Šiaurės Amerikoje pardavinėjami žaidimai su mikro transakcijomis gaus etiketę

Mikro transakcijos žaidimuose nepatinka daugeliui žaidėjų, bet dėl to nelabai ką galime padaryti. Amerikos pramogų ir programinės įrangos reitingavimo agentūra nori nors kiek prisidėti prie šios piktžaizdės viešinimo. Dabar Šiaurės Amerikoje pardavinėjami žaidimai bus žymimi specialia įspėjamąja etikete, kuri informuos, kad žaidime galimos mikro transakcijos ar kiti pirkimai. Bus žymimos ne tik fizinės žaidimų kopijos, bet ir elektroninėje erdvėje perkami žaidimai.

Pirkimą žaidimuose galime apibūdinti paprastai, tai kai už realius pinigus perkamos skaitmeninės gėrybės. Vienos jų padeda geriau kovoti su kitais, kitos yra tik vizualinės. Įspėjamąją etiketę gaus ir tie žaidimai, kuriuose galime pirkti papildymus.

10 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Steam’e pereitiems žaidimams rašau review.
    Jiegu žaidimas ir patiko bet turi perkama papildomą turinį (DLC, Mikro- transakcijas) plantinu neigiama įvertinimą vien dėl to.

    • mafo parašė:

      Iš vienos pusės: Žaidimams už kuriuos reikia mokėti taip pat rašai neigiamą įvertinimą? Su teigiamu važiuoja tik nemokami per torentus turbūt? Reiktų telefonus ar planšus vertinti taip pat turbūt dėtum minusą, nes nėra nugarėlės, pieštuko, apsaugos ekrano, tabletams klaviatūros ir t.t. viską reikia dasipirkti. Iš principo čia tau ne komunizmas o kapitalizmas nenori nemoki, jei žmonės perka kažką vadinasi to nori, sau leidžia, ir misteris EscO jiems neturėtu nurodinėti, jog vienas ar kitas apmokėjimo būdas yra netikęs. Jeigu ieškai teisybės ir sąžiningo įverčio, turėtum tiesiog suskaičiuoti kiek produktas kainuos galutiniam vartotojui ir pateikti jam šią info tegu jis sprendžia ar siūlomas produktas pagal tavo aprašymą jam apsimoka ar ne. Iš kitos pusės: tokie reikalai ir mane užknisa, kai reikia dasipirkinėti kažką X)

    • EscO parašė:

      Steam’e pas mane 288 žaidimai, review turi tik 44. Neigiamais review apdovanoju devus už nepriimtiną platinimo metodą, lašas jūroje bet ką tu žinai.
      Tapšnoklių rinkos man net nekyla rankos vertinti. Netikiu kad pasaulį kada bus teisybe bet su battlefront 2 nuaidėjo nebloga pasipiktinimo banga. Ir panašu kad tai paskutinis battlefront žaidimas kurtas EA

    • boom parašė:

      Kolega, visiškai nesutinku su jumis. DLC leidžia nenumesti žaidimo metai iš metų, jis nėra išleidžiamas, papatchinamas kelis kartus ir pamirštamas. Paminėsiu kelis žaidimus, kuriuos pats žaidžiu Crusader Kings 2 – 2012 metų žaidimas, Stellaris – 2016 metų žaidimas. Yra kosmetiniai DLC, nori perki nori neperki, žaidimui įtakos neturi. Yra nekosmetiniai DLC, čia jau žiūrim, ar tau verta juos imti, ar neverta. Bet jei ir neperki, žaidimas gauna vistiek krūvą pataisymų/atnaujinimų net jei tu nieko papildomai ir neperki.
      Aišku jei ten moki už p2w tai kitas klausimas, bet aš turiu omeny teigiamą DLC naudą esamo žaidimo vystymui.

  2. ToBeX parašė:

    Ant pakuotės rašys :
    Pay to win

  3. Strelok parašė:

    Nu tai tokiu kompaniju (kaip ir daugumos kitu), kaip EA tikslas pagrindinis yra darytis pelna, kvaila tiketis, kad EA kada nors pakeis savo strategija sia prasme. Geriausiu atveju padarys viesa atsirpasyma ir toliau varys savo, nes zmoniu atmintis nera labai gerai. Vel visokie hypes kila ir vel perka DLC visokius, ir tada skundzias, kad dlc ruining the games. Patinka man tokios steam dlc reviews , kur nusiperka, kad galetu tik bloga ivertinima uzdeti. Cia tas pats kaip komunistas neigiama komentara parasytu apie kapitalizma naudodamas apple telefona.
    As tikrai niekada nemaciau problemos su dlc, jeigu nepatinka dlc tiesiog nepirk paties zaidimo ir tiek, o ne nusipirkes verk, kad its ruined by dlc. Pilna irformacijos galima rasti pries perkant internete.

  4. Frantisekas parašė:

    Idomu kiek kainuotu SCGO laiko sustabdymas, bei 100% taiklumas saunant i dangu?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.