Šeši nauji centriniai procesoriai iš AMD

Antras pagal dydį centrinių lustų gamintojas AMD oficialiai pranešė, kad pristatė šešis naujus centrinių procesorių modelius, kurie priklauso Athlon II bei Phenom II serijoms, įskaitant naują flagmaną skirtą AMD Phenom II X4 šeimai.

Visų pirmiausia kompanija pristatė naują aukštos klasės šešių branduolių procesorių Phenom II X6 1075T BE, kuris yra tas pats Phenom II X6 1090T tik su mažesniu taktiniu dažniu, kuris čia yra 3.0 GHz. Jo kaina siekia 245 JAV dolerių. Intel visai neseniai pristatė Core i5 760 centrinį procesorių, o atsaką į jį AMD anonsavo sparčiausią keturių branduolių procesorių Phenom II X4 970 BE, kuris turi ypač aukštą 3,5GHz dažnį. Jis, kaip supratote, turi atrakintą daugiklį, kaip ir naujasis šešių branduolių procesorius, o jo TDP išlieka toks pats, kaip ir X4 965BE modelio, tai yra 125W. Jo kaina už Atlanto neviršija 185 JAV dolerių ribos.

Nauji procesoriai papildė ir žemesnių klasių linijas. Debiutavo dar vienas Black Edition modelis, kuris yra dviejų branduolių ir priklauso Phenom II X2 serijai, tai yra 560 BE variantas. Pigiausią AMD Athlon II šeimą atnaujino X4 645 keturių branduolių procesorius dirbantis 3,1GHz dažniu, trijų branduolių X3 450 veikiantis 3,2GHz dažniu bei dviejų branduolių X2 265 modelis, kurio taktinis dažnis didžiausios iš šios trijulės ir siekia 3,3GHz.

13 Komentarai

  1. Augustazz parašė:

    mldc amd 🙂 saunuoliai 🙂
    tikrai geros naujienos , norsir brangoka bet manau po kiek laiko nupigs.

  2. alonzo2 parašė:

    Is kurios puses paziuresi,jei tau tie sudvafliai, kuriuos dabar kepa amd, yra skanus, tai valio, bet esmes tai nekeicia…. Visos viltys ant buldozerio… 😉

  3. Povilas parašė:

    Logiskai mastant irgi… protingesnis pirks 955BE ir lengvai pasikels iki 3.8 ir bus geriau nei 970BE. ta pati situacija ir su 1055T/1075/1090T, dar rodos turetu buti 1045T su 2.7 dazniu :))) tai galima pritarti alonzo, daug prikepta su skirtingais dazniais ir didesnem kainom.

  4. Augustazz parašė:

    ne tame esme, as dziaugiuosiu kad is vis ka nors pradejo leist 🙂 nes jau ilgia nieko negirdeti buvo tik tas 6 branduoliu procas 🙂 ne tame kad ten tik pakelti dazniai,bet tiem visiskai nieko nenusimanantiem tik dar geriau, tokiu as zinau ir zinau kaip buna viskas 🙂 ne tame as dziaugiuosi, o tame kad juda y prieky, kazka tobulina ir t.t 🙂

  5. nanoWorld parašė:

    Tie \"sudvafliai\" su 7m architektura sugeba Intel\’io ala cuting edge kategorijos trim kartom naujesnius i7 pigiausius modelius ant menciu pastatyt multithreading\’e, tad nesisvaidykim kazkokiais mazvaikiskais epitet\’ais – priklauso is kurios puses paziuresi.

  6. Atavar parašė:

    vaje vaje kaip cia dabar taip atsitiko, kad \"sudvaflis\" 970BE>= i5 750. Ir dar pigiau. nugi geda… fanbojai i trasa – reik gi vel savo dievuku garbe apgint ir apie \"desimties metu\" atsilikima pritrolint.

  7. alonzo2 parašė:

    Paziurek tokius dalykus kaip performance/w, performance/hz ir pamatysi kiek sviesmeciu atsilieka… 😉

  8. Atavar parašė:

    Kai anksciau intel fanbojams sakydavo: paziurek tuos pacius performance/w, performance/hz, bei performance/kaina – tai kaip tik nori vartydavosi (ale W ir pinigus skaiciuoja tik levi AMD fanai), o dabar jau patys tuos pavyzdzius kisa 🙂 Ar ne ironiska?

  9. nanoWorld parašė:

    AMD siuo metu yra technologiskai atsilikes. Manau ta visi supranta ir mato, bet taip pat nereikia ir perdeti, nes nors atsilikes, jis yra vistiek konkurencingas, tik ne su visais Intel\’io CPU modeliais ir ne visuose uzduotyse, bet kaip zinia, paprastai vartotojui svarbu tai ka jis gauna uz \"rubli\", o ne moraliniai naujumai ir senumai, ko pasekoja AMD turi ~28% Desktop rinkos. Tad kaip sakiau – ziureti galima is ivairiu pusiu. Be to, kuomet Intel\’is yra vien pagal turta ir pajamas 5 kartus didesne kompanija, nejau nemanote, kad jam tiesiog \"pridera\" but pazangesniam? 🙂

  10. daniukas21 parašė:

    labai teisyngai 🙂

  11. zhaltees parašė:

    alonzo2, o kaip perfomance/$? Ypač jei $ dėtume CPU + MB.

  12. alonzo2 parašė:

    As ir nesiginciju netburst buvo shudprocesoriai, dabar amd pereme estafete… 😉

  13. Santechnikas parašė:

    Kiek metu intel grojo nors ir kitais pavadinimais-bet tais paciais galima sakyt Pentium???Na lai groja ir amd dabar….bele tik perka zmones

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.