„Snapdragon 450“ paspartins vidutinio segmento telefonus

Vidutiniame segmente iš „Qualcomm“ pagaliau sulauksime lusto, kuris būtų pagamintas pagal pažangiausią litografija, tai yra 14 nm. Tuo lustu taps „Snapdragon 450“. Kaip žinia, pažangesnis gamybos metodas leidžia iš silicio išgauti daugiau spartos ir tuo pačiu dar sutaupyti elektros energijos, kas mobiliems telefonams yra labai svarbu. Naujojo lusto aštuonių A53 procesoriaus branduolių dažnis bus net 500 MHz didesnis nei pirmtako „Snapdragon 435“, t.y. sieks 1.8 GHz. Tai lems iki 25 % išaugusią spartą įvairiuose užduotyse.

Baterijos tausojime „Snapdragon 450“ irgi bus daug geresnis. Lyginant su pirmtaku galėsime telefonu intensyviai naudotis 4 valandomis ilgiau.

„Snapdragon 450“ turės ir pagerintą „Adreno 506“ grafikos posistemę, kalbant paprastai ji bus spartesnė 25 %.

Pranešama, kad telefonai turintys „Snapdragon 450“ lustą kainuos 150 – 250 €, o prekyboje jų galėsime ieškoti jau šių metų paskutiniame ketvirtyje. Žinant Kinijos gamintojus telefonų su „Snapdragon 450“ sisteminiu lustų sulauksime ir dar geresnėmis kainomis. Pavyzdžiui su dabartinės kartos „Snapdragon 435“ lustu esantis „Xiaomi Redmi 4X“ kainuoja mažiau nei 100 €.

6 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tos energijos „tiek sutaupe“ per kelias cpu kartas ir net keli gamintojai, kad smartai plytos dydzio islaiko net visa diena :D:D:D
    Jie ta energija sutaupo realiai turbut tik lyginant su pajegumu…
    Didina be proto pajegumus, o ne vien energo tik

    • kernel_panikuoja parašė:

      Dar daug kas priklauso nuo programines irangos. Pavyzdziui, kai tik pasirode ARM big.LITTLE SoC’ai, bent kelis menesius su jais zmones pirko „ora“, nes is pradziu Android’o (Linux’o) scheduler’is nemokejo efektyviai dirbti su tokia architektura.

      • Minde parašė:

        pritariu, buvo labai geras softas pas Sony, bet panaikino su nauja karta. Ten galejai susidelioti kaip nori ta taupuma is n parametru. Net interneto loada, kur lygiomis porcijomis krauna kur ten kazkiek energijos taupo. Zodziu, laikydavo ryzkiau daugiau. Dabar 2 opcijos : on, off. Ir ijungus on, vistiek taip netaupo, kaip su buvusia softo versija.

    • Minde parašė:

      kad ekranas ju didziaja dali energijos iseikvoja. Nakty gali kaip su proziku apsviesti vien su ekranu.

  2. zirnis parašė:

    didieji brandai tokius cipus kisa i brangius telefonus, Xiaomi i dvigubai pigesnius entry level aparatus.

    Greitu metu iseina SD450, SD660 vel Xiaomi stampuos nauju modeliu, gal ir verta palaukti ka jie padarys su SD660

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.