Seagate pristatė pirmąjį pasaulyje 3TB išorinį HDD

Gerai žinomas kietųjų diskų gamintojas Seagate pranešė, kad pagamino pirmąjį pasaulyje išorinį kietąjį diską, kurio talpa siekia 3TB. Šis FreeAgent GoFlex kaupiklis skirtas naudoti ant darbo stalo ir kainuoja 250 JAV dolerių, rašoma spaudos pranešime.

Bene didžiausia problema, kuri pastebima šiame kaupiklyje, yra USB 2.0 sąsaja, kuri palyginti yra gana lėta. Tiesa, Seagate siūlo išeitį – galima įsigyti papildomus FireWire ar USB 3.0 adapterius, tačiau šie kainuos papildomus pinigus. Štai USB 3.0 adapteris įvertintas 40 JAV dolerių.

Seagate FreeAgent GoFlex 3TB prisijungė prie kitų šios šeimos atstovų. Šiuo metu galima įsigyti 1 bei 2TB duomenų kaupiklius, tuo tarpu naujojo gaminio prekyboje dar nematyti, išskyrus pačią gamintojo svetainę, kur kaupiklį jau galima įsigyti.

Kompanija išsamių specifikacijų nenurodė, aišku tikrai tik tai, jog kaupiklio matmenys yra 15,8×12,4×4,4cm atitinkamai aukščio, pločio bei ilgio. Išorinis kaupiklis sveria kiek daugiau nei vieną kilogramą, o jį veikiausiai sudaro keturios 750GB plokštelės.

3 Komentarai

  1. -NRJ- parašė:

    nezinau, kaip kitiems bet man su kiekviena vis talpesniu kaupikliu serija iskarto kyla klausimas o kaip su patikimumu bus? cia suvokiama progresas – technologijos tobuleja, galima vis i mazesni plota irasyti daugiau informacijos, bet kaip su patikimumu nuskaitant ir tuo labiau irasant. kiek pats zinau su pirmom partijom tikrai nemazai buna bedu ir pas WD ir pas Seagate\’a. kai sakykim pirmi 1TB pasirode, issprende gan greit kilusius nesklandumus vartotojam, su 2TB irgi buvo… na cia tik taip pamastant istikro. jug daznas zmogus i kieta diska ne seip kokius filmus raso kiti jug ir kokias brnagias seimos nuotraukas, ar ispudzius kelioniu ar dar velniai zino ka..

  2. SB parašė:

    -NRJ->Štai kodėl jei turi ką svarbaus, turėk ir du kietuosius diskus.

  3. -NRJ- parašė:

    SB >> tai zinoma taip ir yra, rimtesni ir tikrai svarbus failai pas mane ir daugeli turbut suvokiancius galimas bedas buna keliom kopijom.

    Tik pats galiu patvirtinti, kad daugelis vartotoju, bent jau lietuvoi kiek susiduriu, kietus diskus laiko kaip pacias saugiausias vietas laikytis failam, nusiperka viena koki isorinuka, (na tebunie ir vidini) viska susimeta ir sedi laimingi kuri tai laika. na gerai, standartiskai kieti diskai tarnauja 3-6 metus cia priklausomai nuo laiko kiek buna ijungti, spinupu kiekio ir t.t. na bet gi visko pasitaiko. tai man visada opiausias buves klausimas kiek jau dirbu su kompais
    tiek to procas nukeps pasikeisi, ramai iseis saibom persimesi kitus kaulus, o fukt kai lyg zaibas is giedro dangaus mirsta kietas diskas – jug ate martynai, retas kuris prie saves prilaiko kisenei laisvesnius tukstanti ar kelis duomenu atstatymui, apie namu vartotojus sneku.. tikrai noretusi kad kazkas sukurtu kazka patikimo, ziauria ipatikimo ir kad tai prigytu. SSD net mano poziuriu kad ir neturi tu judanciu daliu, vistiek dar manau nemazai laiko praeis kol pataps kaip pati saugiausia duomenu laikymo vieta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.