„Seagate“ prasitarė apie planus savo 8 ir 10 TB talpos kietiesiems diskams

Negalėjęs paslėpti, kad kietųjų diskų talpos šoktelėjimas nuo 6 TB iki 10 TB reikalauja daugybės ne tik techninių, bet ir didelių investicijų testuojant, „Seagate“ rinkodaros vadovas Steve Luczo pažadėjo, kad iki šių metų pabaigos kompanija paruoš savo 10 TB talpos variantą.

Nors Steve Luczo kalba aiškiai leido suprasti, kad 8 ir 10 TB kietieji diskai turėtų pasirodyti dar šiais finansiniais metais, pašnekovas užakcentavo, jog pasiūlos mąstai bus riboti. „Šių kietųjų įvedimas į rinką pareikalaus laiko, ir visai nesvarbu ar sąlygas diktuoja silicio lakštų skaičius, ar laikas tinkamai paruošti produktą, tačiau nepavyks susisiekti ir pasakyti, kad pamiršau užsisakyti dar 500 000 papildomų vienetų 8 TB talpos kietųjų diskų. Industrija į tokius pokyčius negali atsakyti akimirksniu“ , – pridūrė Steve Luczo.

Steve Luczo nepakomentavo, kokiu būdu bus padidinta kompanijos gaminamų 3,5" mechaninių kaupiklių talpa, tačiau didžiausia tikimybė, kad bus pasitelkta HAMR (heat-assisted magnetic recording) technologijos privalumais. Pirmieji „Seagate“ kietieji diskai su HAMR technologija buvo parodyti dar praėjusių metų „Ceatec“ renginyje, o pati kompanija pašnibždėjo, kad HAMR 2020 metais leis turėti 20 TB talpos duomenų kaupiklius.

Tiesa, pirmieji 8 ir 10 TB talpos mechaniniai kaupikliai greičiausiai bus skirti verslo sektoriui, todėl nustatyta kaina gali gąsdinti net pačius didžiausius entuziastus metus ar dvejus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.