„Sony“ 2020 metų paskutiniame ketvirtyje pardavė 4,5 mln. PS5 konsolių

„Sony“ praneša, kad jie per paskutinį 2020 metų ketvirtį pardavė 4,5 mln. „PlayStation 5“ konsolių. Iš tiesų, konsolės buvo pardavinėjamos tik lapkričio ir gruodžio mėnesiais, tad tai nėra pilno ketvirčio pardavimai. „Sony“ sako, kad jie vykdo ankstesnį pardavimų planą ir iki 2021 metų kovo mėnesio pabaigos parduos 7,6 mln. PS5 žaidimų kompiuterių. Kompanija taip pat atskleidė, kad kol kas „PlayStation 5“ konsolės yra pardavinėjamos su nuostoliu. Tai yra strateginis sprendimas ir su kiekviena konsolių karta jos pardavinėjamos kiek pigiau nei jas kainuoja pagaminti. Tai daroma dėl to, kad žaidėją įtraukus į konsolių ekosistemą jis susimoka už žaidimus ir įvairias paslaugas, tad pinigai grįžta į „Sony“ kišenę.

Žvelgiant į lentelę matome, kad paskutiniame 2020 metų ketvirtyje „Sony“ pardavė net 77 % mažiau „PlayStation 4“ konsolių lyginant su „PlayStation 5“. Reikia paminėti, kad lentelėje matome fiskalinius „Sony“ metus, o ne kalendorinius metus.

„Sony“ taip pat atskleidė, kad ketvirtame 2020 metų ketvirtyje pardavė 103,7 mln. žaidimų. Ketvirtyje prieš tai žaidimų pardavimai siekė 80,9 mln. vienetų.

8 Komentarai

  1. gedz parašė:

    Jei ~1050 eur uz ps5 dabar (buvo ir 1200 eur) lietuvoje skaitosi su nuostoliu, tai ka zinau, nebent greitu metu, kai praejo isleidimo vajus, prades pardavineti uz su tuo „nuostoliu“… nesu konsoliu myletojas, net nei karto nesu nei vienos naudojes, bet XBOX SERIES X 1TB uz 630 eur su 52 CU gpu atrodo kiek geresnis pirkinys dabar.

  2. xFiniti64 parašė:

    Čia tokius apgailėtinus skaičius pardavė, prigamintu jų tai per šen diena 45 milionus parduotu.

  3. ziogzzz parašė:

    Gavau PS5 uz 500 eur su discu, lietuvos parduotuve, buvau nurodes savo kontaktus, kad susisiektu kai tures (netikejau, kad taip gali ivykti bet paskambino – pasiule, apsales likau!) Pagaliau konsole kuri mane kaip pc geimeri tenkina pilnai, 4k 60fps kur geimai turi pasaka! Ghost of tsutshima ir Days gone puikiai atrodo ir sukasi kaip bite. Perekupai, kur ten po 1k eur prasote jums tuoj pareis antras lazdos galas, nes pasiula atsiranda manau po biski.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.