„Seagate“ 2025 metais planuoja išleisti 100 TB mechaninius diskus

Mechaninių diskų gamintojas „Seagate“ toliau tobulina šią technologiją ir ateityje planuoja pasiūlyti HDD diskų su dar didesne talpa. Naujausias planas rodo, kad „Seagate“ pasiruošusi 2025 metais pasiūlyti 100 TB talpos diskus. Sunku tikėtis, kad tokie kaupikliai bus skirti paprastam naudojimui, veikiau jie bus nutaikyti į duomenų centrus.

„Seagate“ tikisi iki 2020 metų turėti 20 TB talpos kietuosius diskus. Tolimesnis planas yra išleisti 36 TB kaupiklius 2022 metais, o tada 2024 metais 48 TB talpos mechaninius diskus, o jau 2025 metais turėtume sulaukti ir 100 TB talpos. 100 TB talpa bus pasiekiama dėka HDMR (Heated Dot Magnetic Recording) technologijos, kuri bus kiek patobulinta HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) technologija.

12 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kai tokiu greiciu NAND’as tobuleja, tai po 7 metu to 100 TB gali Seagate nebeuztekti.

    • SiurbliuMeistrs parašė:

      Kaip ir rašo, orientuota į duomenų centrus, kur aktuali kuo didesnė talpa per diską. Pats nesenai susidūriau, kaip užknisa, kad nevisi DC turi pakankamai didelės talpos diskus ir reikia vartytis iš situacijos.

  2. Daimonass parašė:

    Laikyti įvairią informaciją HDD dar labai patrauklus pirkinys, ir gerokai pigesnis.

    • Strelok parašė:

      https://finance.yahoo.com/news/micron-positions-qlc-lead-market-130000845.html

      „MSRPs similar on a $/GB basis to 2.4TB 10K HDDs“

      Kas manai bus po 7 metu? HDD laikas eina i pabaiga visi ta zino.

      • DasMachine parašė:

        Nu 10k skiriasi nuo 7k HDDs, as galvojau 10k-15k mire pries 5 metus kai SSD pasidare norma.

      • Daimonass parašė:

        Laukiu tu dienų, kai 4TB SDD galėsiu nusipirkti už 100-150€.

        • neblogai parašė:

          T.y, nuo neblogų šiandienos SSD kainų- dar 4 kartus pigiau? Tikriausiai tai bus negreitai, nors ir patogu būtų. Bet paprastam vartojimui, galima panašų efektą pasiekti nusipirkus SSD bei HDD, ir su šiek tiek konfigūravimo: SSD Partition1- sistema, SSD Part2 su HDD part1 ir Primocache- spartintas HDD žaidimams, na ir HDD partition2- duomenų saugojimui bei torentams. Tik norint sutilpti į €150, tektų pasitenkinti ~3,2GB talpa, ir dar perskelta į kelias dalis. Arba piratiniu Primocache. Arba- 4TB HDD su visiškai pigiu mažu SSD spartinimui. Arba su StoreMi, ir padidinta rizika prarasti sistemą ir duomenis.
          Bet kokiu atveju- šiais laikais su atminties kiekiais ir kainomis yra rojus, ir ypatingai greita atmintis ir didelis jos kiekis- dažniau yra išpindėjimo, o ne poreikio reikalas:)

  3. R35P3CT parašė:

    Aš laikymui/saugojimui renkuosi tik HDD ir ne dėl kainos, o dėl galimybės atkurti info pradėjus gesti hardui. Esu nudegęs su usb laikmena, kai sugedo ir info ate… O hdd kiek buvo įvykių, visad išeidavo saugiai perkelti ar atkurti informacija. Tad ir išorinius saugojimo įrengininius pirkčiau ir toliau tik HDD. Ne bereikalo didžiausi duomenu centrai naudoja HDD – googlas ar facebookas. Nesu ten aš ekspertas, bet iš savo tokios praktikos taip manau.

    • Strelok parašė:

      Pagrinde naudoja del kainos duomenu centrai hdd. Niekas HDD info neatkurineja domenu bazese, nes ilgas ir brangus procesas, o daro atsargines kopijas svarbiu duomenu. Pagal gedimu skaiciu nera ka lyginti hdd su ssd. Ir kuo toliau tuo mazesnis procentas gedimu ant ssd laikmenu.

    • Atavar parašė:

      1) SSD gedimu procentas mazesnis nei HDD. 2) atkurti duomenis is SSD yra ir pigiau ir daugiau sancu, nei is HDD, nes 99.99% uztenka pakeisti tik kontroleri.

      • R35P3CT parašė:

        Na gali būti, pasikartosiu nesu šiuose dalykuose specialistas ir konkrečiai nelindau studijuoti visų procesų. Tik sakau, kiek susidūriau tai iš hdd visad išimdavau, ar pastebėdavau, kad jau gesta ir laikas išimti informacija – man informacija daug svarbiau už statistika kas labiau ar mažiau gęsta. Jei hdd labiau gęsta, bet iš jos galima išimti info – renkuosi jį, o jei ssd mažiau gęsta, bet kai staigiai sugenda ir ate informacijai, tai tada sorry, nesvarbu man statistika(šioje vietoje), nes informacija nepalyginamai svarbesnė. Dar skaičiau, kad ssd formatavimo ciklus turi, tai turėtu būti įtin aktuoalu usb laikmenom. Bet jei kaip sako Atavar galima pakeisti kontrolerį ir viskas ok, tada super. SSD sukasi ir naudoju sistemini, bet laikyti informacija HDD.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.