Samsung visiškai atsisako Symbian

Nepaisant to fakto, kad Nokia pranešė, jog ir toliau plėtos Symbian operacinę sistemą, o jos artėjantis flagmanas N8 naudos naująją šios operacinės sistemos versiją, vienas po kito didieji telefonų gamintojai atsisako šios operacinės sistemos.

Apie tai pranešė ir antras pagal dydį mobiliųjų telefonų gamintojas Samsung, kuris taip pat susitelks ties trimis operacinėmis sistemomis – Google Android, Microsoft Windows Phone 7 bei savąja Samsung Bada. Samsung visiškai nutrauks Symbian OS palaikymą.

Kompanija pranešė, kad Symbian operacinės sistemos plėtotojų blokas jau po truputėlį yra uždaromas ir gruodį visiškas pasitraukimas jau turėtų būti įgyvendintas. Tai reiškia, kad du gamintojai, tai yra Sony Ericsson ir Samsung, visiškai atsisakė Symbian operacinės sistemos.

2 Komentarai

  1. webasss parašė:

    Na va symbian galima sakyt kaip ir nebebus greitu metu.

  2. Natter parašė:

    Kitą savaitę turbūt bus naujiena „Nokia atsisako Symbian“ :-), aišku to nebus, bet panašu, kad čia paskutinis vinis į Nokia karstą, jei jie greitai nepereis ant ko nors populiaraus (Android, WP7), tai greit gamins tik telefonus vaikam ir pensininkam, JAV jau beveik neparduodama Nokia išmaniųjų telefonų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.