„Sega“ perka „Angry Birds“ kūrėją „Rovio“ už 772 mln. USD

2012 m., kai „Angry Birds“ buvo labai populiarūs, „Rovio“ atmetė 2 mlrd. dolerių vertės „Zynga“ pasiūlymą įsigyti bendrovę. Suomijos žaidimų studija buvo įkurta 2003 m. kaip „Relude“, o po poros metų pakeitė pavadinimą į „Rovio Mobile“. Pradžioje „Rovio“ kūrė daugybę žaidimų, tačiau jos išskirtinis žaidimas „Angry Birds“ visiems laikams pakeitė bendrovės veiklos kryptį ir mobiliųjų žaidimų kursą.

Šis fizika paremtas žaidimas debiutavo kaip tik tuo metu, kai mobilieji žaidimai pradėjo įsitvirtinti, ir buvo vienas iš pirmųjų pagrindinių žaidimų, kurie, perkelti į „Android“, eksperimentavo su free-to-play reklamomis paremtu modeliu. Neįtikėtina žaidimo sėkmė davė pradžią visai žaidimų, animacinių filmukų, filmų, prekių ir kt. frančizės serijai, kuri tęsiasi iki šiol.

„Sega“ siekia pasinaudoti „Rovio“ patirtimi tiesioginio aptarnavimo mobiliųjų žaidimų eksploatavimo srityje per savo „Beacon“ paslaugą, kad į rinką būtų pateikti nauji ir esami žaidimai. Taip pat planuojama „Rovio“ žaidimų plėtra tarp platformų, naudojant „Sega“ praktinę patirtį, ir galite būti tikri, kad abi pusės apsikeis patarimais, kaip geriau išnaudoti esamą intelektinę nuosavybę, kad ji būtų maksimaliai žinoma ir pelninga.

Abi šalys įsigijimą apibūdino kaip draugišką perėmimą, kuriam „Rovio“ valdyba jau pritarė. Jei viskas vyks pagal planą, tikimasi, kad sandoris bus užbaigtas dar šiais metais. Japonijos vaizdo žaidimų milžinė už „Rovio“ moka 9,25 euro už akciją, iš viso apie 706 mln. eurų arba apie 772 mln. JAV dolerių. Pirkimo kaina yra maždaug 19 proc. didesnė už „Rovio“ akcijų kainą praėjusį penktadienį, tačiau ji toli gražu nesiekia sumos, kurią būtų galima gauti pardavus akcijas anksčiau.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.