„Seagate“ tikslas – iki 2019 m. pasiūlyti 20 TB talpos diskus

Daugiau talpos reikia visiems ir nors kietieji diskai išgyvena ne pačius geriausius laikus, bet jie vis dar labai plačiai naudojami. „Seagate“, matydami sveiką poreikį, tobulina HAMR technologiją, kurios dėka turi stipriai išaugti kietųjų diskų talpa. HAMR (angl. Heat-Assisted Magnetic Recording) technologiją masėms norima pasiūlyti jau kitų metų pabaigoje, o tokie diskai bus bent 20 TB talpos.

HAMR technologija labai padidina galimų įrašyti duomenų kiekį diske. Mažas lazeris yra prijungtas prie įrašymo galvutės ir specialiai įkaitina mažytį plotą diske, ten, kur bus įrašomi duomenys. Tai leidžia duomenis įrašinėti į mažesnes celes. Mažesnės celės leidžia įrašyti daugiau duomenų tame pačiame plote, taip padidėja duomenų tankis, o tuo pačiu ir disko talpa.

„Seagate“ ties 20 TB diskais sustoti nesiruošia. Su šviežia HAMR technologija bus galima įrašyti 5 terabitus į vieną colį, ateityje bus pasiekiamas ir 10 terabitų tankis colyje, o gal ir dar daugiau. Manoma, kad dėka HAMR iki 2030 metų išvysime kietuosius diskus ir su 100 TB talpa.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.