„Sony“ jau ruošiasi PS5 išleidimui

Niekam ne paslaptis, kad žaidimų grafikos tobulėjimą prilaiko silpnoka konsolių techninė įranga, net neseniai pasirodę PS4 Pro ir „Xbox One X“ negali prilygti aukščiau vidutinės spartos esantiems kompiuteriams. Tiesa, konsoles, kaip visada, gelbėja specialios optimizacijos, kurių dėl gausybės techninės įrangos konfigūracijų negauna asmeniniai kompiuteriai.

Manoma, kad sekančios kartos „PlayStation 5“ (ar kaip bebūtų pavadinta) žaidimų konsolė gaus jau „Zen“ architektūros procesorių, tai bus didelis pagerinimas lyginant su dabartiniais „Jaguar“ branduoliais. Grafikos fronte irgi numatomos naujovės. PS5 gali turėti „Navi“ architektūros grafiką. Dabartinė PS4 Pro konsolė naudoja „Vega“ architektūros lustą.

Sunku būtų patikėti, bet išleidimas gali įvykti jau šiemet, bet tai atrodo vargiai tikėtina. Veikiau išleidimo reikėtų tikėtis 2019 metais. Tada bus pilnai įsivažiavęs 7 nm gamybos metodas, kas padės mažinant lustus ir tuo pačiu gamybos kaštus. Galimai jau dabar žaidimų kompanijos turi kūrėjų rinkinius, bet tai negalėtų būti galutinio varianto konsolė.

19 Komentarai

  1. ZBalsas parašė:

    Jei bus nesuderinta su senais žaidimais, tada velniop šią naują kartą.. Nes tik neseniai PS4 slim nusipirkau. Be 2021 prašyčiau nieko neišleisti, sony.

  2. FuZe parašė:

    Nu galvoju 20-21 metais realu tikėtis, tiek naujas GTA, tiek Cyberpunk 2077 tikrai bus ant naujos konsolės. Nu, bet jei 19 metais, manyčiau per skubiai..

    • Minde parašė:

      Jei suderinamumas su senais zaidimais, tai visai ne per skubiai. Ir jei nauji zaidimai veiks su viena ankstesne konsoliu karta, tai viskas ok. Negi tau skauda, kad kiti turi daugiau fps negu tu?

  3. Stipena parašė:

    Kam tos naujos konsolės reikalingos kai 10 metų senesnis tos pačios frančizės žaidimas turi kur kas geresnį fizikos modelį… Kalba kad konsolės stabdo žaidimų progresą, gal greičiau kūrėjai stabdo? https://www.dsogaming.com/articles/far-cry-2-features-more-advanced-physics-than-far-cry-5-despite-being-released-10-years-ago/

    • marumbas parašė:

      O lia lia kaip suprastejo fizika

    • kernel_panikuoja parašė:

      Man tas konsoliu kaltinimas tai visada buvo kazkoks absurdas. Lyg kazkas su sautuvu stovi ir vercia developinti zaidima butent sudinam hardware’ui. Cia elementarus kureju ir leideju apsileidimas. Jau tiem developeriam iki tiek i sikna sulindo, kad i konsoles sudejo standartini x86’ta ir Radeon’a, bet jie padaryti normaliai pagal hw scale’inanti softo po siai dienai nesugeba.

      • SoTOP parašė:

        Na nevisai. Nors PS3 su savo Cell procesoriumi ir buvo labai bjauri kūrėjams, bet vis tiek pagrindinė priežastis perėjimo buvo kaina. MS ir ypač Sony norėjo šitas konsoles padaryti pigias nuo pat paleidimo.

      • Minde parašė:

        apsurdas tai apsurdas. Tiesiog per daug skirtingi pajegumai. Niekas nenori moketi DAUG pinigu uz tai kad ant pc biski geriau atrodytu. Tad ne visai cia apsileidimas. Kiekvienas prisedimas kainuoja. Ta prasme, kad ides daugiau darbo, ir sutvarkys/pagerins PC grafika, tai kainuos tarkime X pinigu, bet del tos geresnes grafikos pardavimu bus padaryta daugiau uz X/10 pinigu.

        Manau cia kompleksine problema: vietomis tikrai apsileide programeriai, vietomis game enginai ir ju portai kreivi. Manau daznu atveju manageriai ir investuotojai, kurie pvz sugalvoja, kad portas yra savaime suprantamas daiktas ir turi kainuoti 3 kapeikas ir paskui nesupranta, kodel neveikia. Vietomis kalti PC zaidimu pirkejai, kurie skundziasi del bugu, prasto porto, bet vistiek perka bugovus PC zaidimus.
        Taip pat itakos daro ir konsoliu atsilikimas bei dideli arhitekturiniai skirtumai (nes ant konsoles isspausti sklandu zaidima daug sunkiau, tad pinigai nugulu cia).

        Kiek zinau Origin reklamuojasi, kad daro priesingai, leidzia zaidima ant PC ir ji portina i konsoles, kiti daro priesingai.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Tai as butent tai ir turejau omenyje. Leidejai ir kurejai priima tam tikrus sprendimus pagal ekonomine ar technine situacija, o ne konsole su kojom atbega ir nusprendzia 🙂

          Progresa kontroliuoja zmones, o ne daiktai ir tiek. Siais laikais sumazejes idejiskumas ir padidejes susikoncentravimas i pelna. Man atrodo paprasciausiai nelogiska del to kaltinti konsoles ar ju pirkejus.

          • Minde parašė:

            as siek tiek kaltinu 🙂 jei ju nebutu…. bet jei rimciau, as jau pries pora metu isprognozavau (rasiau forumuose) kad tures padaznetei konsoliu isleidimas. Visi smarkiai nesutiko, ir net ziniasklaida rase kad kiekviena karta gyvuos n metu.
            Mano prognozes buvo, ikad bus isleidzima daug dazniau, kad bus mazesni konsoliu skirtumai tarp kartu, ir isleidziami zaidimai turetu palaikyti minimum 2 kartas. Ir manau, kad po 6 – 8 metu kokiu vel suletes ju isleidimas, kai bus pasiektas tam tikras technologinis pickas arba tiesiog tam tikras naudojimosi konfortas, pvz valins ant 4k ir nebus ispopuliarejas tiesioginis renderinimas.

            Kodel tokios prognozes? Tai logiska. Lengviau isleisti naujas konsoles su mazesniais pakeitimas, parastesne architektura – pigesne konsoliu gamyba bei pigesnis zaidimu kurimas. Dar tas faktas, kad pvz Sony konsoles buvo pazangesnes architekturiskai, bet zaidimai atrodo daznu atveju vienodai o kartais ir prasciau negu XBox. Buvo sunku programuotojams ivaldyti visas subtilybes, tad programuodavo ant Xboxo ir portindavo ant Sony. O pacia Sony konsole kainavo daug brangiau. Smagu kai prognozes pildosi.

            Tik va mininga mano prognozes praleido, o vat gaila…

    • Minde parašė:

      tai far-cry 1 turejo jau nerealu fizikos modeli tiems laikams. Kai zaidziau patiketi savo akimis negalejau 🙂

  4. zirnis parašė:

    Dabar turiu PS3, daug eksliuzyvu yra, tikrai kokybiski zaidimai, kazkoks kitas efektas lyginant su PC, nors ir senienas zaidziu, grafika irgi kazkaip nebegroja.

    Pirkciau PS4, bet pardavimo kainos nervina. Geri rinkiniai buna tik UK rinkai, o mums oficialiai nesiuncia ju. Antrine rinka perekupai uzvalde, dalis naudotu PS4 brangesni uz oficialias kainas arba senus modelius stumdo uz kosmosa.. Vien del to nervas ima, kad gamintojai taip segreguoja rinkas, kai galetu elementariai internetu prekiauti Europos pakrasciams..

    • newdiamond parašė:

      negi tu nezinai kad ubagas moka visada brangiau. Cia as ne apie tave 🙂 Tikuos minti supratai… kitaip sakant sutaupyt gali tik bagotas

      O siaip nezinau, imanoma rasti tu zaidimu padevetu uz padoria dar kaina. Net parduotuvese mazose randi kazkokiu popierinej pakuotej rinkiniu ~16 eur diskas…LTU niekada nebus geriau net negu LV ar EST..cia jau reikia susitaikyti…pas mus kitaip nes…bet cia jau kita tema 🙂

      • zirnis parašė:

        taip, zaidimai nebutu problema pas mus ir atsisiust is uzsienio, bet pati HW kaina is principo nervina, arba bent tu perekupu tiek nebutu, tada skelbimuose atsirastu geru variantu

        Bendrai kalbat – noris ES isikisimo, kad nubaustu tarptautines imones uz saliu segregacijas.

  5. tongas parašė:

    Nžn, man 33metai ir turiu du vaikus, berniukus 7 ir 5 metai ir pažadėjau, kad pirksim ps5, todėl laukiu pats, kad kuo greičiau išleistu, kad galėčiau pats pažaisti

  6. Hidraulinis parašė:

    Ir iš kur ištraukėt kad PS4 „vega“? Polaris GCN4, Vega GCN5. PS4 GCN4, tai kaip jis gali būt Vega?

    • neblogai parašė:

      Vega gali būti visokia:) Pavyzdžiui- jei tikra Vega laikysime Vega10 (RX Vega64)- tai Raven Ridge yra Vega be HBCC ir HBM2, Intelio VegaM atrodo yra daugmaž Polaris + HBM2+ROPS, o PS4 PRO naudoja Rapid Packed Math- kas taip pat yra iš Vegos funkcijų rinkinio.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.