„Snapdragon 1000“ bandys įkasti „Intel“

Nešiojamų kompiuterių procesorių rinką daug metų valdo „Intel“. Šiek tiek konkurencija padidėjo atsiradus „Ryzen“ mobiliems procesoriams, bet tikrą pirtį „Intel“ žada užkurti „Qualcomm“ su savo būsimu „Snapdragon 1000“ lustu.

Dabar „Qualcomm“ išleidžia „Snapdragon 850“ lustus, kas yra ne kas kita kaip paspartintas „Snapdragon 845“, kurį randame telefonuose. „Snapdragon 850“ bus montuojamas į itin plonus nešiojamus kompiuterius ir suteiks labai ilgą baterijos tarnavimo laiką.

„Snapdragon 1000“ bus dar galingesnis ir turės 12 W TDP, tai yra beveik dvigubai daugiau nei „Snapdragon 850“. Palyginimui „Intel“ „U“ serijos procesoriai turi 15 W TDP. „Intel“ procesorių branduoliai yra milžiniški palyginus su ARM, kuriuos naudoja „Snapdragon“. Tuo pačiu ARM branduoliai ir daug silpnesni. Šiai problemai spręsti, gali būti panaudoti „Cortex-A76“ branduoliai, kurie žada 35 % padidėjusią spartą su tokiu pat ar panašiu dažniu.

Naujasis „Snapdragon 1000“ bus gaminamas naudojant 7 nm TSMC litografija ir bus montuojamas į du viename ar nešiojamus kompiuterius. Tokie kompiuteriai turės „Windows“ operacinę sistemą, kuri sugeba veikti su ARM procesoriais. Manoma, kad pirmieji tokį kompiuterį pasiūlys „Asus“, prototipas pavadintas „Primus“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.