Sklando gandai apie Nokia N9 išmanųjį telefoną

Suomių telefonų gigantui ir toliau tęsiasi sunkūs laikai. Patys Nokia pripažino, kad jų nevykusia naująja Symbian operacine sistema pagrįstas flagmanas N8 parduodamas ne taip, kaip buvo tikėtasi, o nuo minėtos operacinės sistemos nusigręžė praktiškai visi gamintojai, kurie ankščiau pristatinėjo telefonus pagrįstus ja.

Tiesa, Nokia ir Intel, prie kurių visai neseniai prisijungė ir AMD, plėtoja naują MeeGo platformą, tad akivaizdu, kad Nokia turėtų ruošti naują gaminį, kuris turės būtent šią operacinę sistemą. Teigiama, kad tai bus artėjantis Nokia N9 išmanusis telefonas.

Nutekėjo ir neoficiali informacija apie artėjantį gaminį. Šis neva ne tik naudos MeeGo operacinę sistemą, tačiau ir turės 4,2 colio OLED tipo prisilietimui jautrų ekraną, o jį varys spartus 1.2GHz procesorius. Nokia N9 taipogi pasižymės 12MP fotokamera su Carl Zeis optika bei 768MB darbine atmintimi ir 8GB vidine atmintimi.

Viena aišku, kad Nokia reikia pasitemti aukštos klasės telefonų rinkoje, kurioje šiuo metu puikiai įsitaisė Apple, RIM, HTC bei Samsung. Bet kokiu atveju, apie N9 daugiau turėtume sužinoti Mobile World Congress renginyje jau kitais metais, kai daugelis telefonų gamintojų pristatys savo naujus gaminius.

5 Komentarai

  1. lightray parašė:

    Truputi nelaiku suprato. Niekaip nesuprantu, kodėl nokia negali naudotis android. Parametrai skamba tikrai gresmingai, bet kunkurentai irgi nesnaudžia :).

  2. phemark parašė:

    Laukiu Meego ir Intel procesoriu Nokioj kitumetu gale, turetu buti neblogas duetas

  3. Pasisiauses parašė:

    Visiškai elementaru, kodėl nokia nenori naudoti Android: pereidami ant Android Nokia taptų nieko neišsiskiriančiais telefonų gamintojais, naudojančiais svetimą softą kaip HTC, Motorola, Sony, LG ir t.t. Nokia nori ir toliau būti kaip Apple, RIM, Palm. t.y. gaminti savo hardware ir savo software.

  4. Agalis parašė:

    Baigėsi Nokia laikai. Buy buy. Naujoji Nokia yra Samsung :)))))))

  5. Griciukas parašė:

    Na čia Nokios bandymas padaryti kažką panašaus kaip Samsung su Google padarė, bet klausimas ar tas MeeGo+N9 išvys dienos šviesą – nelabai pastaruoju metu Nokiai sekasi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.