SanDisk seka Kingston pėdomis – ketinama mažinti NAND produktų kainas

Po vakar IT žiniasklaidoje pasirodžiusių žinių apie tai, jog „Kingston“ ketina mažinti savo NAND tipo atminties įrenginių kainas, šiandien internete pasklido informacija, kad kainas karpyti taip pat ketina ir bendrovė „SanDisk“ — didžiausia atminties kortelių gamintoja visame pasaulyje, rašoma DigiTimes.com.

Nors „SanDisk“ taip pat apsiima ir USB atmintinių gamyba, tačiau didžiąją dalį bendrovės produkcijos sudaro būtent įvairaus tipo atminties kortelės – įmonė užima 40% pasaulinės šių produktų rinkos. Anot neįvardytų šaltinių tiesiogiai susijusių su atminties modulių gamyba, šiuo kainų mažinimu „SanDisk“ stengsis išlaikyti turimas pozicijas bei padidinti pardavimus. Tuo tarpu „Kingstom Technology“ jau pradėjo savo gaminamų įrenginių „kainapjūtę“ besivystančiose rinkose.

Rinkos tyrimų bendrovės „DRAMeXchange“ duomenimis, visi didieji NAND prietaisų gamintojai kainas mažina siekdami greičiau pereiti prie tobulesnio atminties lustų gamybos technologinio proceso. Perėjimas turėtų įvykti jau šių metų pirmąjį ketvirtį. „Samsung Electronics“ ir „Toshiba“ ketina pradėti atminties prietaisų lustus grįsti, atitinkamai, 21 nm ir 19 nm, o „Hynix Semiconductor“ ir „Micron Technology“ — 20 nm technologiniu procesu.

Nuotrauka iš MaximumPC.com

1 Komentaras

  1. ironvolf parašė:

    Tokia konkurencija man labai patinka. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.