Sekantis „Windows 10“ atnaujinimas galės atskirti geresnius branduolius

Sekantis didelis „Windows 10“ atnaujinimas turės naują funkciją, kuri leis operacinei sistemai suprasti, kuris procesoriaus branduolys yra geriausias ir pirmiausia jam skirti užduotis. Tai leis kažkiek pagerinti vienos gijos spartą. Technologija taip pat žinos visų branduolių galimybes ir pagal tai skirstys užduotis. Niekam nėra paslaptis, kad ne visi procesoriaus branduoliai yra vienodo pajėgumo, bet iki šiol „Windows 10“ operacinė sistema negalėjo atskirti, kuris branduolys yra geresnis, o kuris prastesnis.

Tiesa, „Windows 10“ galės susikalbėti ne su visais procesoriais. Norint, kad nauja funkcija veiktų reikės „Intel Turbo Boost Max 3.0“ technologijos. Reikia paminėti, kad „Intel Turbo Boost Max 3.0“ palaiko tik HEDT platformos procesoriai. Turint AMD procesorių reikės bet kurio „Zen“ architektūros procesoriaus. AMD atveju „Windows 10“ netgi galės žinoti, kuris branduolys yra geresnis kiekviename CCX bloke.

Kol kas dar nežinoma, kada tiksliai „Microsoft“ išleis sekantį didelį „Windows 10“ atnaujinimą, bet tai turi įvykti iki metų galo.

 

3 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Šis atnaujinimas formaliai galėjo egzistuoti jau nuo pirmųjų dual-core

    • Stipena parašė:

      Tik nesitikėk kad jis veiks taip kaip mums norėtųsi. Galiu lažintis kad žaidžiant Windows’ai tą branduolį priskirs background’e sėdinčiam notepad’ui, o ne žaidimui, because Microsoft 😀

    • EscO parašė:

      Būčiau linkęs ginčytis, manau interneto „tech jezus“ ar kiti šį klausimą panagrinės su benchmarkais. Nors kai sėdžiu su LTSB versija tai atnaujinimo greitu metu galiu nesitikėti

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.