Siuntimo dokumentuose pastebėti AMD „Baffin“, „Weston“ ir „Banks“ grafikos procesoriai

Siuntimo dokumentuose pasirodė dar trys AMD grafikos procesorių kodiniai pavadinimai: „Baffin“, „Weston“ ir „Banks“. Visi jie sumontuoti į naujas montažines plokštes, tad tai turi būti mums dar neregėtos vaizdo plokštės.

Įdomiausias iš trijų yra „Baffin XT“ grafikos procesorius, kuris sumontuotas į C981 montažinę plokštę. Seniau buvo pasvarstymų, kad „Baffin“ pakeis „Fiji“, bet, pasak įrašo, naujasis lustas naudoja GDDR5 atmintį, o būsimas AMD flagmanas turi naudoti HBM2 atmintį. Prie visa to atminties kiekis nėra įspūdingas – 4 GB. Tikriausiai tai vaizdo plokštė, skirta pakeisti „Pitcairn“ ar „Tonga“ grafikos procesorius.

„Westom“ ir „Banks“ grafikos procesoriai nors ir turi naujus plokščių numerius (C278, C279) gali būti tik vardą pakeitę lustai. Šios naujos vaizdo plokštės gavo tik po 2 GB GDDR5 atminties, kuri veikia 4500 MHz dažniu. Manoma, kad tai gali būti pervadintas „Oland“ lustas, o du nauji pavadinimai gali reikšti, kad viena versija skirta staliniams, o kita nešiojamiems kompiuteriams.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.