Siūloma AMD „Ryzen Threadripper 2990X“ įsigyti už 1509 €

Iki antros kartos „Threadripper“ procesorių išleidimo dar liko šiek tiek laiko, bet kai kurios parduotuvės jau dabar siūlo iš anksto užsisakyti naujos serijos flagmaną. AMD „Ryzen Threadripper 2990X“ procesoriaus kaina tikrai nėra tokia baisi – 1509 €. Taip, tai didelė suma, bet reikia nepamiršti, kad procesorius turi net 32 branduolius. Reikia suprasti, kad tai nėra oficiali kaina, ji išleidimo metu gali būti mažesnė, bet gali būti ir didesnė.

AMD kol kas yra pranešusi apie du „Ryzen Threadripper 2XXX“ procesorius, vienas turi 24, o kitas 32 branduolius. Dar nėra aišku, kada tiksliai antros kartos „Threadripper“ procesoriai bus išleidžiami, žinoma tik tiek, kad tai turi įvykti vasarą.

100 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Metai atgalios koloniukas už 10core daugiau mokėjo 😀
    Nesuprantu tokiu kurie visdar intel remiate

    • adex parašė:

      ir rems, nes gi intel is savo geros sirdies pradejo siulyti daugiau cores uz ta pacia kaina

    • kernel_panikuoja parašė:

      Tai kad ar ne tu pats cia dar visai neseniai (mazdaug tada, kai 8700K isejo) Intel propagavai, sakei, kad 7700K yra geriausias CPU uz kaina? 😀

      • adex parašė:

        Na geriau jau kintantis poziuris pagal situacija, nei kad laikytis isikandus vienos ,,tiesos“ iki grabo lentos 🙂

        • kernel_panikuoja parašė:

          Pagal situacija Intel gali buti geriau uz AMD. Ir atvirksciai. Nera prasmes sneket tik apie brand’o remimus vardan brand’o, nebent snekam apie fanbojizma 🙂

          • IFeelYou parašė:

            Būtent. Man irgi tie „oi Intel“, „oi AMD“ juokingi. Perki konkretų modelį, konkrečiai situacijai ir pagal savo pinigines galimybes, o ne AMD ar Intel. Dėl manes nors ir Cyrix gali vadintis.
            Kad čia forume keli entuziastai nusiperka AMD taip galvodami kad jį remia, tai tam AMD nusišikt ant tos jūsų paramos, nes jinai niekinė 🙂 Kaip ir visos Lietuvos rinka lyginant su Pasaulio apyvartom. Absoliučiai didžiausią dalį CPU apyvartos sudaro didmena, kuri deda/nededa tuos CPU į savo pre-made kompus, o ne keli pavieniai entuziastai Lietuvos ar užsienio forumuose nusipirkę ThreadRipperį 🙂

          • adex parašė:

            na as asmeniskai visada rinkausi amd, bet rinkausi ne del to jog buciau prijauciantis siai kompanijai ar amd fanbojus , o todel kad is principo negaliu sau leisti serti ,,nusipenejusiu slibinu“ kai tuo tarpu amd merdedama visgi sugeba kazkokia konkurencija sudaryti kas neleidzia isivyrauti monopoliui ir kainu krachui. aisku cia lasas juroje tas mano pasirinkimas, bet jeigu kuria nors diena taip jau iviktu jog amd nebeliktu(tfu tfu tfu), ir visi atvepusiais jabalninkais ziuretu kaip amd/nvidia kainos sukyla del ,,ciunamio“, ,,potvynio“, ,,gaisro“ ar ,,zemes drebejimo“ as galeciau svaria sazine pasakyti, jog as nebuvau tas lohas kuris prisidejo prie sios chuinios. na bet cia daugiau mano asmeninis reikalas ir poziuris

            • kernel_panikuoja parašė:

              As i tokius dalykus ziureciau nebent tada, jeigu is technines ir ekonomines puses man nebutu jokio skirtumo ka imti. Tada ziureciau i „moraline“. Bet paprastai is technines puses kazkas vistiek buna arciau optimalumo, nei kitas pagal kazkoki kriteriju.

              Pritariu, kad cia kiekvieno asmeninis reikalas. As pats naudoju abu – turiu pora board’u su AMD embedded.

              • adex parašė:

                na tai tame ir esme kad is technines puses man skirtumas nejuntamas, pvz man seno gero buldozerio salyginai pakako kad datempti iki 60fps zaidimus atsizvelgiant i monitoriu, o kaip dar buvau vienu metu megejas mmo botinti tai tie 8c buvo butent tai ko ir reikejo

                • Minde parašė:

                  na skirtumas gal ir juntamas 🙂 kad pasiekti tuos 60fps reikejo galingesnes vaizdo kortos, kompensuoti CPU lacka.

            • Minde parašė:

              gal nori mane paremti 🙂 ?

      • ZeroFM parašė:

        https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K/18.html taip ir buvo , best cpu for gaming . Skirtumas buvo 60€ o naudos 0

        • kernel_panikuoja parašė:

          Nu tai va. Kodel geimeriai AMD turetu pirkti? Kad paremti AMD brand’a moraliskai? 🙂

          • ZeroFM parašė:

            Pats geimeris ir tik realiai dėl tu super kreivu žaidimu pirkau 7700K ( arma 3 , 7 days to die , the forest ir panašaus crap early access) . Kitu atveju tikrai nerekomenduočiau intel cpu o sekantis cpu tikrai bus iš amd .
            Todėl kad gautu praktiškai identiškus fps už perpus mažesne kaina https://youtu.be/nvCF3OLZlzQ
            Realiai reiks išsiparduot nereikalingos geležies ir žiūrėt kaip games kruta su ryzen

            • kernel_panikuoja parašė:

              Nu su Intel gauni vidutiniskai 10% daugiau FPS ir jo kaina yra ~10% didesne, lyginant 8700K su 2700X. Tai cia situo atveju AMD privalumo neturi. Neturi ir trukumo aisku.

              • Andria parašė:

                Privalumas tas, kad mb pigesnės, temperatūros geresnės, nereikia jokio papildomo aušinimo pirkt, ir multi core rėžimu stock Ryzen Max OC 8700k vienu kasniu pusryčiams valgo 🙂

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Pagal klase MB kaina panasi, be to tas pigumas ir jauciasi – tarkime chipset’o PCIe yra 2.0, o SSD NVME/RAID nasumas irgi nusileidzia Intel’iui. Tas ant to.

                  Multicore yra nemazai load’o, kur jis eina daug maz lygiai su 8700K, ir yra atveju, kur gauna nuo 8700K. Tarkim Photoshop, Revia ir pan. Taip pat yra softo, kur jis paprasciausiai prasciau palaikomas, tarkim Android Studio Windows platformoje nepalaiko emuliacijos akseleravimo ant AMD. Arba FreeBSD random’iniai lock’ai, kuriu vis dar normaliai nesutvarke niekas. Tai ne CPU kalte, bet nelauksi 5 metus, kol kazkas tai sutvarkys, jeigu naudotis reikia cia ir dabar.

                  Del temperaturos ir ausinimo sutinku, bet tokiems CPU visi dazniausiai perka atskira gera ausintuva, tai didelio advantage’o cia nematau. Man asmeniskai geriau butu pacio 2700X kaina pora desimciu EUR mazesne, nei cooler’is geras, kurio as nenaudociau. Skonio reikalas.

                • Andria parašė:

                  Kernel, iš to ką parašei, atrodo, kad esi Intel Fanboy’us 😀 Kam pirkt paprastam Useriui geresnį aušinimą, jei AMD duodamas yra puikus ir jo pilnai pakanka? Na taip galima imt galingą AIO, 100mhz geriau boost’ins. Ar verta – kitas klausimas. O Inteliui kol nenulupsi karčio dangtelio – gerų temperatūrų nebus tikrai. Tavo išvardinti scenarijai kur Intel laimi – visiškai neįdomūs vos ne visiems paprastiems namų vartotojams 🙂 Kumpiuteristai, programeriai, entuziastai ir kito plauko maniakai visada ras ko prisikabint prie AMD (ir aš su Intel sėdžiu), tačiau paprastam namų vartotojui 9 atvejais iš 10 AMD bus geresnis pasirinkimas.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Paprastam namu vartotojui nera jokio skirtumo Intel ar AMD, nes jis branduoliu neisnaudos, OC nedarys, upgrade nedarys, i temperaturas neziures ir t.t. Tai siuo atveju net nera ka diskutuot.

                  As nesu Intel fanbojus: ne karta sakiau, kad reikia pirkti tai, kas optimaliai atitinka konkretu scenariju. Tai gali buti tiek Intel, tiek AMD.

                  Veikiau priesingai – kiti cia sneka apie kazkokius moralinius gamintoju niuansus (lyg user’iui tai ka nors reikstu), ir kad didesnis nasumas 2-10% mazdaug „nesiskaito, nes vistiek nesijaucia“.

                  Supraskite paprasta dalyka – AMD platforma pigesne ne is oro – yra padaryti tam tikri kompromisai, kurie leido ta platforma atpiginti. Atitinkamai, visada bus atskiru case’u, kur Intel’is bus kazkuom geriau. Bent jau kol nera Zen 2 😉

                • Andria parašė:

                  Čia ir esmė, kad AMD kompromisai neturi dažniausiai jokios žalos home useriui. Oj nesakyk, kad neišnaudos 😀 Žmonės streamina, cheatina mmo žaidimuose ir kitais velniais užsiima, kuriuose AMD gali puikiai pasitarnaut. Pagrindinis pliusas tas, kad AMD yra pigesnis. Jei aš vienas taip manyčiau AMD pardavimai nebūtų atsigavę, nes teoriškai jie dar intelio nepavijo 🙂 O realiai 1-5procentų skirtumas tikra yra niekinis ir nesvarbu Intelio jis naudai ar AMD.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Geimeriai nera paprasti namu vartotojai, ir tuo labiau stream’inantys geimeriai.

                  AMD ne visada pigesnis, viskas priklauso nuo konkretaus atvejo. Tas pats del kompromisu „zalos“ user’iams.

                  1-5% yra 1-5% skirtumas, tai objektyvus faktas, pagal kuri galima lyginti produktus. Koks skirtumas kas kam jausis.

                  As nesuprantu to AMD’istu nonsensinio argumento, kad „mazas“ spartos skirtumas nesiskaito skirtumas, nes jis nejauciamas. Bet kai ant kokio MT testo AMD pats vos sugeba 5-15% aplenkti Intel analoga, tai jau skaitosi 😀

                • Andria parašė:

                  Ne nu… 5 ir 15 procentų gal sakyčiau skiriasi šiek tiek?

                  Aš žinau tiek: AMD 1800x + MB kainuoja 400 eurų. 8700k + Mb kainuoja 500 eurų. Inteliui reikia žymiai geresnio aušinimo nei AMD, kaina išauga dar labiau. Žmogus neturintis 144Hz monitoriaus, ar kas tikėtina renkantis QHD, UHD buildą nejaus žaidimuose jokio skirtumo. Visiškai jokio, nes laisvai turės su abiem CPU 60FPS. 1800x tikrai ženkliai galingesnis multi loude ir tai neginčytina tiesa. Nematau visiškai jokios prasmės išmest daugiau 100eurų ir gaut mažesnį tirką realų performance. Aš toli gražu ne AMD fanas, man nei jų marketingas patinka nei kiti sprendimai. Bet kad galima sutaupyt ir turėt dar geresnį daiktą tai yra neginčijama tiesa.

                • Stipena parašė:

                  O aš kernel nesuprantu to intel’istu nonsenso kai lygina 720p ar 1080p ir 1080Ti, kai galutiniam variante žmogus sėdi su kokia gtx 1050 ir i5-8400, 60Hz moniku ir fps tokie patys kaip ir su kokia razynka 1600. Čia jum ant širdies tokiais atvejais ramiau kad su 1080Ti tie 2% pranašumas?
                  Ir šiaip debiliška yra lyginti žaidimo fps prieš laiko sutaupyma renderinant. Žaidime ar tai 60fps ar 70fps, laikui neturi jokios įtakos.

                • Andria parašė:

                  Stipena, 8700k jei spartintas iki 5,0 kartu su 1080Ti iš jo galima išpešt ir 20 papildomų FPS ( mano atveju su FHD 180Hz monitorium tai aktualu). Bet tokių maniakų kaip aš 1 iš 10 000. Net technews nariams monitoriaus pasirinkimas nelogiškas atrodė.

                  Jei sutaupytas 100 eurų nuo 500 eurų sumos yra niekas – gali rinkt visi su kernel požiūriu 8700k dėl teorinės spartos kurios jie nematys. Beje, kernel, jegui 15 procentų yra niekas tai kodėl neperki 8700k o lauki 9900k? jis ir bus 15-20procentų spartesnis nei 8700k. Gerbiu žmones besidominančiais IT turinčius savo nuomonę ir nebijančius ją gint. Bet kai užsimerkiama prieš realius faktus ir vistiek įrodinėjama savo… Verčia susimastyt ar tas žmogus tikrai išmano savo sritį ir visas jo požiūris ir nuomonės grindimas nėra psychologinis kompleksas dėl 5 procentų sintetikoj.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  As komentavau ZeroFM link’a, kur vid. skirtumas ~10% (https://youtu.be/nvCF3OLZlzQ?t=719). Ta 1-5% tu pats susigalvojei neaisku is kur 🙂

                  Tu taip pat pats aprasineji kazkokius case’us, kur AMD turi pranasuma, tada sakai, kad mazdaug AMD geriau, lyg tie case’ai tiktu universaliai visiems. Kai kam tinka, kai kam ne.

                  Tai kam pirkt 1800x, gali nusipirkt i5 8400 su B360 uz 250 – bus dar pigiau ir „jokio jauciamo skirtumo“ 😀

                  1800X uz 8700K zymiai greitesnis yra mazumoje praktiniu MT testu.

                  Kas yra negincijama tiesa, kad pure-gaming’e 8700K yra greitesnis CPU uz 2700x. Nuo to prasidejo si mini-diskusija.

                • IFeelYou parašė:

                  Aš tai nelabai suprantu ko tu (Andria) taip aklai gini tą AMD tiesa sakant. Juolab kad ištisai sau prieštarauji.
                  1. Tai geimeriams svarbu, tai staiga jau 144Hz niekas neturi. Absoliutus load’as yra 1080p, pamirškit jūs tuos savo 1440p/4K testavimus. Steam statistikoje aiškiai matosi kiek žmonių naudoja 1080p monitorius, tai yra absoliuti dauguma. Antra pagal dažnumą rezoliucija šiaip yra 1366 x 768. Taigi…
                  2. Apie kokius tu privalomus aušintuvus kalbi? 8700k ant stock tikrai nereikia jokio stebuklingo aušintuvo. Eilinio 212 EVO būtų per akis. Mes nekalbam apie 5.3 Ghz overclockus. O jeigu jau kalbam tai ir Ryzen su 1.45v stockinio aušintuvo neužtektų.
                  3. Kainos kurias tu įdėjai yra pritrauktos kad patvirtintų tavo teiginius. Galiu tikrai surast ir brangesnių AMD sprendimų ir pigesnių Intel manau. Realiai kaina 1800x + mot vs. 8700k + mot yra daugiau mažiau panaši ir perkantiems tokius CPU tikrai nereikšminga.
                  4. Teiginiai pajus ar nepajus 5 FPS yra juokingi. Koks skirtumas kas ką pajus, čia yra subjektyvūs svaičiojimai. Gal kažkas nepajus, o gal aš pajusiu. Čia kaip sakyt šitos ausinės skamba pakankamai gerai, nes vis tiek ne melomanas nepajus. Obejektyviai 8700k absoliučiai visose rezoliucijose yra greitesnis nei bet koks Ryzen. Ir taškas. Čia nėra jokios prasmės ginčytis ir spėliot pajus kažkas kažką ar ne, nes lygiai taip pat galiu sakyt kad 1800x multicore pranašumo irgi kažkas nepajus.
                  5. Absoliuti dauguma programų (tiek elementarių Windows, tiek Office, tiek Browseriai) pagrinde naudoja 1-2 core. MultiCore programos yra visiškai specifinės kaip taisyklė ir sudaro absoliučią mažumą naudojimo.
                  6. Tikrai ne visur multicore yra geresnis Ryzen, nes didelė dalis net itin brangių specializuotų programų neišnaudoja 6+ core.

                • Stipena parašė:

                  Aš nesusigalvojau tų 1-5%, o tiesiog pažiūrėjau tą rezultatų lentelę, kurioje atspindima maždaug mano realybė – 1440p. Idealiu atveju atitiktų mano realybę jeigu dar vietoj 1080Ti būtų panaudoję Vega 56 ir tada skirtumas galimai būtų visai ištirpęs.

                • Andria parašė:

                  Kernel, aš tau galiu pasakyt tik tiek: Uždėk ant Ryzen Intel žodį, ir AMD perims 90% parduodamų CPU rinkos 🙂 Aš ir kiekvienas kitas protingas Home useris mieliau pasiims tuos tavo vardinamus minimalius realius pranašumus ir sutaupys 100 eurų negu ims 8700k ir galės parodyt kad jo pc vietoj 100 FPS generuoja 110 FPS kurių jis nemato nes monitorius apribotas ties 60 ar 75Hz. Nieko blogo pasakyt nenoriu, bet kalbant apie home userius ir kai tu mini profesionalams skirtus programinius paketus kainuojančius daugiau nei puse pc.. Man toks nuomonės gynimas atrodo juokingas. Turėjau Ryzen 1700. Turėjau 8700k. Jei ne High refresh monitorius – vieni vartai AMD naudai.

                  Tu gyvai pačiupinėk abu produktus, tada daryk išvadas. Kiek matau tavo visa nuomonė yra pagrįsta žinio iš interneto o ne praktika.

                • Stipena parašė:

                  IFeelYou pats sau prieštarauji. Naudoji steam survey kad atmest 1440p/4K testus, bet palieki 1080Ti, kuris yra blankus 1,17%, o dominuoja visokios 1060, 1050, 960. Parodyk CPU testus su tom vaizdo kortom.

                • IFeelYou parašė:

                  To Stipena: kurioje vietoje aš apskritai kadanors šitoje diskusijoje pavartojau žodį 1080Ti?
                  Juolab kad manau ir taip natūralu kad žmogus perkantis 8700k ar 1800X/2700X greičiausiai nepirks GT1030.
                  Ir nelabai suprantu kodėl tu manai kad su kokia 1060 Ryzen turės pranašumą?

                • IFeelYou parašė:

                  to Andria: na ir kokie gi tie „vienų vartų“ pranašumai 1700 vs 8700k? Galima pono praktiko paklaust? 🙂 Nes kažkaip įtarių kad jokių apart Cinebench testo.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Man jau nusibodo gincytis del kazkokio debilizmo cia. Man taip pat visiskai pochui, ka kas naudoja, ka kas uz kiek perka, ar ka kas kiek jaucia – cia zmoniu asmeninis reikalas.

                  Context is king. Viskas tuom pasakyta. Galima prigalvoti galimu situaciju, kada bus geriau kazkas tiek is AMD, tiek is Intel. Bandyti irodyti tiek vieno, tiek kito universalu tinkamuma yra paprasciausiai kvaila ir fanbojiska.

                  Kai zmones sako, kad „Intel geriau zaidimams“, jie omenyje turi tai, kad statistiskai isvidurkinus rezultatus, grynai skaitine prasme Intel CPU dazniausiai vidutiniskai yra greitesni uz AMD analogiskus modelius. Lygiai ta pati omenyje turi zmones, kai sako, kad „AMD geriau MT darbui“. Tai nereiskia, kad Vardui Paverdeniui, su X pinigais, prie Y reikalavimu butinai tiks statistiskai vidutiniskai greitesne dalis. Tai tik reiskia, kad lyginant „in general“ kriterijumi, galima palyginti dvi skirtingas dalis.

                  Kazkodel kai statistiskai laimi Intel’is, tai „nesiskaito/nesijaucia“, o kai statistiskai laimi AMD „geresnis CPU“. Uznesa i dvigubus standartus kai kuriu cia rasusiu nuomones.

                  Daugia sia tema neturiu ka pasakyti. Tiksiau turiu:

                  1080p
                  Intel: 60FPS
                  AMD: 0FPS

                  😀 Gero vakaro.

                • Andria parašė:

                  Tai kad mano 8700k keliais CB nugalėjo 1700 😀 Privalumai tie, kad geriau daug multicore loudą laiko ir nepalyginamai geresnės temperatūros. Dirbant kažką laukimo stadijoj pasileidi žaidimą, palieki visus firefoxus neišjungtus ir t.t CPU tikrai gražiau tvarkosi ir temperatūros žymiai geresnės, aušinimas kurtinančiu garsu nekaukia 😉

                • IFeelYou parašė:

                  Kernel šovė kozirį pabaigoje :)))))))))

                • Andria parašė:

                  Kernel, nusibodo ir man. Mano galutinis žodis toks: Skirtumai tarp AMD ir Intel svyruoja 1-15% tai vieno tai kito naudai. Buildo atžvilgiu kaina skiriasi virš 20% ir tik AMD naudai 🙂 Kalbant apie home userius tai pasako absoliučiai viską.

                • IFeelYou parašė:

                  Realiai tai nieko nepasako, nes ne visi viską matuoja tik price/performance ratio. Yra pilna žmonių kuriems +15% performance yra tikrai svarbiau negu +20% kainos.

                • Andria parašė:

                  IFeelYou, aš kalbu apie Home Userius. Apie tuos kurie žalio supratimo apie tuos kompus neturi, gyvena 5 metus su tais pačiais windowsais pilnais virusų, nevalytais registrais kurie sriaubia nežinia kiek pc resursų. Mum entuziastam, profesionaliems gameriams, žmonėms dirbantiems su specifiniais paketais ir t.t panašiai 90% atveju tenka griebtis intelio. Bet ne jiem. Mano asmenine nuomone – AMD šūdas paskutinis nes nesioverclockina 😀 O jei ir overclockinasi tai visi vienodai su +100Mhz. Bet tai yra hobis kuriam negailiu pinigų, kaip kiti negaili kitom brangiom pramogom 🙂 Daugeliui paprastų žmonių Intel privalumai turėtų tikrai nublankt prieš AMD kainą 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Andria: „AMD šūdas paskutinis nes nesioverclockina“

                  IFeelYou: https://pics.me.me/youare-the-bestest-best-friend-ever-memegeierator-net-27998982.png

                • Stipena parašė:

                  IFeelYou, tiesiogiai tu nemini to 1080Ti, bet remiesi testais atliktais su šia GPU. Ir pastebėjau tiek tu tiek kernel remiatės tais pačiais testais atliktais naudojant 1080Ti. Niekas šiame scenarijuje ir nebando užginčyti jog intel turi tų kelių procentų pranašumą. Problema tame kad tų pačių kelių procentų pranašumą taikote kone betkuriam intel cpu jeigu tai liečia žaidimus. Ir nebandau aš įrodyt kad AMD geriau, o noriu pasakyt jog neturi skirtumo ar tai AMD ar Intel, žmogaus preference kas jam geriau. O ne tai kad ateina žmogus su mažu biudžetu ir absoliučiai visada tas pats per tą patį – žaidimams Intel geriau, nes na dėdės tikrino su buildais kurie tau varguoli neįkandami.

                • IFeelYou parašė:

                  @Stipena. Sutinku su tuo ką pasakei.

                  Šiaip manęs daugelis žmonių darbe prašo surinkti build’us ir aš praktiškai 80% atvejų siūlau AMD sprendimus. Bet tie build’ai beveik visais atvejais būna skirti ne žaidimams, o konkrečiam multicoriniam load’ui. Pats sau irgi greičiausiai pirkčiau AMD (1950x/2990x) bet OC nebuvimas mane pjauna. Ateityje tikiuosi situacija pasitaisys šiuo klausimu 🙂

                • Andria parašė:

                  IFeelYou, laikas žengt į kitą lygį, nusipirkt 2990x +LN2. Guls po kojom visi forumo Ryzen’ai ir Inteliai, Ir Price/Perform bus protingas ir OC poreikiai bus patenkinti 🙂 Aš tai visai norėčiau ln2 ant kokio 2600k pradžiai išmėgint 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Aš LN2 vienareikšmiškai kada išbandysiu, čia sena svajonė, bet sakyčiau geriausia pirmą kartą bandyt su kokia biudžet-OC motinine ir Intel Pentium G3258 🙂

                • Andria parašė:

                  puikiai tinka ir pentiumas, manau pagrindinis kriterijus – kaina.
                  https://www.skelbiu.lt/skelbimai/i5-2500k-8gb-ram-34838737.html

                  Jei čia Z mb, puikus pasirinkimas pradžiai 😀

                • svabas parašė:

                  aš tai nusipirkau alaus ir čipsų, įdomios batalijos

              • svabas parašė:

                violetini siūlyk savo draugams Ryzen

          • Stipena parašė:

            Tai tu man dabar paaiškink, kodėl aš turėjau rinktis 7700k vietoj 1600X tuo metu? Dėl niekinių 2.3% performance žaidimuose ant 1440p rez?

            • kernel_panikuoja parašė:

              Nesakau, kad turejai. Tuo metu imti 1600/1600X buvo logiska, nes uz ta kaina isejo tik 7600K, o 4C/4T dar pries Ryzen isejima buvo gana ribinis variantas. Bet taip pat nepasakyciau, kad pirkti 1700/1700X vietoje 7700K zaidimams butu buve butinai geriau. Be to, snekame apie dabartine situacija 🙂

              • Stipena parašė:

                O kuom skiriasi dabartinė situacija? Skirtumas 1.8% dar mažiau.

                • IFeelYou parašė:

                  Vienuose žaidimuose 1.8%, kituose gal 10%. Be to tu lygini vs. 7700K stock. Skirtumas su 7700K OC manau būtų kitoks. Be to ne visi Pasaulyje žaidžia vien ant 1440p. Ant 1080p skirtumai būtų kitokie.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Omenyje turejau tai, kad dabar Intel padidino branduoliu skaiciu. Ir netrukus, panasu, vel didins.

                • IFeelYou parašė:

                  O šiaip lyginant tik pagal kainą 1600x vs 7700k ir tuos kelis procentus ir ypač ant 1440p tai aišku kad Ryzen geriau. Manau niekas dėl to nesiginčyja.

                • Stipena parašė:

                  Ai nu taip kadangi Intel padidino branduolių skaičių tai dabar turi visi pulti Inteliui kojas bučiuoti? Gal pamirštat kieno dėka tas branduolių skaičius padidėjo?
                  O IFeelYou, kam dabar tie dvigubi standartai? „Ne visi pasaulyje žaidžia ant 1440p“, tai noriu priminti jog nevisi pasaulyje žaidžia su 1080Ti. Paimat kažkokius best case scenarijus ir kalbat blevyzgas kaip Intel geriau žaidimuose, nors realybė kitokia ir tas skirtumas nejuntamas.
                  1.8% skirtumas tai vidurkis nuo 8700K, o pačio 8700k 3.7 vs 5GHz 1.6% skirtumas tai visumoj nuo 1600X 3.4% skirias ir tai vistiek niekinis nejuntamas skirtumas.
                  Galit ir toliau laižyt Inteliui užpakalį, bet aš ne tas žmogus kuris užmerktų akis į tai kad vakar buvo tos kompanijos badomas į nugarą, o šiandien viską pamiršęs toliau pirktų jos produktus. Nesakau kad jos produktai blogi, bet tiesiog pati kompanija smirdi.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Stipena, taip ir sakyk, kad cia viskas del to AMD: 0FPS joke’o 😀

                  Jei rimtai, tai as nemastau apie jokius koju buciavimus. Jei man kazkas greitesnis kad ir 1%, imsiu ta greitesni.

                • IFeelYou parašė:

                  Stipena išgirdęs teiginį: „Intel geriau žaidimuose“ 🙂

                  https://www.meme-arsenal.com/memes/3f367c8940af52c9dbcd5566b83199bc.jpg

                • Stipena parašė:

                  Tai aišku gali imt tuos 1% greitesnius. Tik kad po to vėl nebūtų dejonių apie neįperkamus CPU. Keisti man tokie žmonės, vieną dieną verkšlena kitą dieną bėga pirkt.

        • IFeelYou parašė:

          Tai va. O koloniukas nei geimeris labai nei ką. Tiesiog pats pirmas turėjo 10 branduolių CPU ir tiek. Koks skirtumas kas ten išėjo po 2 metų už geresnę kainą. Man juokinga ta logika: „pirko kažką brangiau prieš 10 metų“. Nu tai ir pirko kad turėtų prieš 10 metų.
          Po dar kažkiek metų ir dabartinės AMD kainos gal atrodys juokingai, nes bus 64 branduoliai. Tai tada sakysi: „Oi kokie durniai 32 branduolius pirko už 1509 eur“ 🙂

        • newdiamond parašė:

          cia tie best gaming cpu 😀 tai…kaip cia svelniai ishsireiskus…paziurekite adoreTV, apie tuos best gaming CPU is intel….
          i5 for gaming bad ? 😀

          • kernel_panikuoja parašė:

            adoreTV siaip kartais ir nusneka. i5 8400 boost’ina normaliai, nors visus prigasdino, kad taip nebus. GTX1080 korta jam yra mid end’as, nes nu, jis pats taip nusprende vadovaudamasis istorijos ivykiais. FX’as aplenke i5’ta, po 7 metu – labai aktuali info, totally buvo verta laukti 😀

            Aisku jo spekuliatyviniai filmukai idomus, as pats paziuriu.

    • IFeelYou parašė:

      ZeroFM: „Nekenčiu Apple“.

      Sent from my iPhone

      • newdiamond parašė:

        nezinau kaip negali nekesti imones 😀
        Normaliam zmogui turetu buti dzin…neperki ir tiek jeigu nepatinka….
        Bet kai didele grupe zmoniu aiskina, kad jie turi ziauriai pinigais nepamatuojama daikta is Apple ir kad jis toks tobulas, kad net keista kodel ne Dievas ji sukure ir baznyciose dykai nedalina…va cia jau prasideda…

        • IFeelYou parašė:

          Na mano šito post’o prasmė šiaip buvo visiškai ne apie Apple jeigu ką 🙂 Čia buvo analogija į ZeroFM post’us kad „maždaug koks durnas perka Intel, kai yra AMD“, nors pats sėdi su 7700k.

          O dėl Apple temos tai aš kažkaip aš negirdžiu kad kažkas aiškina koks „pinigais nepamatuojamas dalykas yra Apple“. Manau kad čia tiesiog tu girdi ką nori girdėti 🙂 Žymiai žymiai dažniau girdžiu Android fanus, kurie Apple forumuose išlenda ir rėkia koks Apple šūdas nors jų niekas net neklausia.

          Bet kaip visada sakau: nepatinka? Neperki.

    • Minde parašė:

      zodis „remiate“….

  2. Atavar parašė:

    Pzdc žmogai. Get your lifes back. Knygą parašėt kolaboruodami čia eilini kartą apkalbinėdami tas pačias „gyvenimo tiesas“. Dar biškis ir bendras akumuliuotas fleimo laikas susilygins su AMD+Intel new arch development time’u 😀

  3. Minde parašė:

    kazkas negerai su threariper 2 karta. 32 ir 24 coru procesoriai turi tokius pacius daznius, TDP. Kaip 24 coru su tais paciais dazniais bus tokio pacio TDP. Na imanoma,kad daugiau ant turbo busto gali dirbti, bet vistiek,kazkas jiems nepasiseke su sia karta. Ipac kai pirma karta su senesne karta turejau daug didesnius daznius, pvz 16 branduoliu. Tuoj prideti branduoliai netures galios visai, jei gausis kad daznis -25% ir 25% daugiau branduoliu.

  4. icebullet parašė:

    Nuo 1999 metu visi mano build’ai buvo su AMD procais, 2015 pabandziau intel – po to ziuriu nu rimtai tas intel lipdukas ant case’o graziau atrodo! 🙂

  5. Minde parašė:

    galetu padaryti toki daikta:
    leisti atjungti, puse branduoliu, jei nereikia didelio MT, ir pakelti danzi,
    dar galetu buti opcija pvz dirbti su 6 ar net 4 branuoliais turint dar didesni dazni,

    pvz turi kreiva zaidima, kuris kelis branduolius nauodja, paspaudei peles mygtuka ant jungiklio ir turi kista sistema. Butu neraliai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.