Šiemet bus išleidžiami tik „K“ ir „KF“ serijų „Alder Lake“ procesoriai

Igor Wollossek iš „Igor‘s LAB“ teigia gavęs informacijos apie „Intel“ planus, susijusius su „Alder Lake“ procesorių išleidimu. „Intel“ nori „Alder Lake“ procesorius išleisti kuo greičiau, spekuliuojama, kad tai įvyks spalio 25 d. – lapkričio 19 d. laikotarpiu. Dėl skubėjimo „Intel“ šiemet galės pasiūlyti tik „K“ ir „KF“ serijų „Alder Lake“ procesorius. Kitaip sakant, tik procesorius su atrakintu daugikliu ir be integruotos grafikos. Kartu bus siūlomos Z690 pagrindinės plokštės.

Kiti „Alder Lake“ šeimos produktai turi būti išleidžiami pačioje 2022 metų pradžioje, CES 2022 parodos metu. Tai bus ne tik likę „Alder Lake“ procesoriai, bet ir H670, B660 ir B610 pagrindinės plokštės.

4 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Man tik idomu, ar norint isjungti mazus branduolius (kad galetum naudoti dideliu fycerius, tarkim AVX512) reikes perkrauti PC, ar ta bus galima padaaryti runtime’e… Nusidroze nuo ARM’o hibridine architektura, tik pamirso viena niuansa – pas ARM tai ISA ta pati tarp visu branduoliu 🙂

    • adex parašė:

      koks skirtumas, svarbiausia branduoliu bus ir benchmarkai geri, nieko nenoriu zinoti, INTEL TAKE MY MONEY!!!

    • SoTOP parašė:

      Spėčiau, kad nieko nereiks daryti ir patys CPU su OS susitvarkys. Kadangi čia praktiškai viskas nuo nulio įgyvendinama tai būtų keista, jeigu Intel su MS nebūtų tokių paprastų scenarijų neišsprendę.

      • kernelis parašė:

        Na, bus matyt. Ant Lakefield’o tai dideliu branduoliu ISA apribojo iki subset’o, kuris atitinka mazesnius branduolius, t.y. by default uzdisablino AVX512 ir pan. Jei ir toliau taip bus, tai gan workaroundiskas sprendimas, ypac turint omenyje, kiek tranzistoriu isleista implementint tuos fycerius ant big cores.

        Kitavertus, jeigu CPU su OS uzsiimines kazkokia „magija“, tai laukia nemazai niuansu ir visokiu implikaciju, kaip kad tam tikras load’as bus apribotas dideliu branduoliu skaiciumi ir nematys mazu, arba application’ai tures explicityviai implementint kazkokius atributus/helperius kaip OS’ui juos schedulint, kad hibridine architektura butu naudojama optimaliai.

        Galbut klistu, bet sita hibridinio x86 „mada“ man nelabai patinka ir atrodo, kad sukels daugiau problemu, nei duos naudos. Ypac legacy, nemaintaininamam softui. Intuityviai mastant, tai jeigu reikia daug branduoliu, tam yra HEDT, Jeigu reikia ultra low power, tam yra SoC’ai su mazais branduoliais ar kitos architekturos apskritai (ARM/MIPS). Jeigu reikia gero x86 efektyvumo, tam yra mazo vatazo dideliu x86 branduoliu versijos/SoC’ai. Dabar gaunasi, kad cia bandoma padaryti viena produkta viskam optimaliai, kas paprastai tokiais atvejais gaunasi – jis optimaliai niekam netinka 🙂 Bet jeigu Intel ir AMD eina siuo keliu, vadinasi turi geru priezasciu – tikiuosi nustebins ne tik bench’ais bet ir praktine nauda…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.