakinti\" kažkokių failų, o GALIMA.
    4. Norint youtube.com matyti savo NARŠYKLĖJE, flash yra būtinas.

  25. Pasisiauses parašė:

    1. Tai nekeičia fakto, kad net ir ant Android flagmanų įjungtas flash pradeda stabdyti naršyklę… 🙂 o kà jau kalbėt apie pigesnius modelius…
    2. Tai nekeičia fakto, kad flash RYJA bateriją ir pasakymas \"baterija ir yra tam, kad naudotis\" yra gan kvailas atsakymas 🙂
    4. O ką duoda tas \"NARŠYKLĖJE\"? ar ne svarbiausia yra galimybė klipą MATYTI? ir ar ne geriau jį matyti fullscreen\’u? 😀 ir ar ne geriau jį žiūrėti naudojant h.264, kuris kur kas protingiau naudoja bateriją

  26. simple parašė:

    1. Daugumoje mano lankomų svetainių jis veikia visai padoriai. Kai kuriose kreivai, bet, kad stabdytu naršyklę – dar nepastebėjau.
    2. Bateriją kraunu kiekvieną naktį (net jeigu to ir nereikia), tad man tikrai nusišvilpti, kas ir kiek jos sunaudoja.
    4. Naršyklėje galiu pasirinkti vaizdo raišką, pvz. 480p (jeigu kalbėti būtent apie youtube.com) + matau netgi tuos video failus, kuriu Youtube programa (paprastai ji būna įdiegta Android telefonuose)ar Flash Lite negali atidaryti. Beje, naršyklės pagalba, klipus galima žiūrėti ir \"full screen\" režime. Nelabai supratau ką tuom norėjai pasakyti… Dėl kodekų ir baterijos, vėlgi – man nusišvilpt, svarbu, kad matau kokybišką vaizdą.

    Nenori naudoti Adobe Flash – nenaudoji. Paprasta kaip dvi kapeikos. O aš visada buvau ir būsiu už galimybę RINKTIS PAČIAM.

    Rodžeris išėjo :)( http://b.imagehost.org/0887/Capture_8.jpg )

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.