„Skylake“ procesoriai gali sulinkti nuo per didelio aušintuvo spaudimo

„Skylake“ procesoriai gali sulinkti, kai yra veikiami didelio aušintuvo spaudimo, ypač kai kompiuteris transportuojamas ar patiria smūgį.

Šią problemą pastebėjo „PCGamesHardware“ kolektyvas, kai „Skylake“ procesoriams naudojo „Scythe“ aušintuvus. Bet procesorius gali pažeisti ir kiti aušintuvai ar vandens blokai, kurie per daug spaudžia procesorių ir taip gali jį sulenkti. Tokia problema veikiausiai yra dėl to, kad „Intel“ naudoja plonesnę procesoriaus montažinę plokštę lyginant su pirmtakais. Nuotraukoje galite pamatyti palyginimą tarp „Broadwell“ ir „Skylake“ procesorių, kur montažinių plokščių storio skirtumai akivaizdūs. Per didelė aušintuvų jėga taip pat gali pažeisti ir pagrindinės plokštės lizdą.

„PCGamesHardware“ po šio akibrokšto susisiekė su aušintuvų gamintojais, ir jie teigia, kad procesorių pažeisti galima tik transportuojant kompiuterį, ar aušintuvui patyrus smūgį. „Arctic Cooling“ jau pranešė, kad jų aušintuvai visiškai saugūs ir negadina „Skylake“ procesorių, veikiausiai ir kitos kompanijos paseks panašiu keliu.

Tuo tarpu turintiems „Skylake“ procesorių ir sumontavusiems galingą aušintuvą transportuojant kompiuterį patartumėm nuimti aušintuvą, kad nesugadintumėte savo brangaus pirkinio.

24 Komentarai

  1. PCMANIAK parašė:

    Intel taupo per visus galus nenustebsiu jai su sekančiais cpu bus intel bend testai išvis nebededa tegul HIS dangtelio nes po juo ir taip snarglina termo pasta dar sutaupys pinigu.Ir cpu pardavimai padidės nes žmones juos susigadins

  2. BC00 parašė:

    Reiks pažiūrėt ar nesulankstė manojo 6700K Prolimatech cooleris:(

  3. SarzzeR parašė:

    Po tokių dalykų būtų baisu pirkti Skylake CPU. 😀

  4. Maariux parašė:

    Galiu pasakyti tik viena: Intelis išpizdėjo visai.
    Kepa tuos pačius cpu jau n metų, kaina kosminė ir taupo termo pastai, pcb ten kur pinigai juokingi, o žaidžia neįkainojama reputacija.
    Vadinasi jiems nusišvilpti ant savo vartotojų – monopolisto požiūris.

  5. SarzzeR parašė:

    Kol (jei) AMD nesudarys konkurencijos, tai taip ir tęsis toliau. 🙂

  6. Katonas parašė:

    Bet čia jau juokas pro ašaras, reiks aušintuvą tvirtinti su virvėm ar paremti, nes kažkas sugalvojo pataupyti. Šiaip galvoju, koks nepasitenkinimas kiltų jei tokį bajerį AMD padarytų, Intelio būtų išreklamuotas per visur.

    Kitas įdomus dalykas, Intelis tiek taupo, su K procas net aušintuvo nededa, bet kaina vis kyla, matyt tas 14 nm tikrai sunkiai jiem įkandamas yra, nes net dabar trūksta Skylake procų kai kurių.

  7. ZeroFM parašė:

    Kas protingas jau geriau ankstesnės kartos cpu ims nei kad ale šviežiausią . Kaip jau minėjo intel taupo per visus galus bet cpu kainos ojojoj kaip kyla .
    gerą mintį pasakė PCMANIAK . realiai toks rinkinukas turėtų kur kas mažiau kainuot nes nereikia nei termo pastos tept , nei paskui dangtelio klijuot .

  8. BC00 parašė:

    Intel pripažįsta, kad naudoja plonesnį substratą (PCB), bet maksimali statinė jėga prilygsta praėjusių kartų procesoriams (50 lb) 🙂

  9. procc parašė:

    Nenorit monopolijos? Norit kazko geresnio, o ne Intel issipisinejimo? Palaikykit AMD. Jei daznai surinkinejat kompus, visur kur imanoma, dekit AMD analogus. Zinoma kad kasnors pasikeistu, visa tai turetu daryti viso pasaulio kompiuteriu surinkinetojai.

  10. Kubus parašė:

    Tai rus taip ir daro visur stato amd , nes kai pasikeite dolerio kursas intel rus neiperka 😀

  11. IFeelYou parašė:

    TO procc > kas blogiausia, AMD ir Intel analogų nuo galingesnių i5 nebėra.

  12. svabas parašė:

    nežinau, turiu i7 6700k, pastačiau vidutinio dydžio ventiliatorių, temperatūra vidutiniškai 20-25 laipsniai, nesuprantu kam kabint kažkokį vos telpantį kilograminį griozdą

  13. Katonas parašė:

    Kaip gali būti 20-25? Čia apkrautas tiek ar ramybės būsenoj?

  14. alonzo2 parašė:

    To Svabas, todel, kad is anksciau daug kas prisipirke, tokiu kaip Noctua NH-14 ir pan… 🙂

  15. svabas parašė:

    20-25 laipsniai naršant nete, muzika, filmai, instaliavimai. O ant full load apie 50 laipsnių, ir visvien CPU aušintuvas dirba iki 800 rpm. (tyliai) plius dar korpusas su garso izoliacija

  16. PauliusP parašė:

    Aš kaip suprantu PCB nuo paties aušintuvo svorio tikrai neišlinksta, problema kai per stipriai tas aušintuvas prispaudžiamas. Reikia būti atsargesniems. Skylake turi didelį pranašumą iGPU atžvilgiu, kam aktualu tas nesirinks Haswell.

  17. ZeroFM parašė:

    O aš būtent nesirinkau skylake nes performance skirtumas geiminant nebūtų toks didelis kaip visų kompenontų kaina lyginant su Devil’s Canyon .
    O igpu tikras crap , bandžiau 7 days to die 10.4 ant pačių mažiausių nustatymų tai vos 15fps išstenėjo .
    https://www.youtube.com/watch?v=K1PK7tv_XgI temp su NH-d15

  18. ToBeX parašė:

    Man patinka kai zmoniu procesoriu temperaturos 20 laipsniu 😀 jum rankos nesala namie sedint?

  19. SarzzeR parašė:

    Maniškis X4 955 laiko 32-35 laipsnių temperatūrą, idle, su dideliu aušintuvu, tai irgi sakyčiau, kad visai gerai. 😀

  20. SoTOP parašė:

    Kai zmones sako kad ju temperaturos 20 laipsniu, tai man automatiskai atrodo, kad pas juos netiksliai rodo.

  21. samanius1124 parašė:

    nemeluoju, va startuojant fixuota 20 😀

    http://i.imgur.com/wGq3Xkg.jpg

  22. nemesis parašė:

    Viskas releatyvu – galbūt kambario temperatūra pas jį kokie 8-10 C? Jei kambario temperatūra ~20C, tai procesoriaus 20C nelabai gali būti, 25C manau kad gali.

  23. Crunk parašė:

    http://i.imgur.com/qlbWdqP.png
    mano temperaturos su zalman extreme ir fractal korpusu 🙂 cia idle aisku, kambari 22 laipsniai 😀

  24. ZeroFM parašė:

    4690k 4.5GHz delid : h110 2x sp140 push , 2x af 140 pull : phanteks enthoo luxe ir kambario ~20c tai ir procesoriaus idle tiek

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.