Sekanti „Intel“ procesorių architektūra yra „Sunny Cove“

„Intel“ atskleidė nemažai detalių apie būsimą procesorių architektūrą. Susipažinkime su „Sunny Cove“. Ši architektūra pagaliau išleis „Nehalem“ į užtarnautą pensiją, nes jau 9-ios „Core“ kartos vyksta naudoja minėtą architektūrą. „Sunny Cove“ atrodo labai daug žadančiai, o „Intel“ teigia, kad tai bus didelis šuolis į priekį. Pirmieji „Sunny Cove“ procesoriai turi pasirodyti jau kitais metais, bet „Intel“ kol kas nutyli kokia bus litografija.

„Sunny Cove“ architektūra bus „gilesnė“ protingesnė ir greitesnė. Ji leis paralelei vykdyti daugiau operacijų, o taip pat turės sumažintą atsako laiko dėl naujų algoritmų. Dar gausime ir išaugusią spartinančiosios atminties kiekį. L1 spartinančioji atmintis išaugs 50 %, taip pat padidės ir L2 atminties kiekis. „Sunny Cove“ pasižymės ir specialiais algoritmais, kurie leis vykdyti tam tikras užduotis labai sparčiai. Pavyzdžiui, kartografijoje dėka vector AES ir SHA-NI. Taip pat stipriai išaugs duomenų pakavimo ir išpakavimo sparta. „Intel“ sako, kad pakeitimai, padaryti „Sunny Cove“, didelę naudą duos paralelinėse užduotyse, o taip pat žaidimuose ir duomenų centrų aplikacijose. Su naujais procesoriais gausime didesnę sparta vienos gijos užduotyse, o būtent tai ir padės daugelyje žaidimų.

„Intel“ planuoja „Sunny Cove“ architektūros procesorius išleisti 2019 metais. 2020 metais sulauksime „Willow Cove“ architektūros su spartinančiosios atminties dizaino pakeitimais, tranzistorių optimizacija ir daug saugumo pataisymų. „Golden Cove“ architektūra turėtų debiutuoti 2021 metais. „Atom“ lygos procesorių irgi laukia pokyčiai. 2019 metais turi pasirodyti „Tremon“ architektūra su geresne vienos gijos sparta, o taip pat geresniu energijos naudojimu. Dar vėliau sulauksime „Gracemont“ procesorių, jie vėl siūlys geresnę vienos gijos spartą, o taip pat turės didesnį dažnį.

2 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Galbūt signalas, kad Zen 2 rimtas riešutas Inteliui atrodo…

  2. ZeroFM parašė:

    Oj tos pasakos iš intel eilinį karta …
    Nėra ko šita apsileidusį giganta šerti $ , viešai tyčiojasi iš vartotojų o jiem pofik

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.