Scythe anonsuoja Cooler Mine 2

Japonijos aušinimo sistemų spacialistė Scythe anonsuoja naują aukščiausios klasės savo kūrinį – Cooler Mine 2. Aušintuvą sudaro du lygiagretūs radiatoriai, kurių paviršiams procesoriaus išskiriamą šilumą atneša 8 karščio vamzdeliai (angl.heatpipes).

Tarp radiatorių sumontuotas 140mm skersmens Scythe Slim Stream ventiliatorius, kurio sūkių intensyvumas valdomas ne tik PWM davikliu, bet ir rankiniu būdu. Toks variantas leidžia pasirinkti 2 sūkių intensyvumo intervalus: nuo 470 iki 1350 rpm bei 740 – 1900 rpm. Išjungus PWM funkciją, ventiliatorius gali suktis nuo 500 iki 1700 rpm, taip visiškai leidžiant Cooler Mine 2 turėtojui susireguliuoti ventiliatoriaus darbą pagal norimą produktyvumo ir triukšmo santykį. Gana žemai sumontuotas ventlliatorius turėtų aušinti ir aplink CPU lizdą išdėstytus komponentus – elektros tiekimo grandinės reguliatorius (VRM) bei darbinę atmintį (RAM).

Scythe paliko galimybę padidinti aušintuvo efektyvumą primontuojant dar 2 papildomus ventiliatorius, taigi viso jų gali būti net 3. Konfigūracija su vienu standartiniu ventiliatoriumi minimaliai turėtų skleisti ~9.6 dBA triukšmo, blogiausiu atveju – 36.4 dBA.

Scythe Cooler Mine 2 suderinamas su visomis naujausiomis platformomis: Intel LGA 775/1155/1156/1366 bei AMD AM2/AM2+/AM3 lizdais. Visos aušinimo sistemos svoris siekia net 1150g. Parduotuvių lentynose šis aušinimo sprendimas turėtų atsirasti jau šį mėnesį ir kainuoti ~50 eurų.

9 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    Ak jau gailiuosi kad zalman extreme isigyjau 😀

  2. foozz parašė:

    mmmdaaa.. kilogramas su biskiu metalo …

  3. cepukas parašė:

    dainiukas21 yra pas viena draugeli zalman cnps 10 extreme ir visai neblogas ausintuvas,nesigailek,as kai keiciau sistema,tai pasirinkau thermaltake,nors ir norejau cnps 10 extreme,bet sitas scythe galingai atrodo,net 1kg virsaus sveria,geras tvirtinimas turetu buti prie mb,pas mane virs 800gr sveria ir tai jau didziausi metaliniai tvirtinimai eina.

  4. daniukas21 parašė:

    nu jo neverta gailetis nes visada atsiras geresnis uz tokia kaina 🙂 bet sitas ne toks grazus kaip zalman extreme 😛
    beto zalmano tas pultelis patogenis nei sio valdymas galinej panelej 🙂

  5. Ambient parašė:

    Jus tipo ten ilinde i ta kompa ziurite, kad jums to grozio reikia? man asmesniskai reikia to, uz ka as moku pinigus -efektyvaus ausinimo. O kitas klausimas, kam reikia to greicio reguliatoriaus??? juk is bioso susireguliuoji ir uzmirsti.. O siaip juo daugiau trubeliu tuo geriau 🙂 pats naudoju scythe ninja 2. Esu labai patenkintas.

  6. SB parašė:

    Speju, kad musu isbandyto Noctua NH-C14 vis tiek neiveiktu, kad ir auksciausios klases. Ziuresime, galbut bus proga isbandyti si gamini ir mums.

  7. Povilas parašė:

    nevisada brangus buna efektyvus 🙂

  8. Katonas parašė:

    SB>> norėčiau, kad kai apžvelgiate aušintuvus pridėtumėt kaip jis tvarkosi su viskuo esant minimaliam triukšmui t.y. minimaliom aušintuvo apsukom, nes manau daugelis vien dėl to ir perka geresnį aušinimą, kad gautų geras temperatūras esant minimaliam triukšmui, bent aš tikrai pasigendu šito palyginimo.

    P.S. norėjau tai parašyti prie apžvalgų, bet vos perėjus į apžvalgas prisijungti neįmanoma, nežinau iš kur šitas bugas, nes iš kart būnu automatiškai atjungiamas, naujienose forume viskas gerai.

  9. daniukas21 parašė:

    butu izomu paziureti kaip jie visi tvarkosi prie tarkim 1000rmp 🙂 tada beveik ju nesigirdi bendram pc darbe

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.