Sony anonsavo pirmąją vaizdo kamerą su keičiamais objektyvais

Kaip rodo tendencijos, mėgėjai, kurie ieško kokybiškų kamerų nufilmuoti savo gyvenimo akimirkas ar kitus įspūdžius, dažniausiai žiūri į lentynas, kuriose sudėti fotoaparatai. Labai kokybiški objektyvai ir matricos leisdavo džiaugtis puikia kokybe.

Perkant tokį rinkinį, fotoaparatą ir neblogą objektyvą, mėgėjai išleisdavo ne ypač daug, tačiau galėjo mėgautis kokybe. Labai populiarus tarp tokių vartotojų yra Canon EOS 7D fotoaparatas, kuris su standartiniu objektyvu kainuoja apie 5500 litų. Tiesa, Sony tokiems produktas ruošia konkurentą – Sony NEX-VG10 vaizdo kamerą, kuri kainuos tuos pačius 5500 litų, tačiau bus tikroji vaizdo kamera bei pasižymės keičiamais objektyvais.

Pasak Sony, dėl 23,4-15,6 mm vaizdo jutiklio, NEX-VG10 savo vaizdo kokybe niekuo nenusileis aukštos klasės D-SLR fotoaparatams, o kai kuriais atvejais bus net ir geresnė. Žinoma, su NEX-VG10 taip pat bus galima fotografuoti, tačiau vaizdo kamera nuotraukų negalės išsaugoti RAW formatu, tačiau tai bus menka problema filmavimo mėgėjams.

Vaizdo kamera bus komplektuojama su 18-200 mm objektyvu už kurį papildomai mokėti nereikės. Be jokios abejonės, bus galima įsigyti kitą, geresnį objektyvą ir nusipirkus perėjimą, jį panaudoti NEX-VG10 vaizdo kameroje. Visa informacija bus saugojama MS Pro Duo arba SDHC/SDXC atminties kortelėse. Vaizdo kamera pasirodys šio rudens pradžioje.


5 Komentarai

  1. matutis13 parašė:

    Gera kamera 🙂

  2. SB parašė:

    matutis13>Na veikiausiai nėra geriausia, tačiau faktas tas, kad pirmoji su keičiamais objektyvais, jau daug ką sako. Manau, kad ras savo vietą rinkoje ir ją įsigys ne vienas mėgėjas, kuriam svarbi kokybė.

  3. Crembo parašė:

    Labiau panašu į kokį snaiperį negu į kamerą 😀

  4. Flylal parašė:

    siaip atrodo solidziai 🙂

  5. pingve parašė:

    bus jega kai canon tokia isleis, ir kad tiktu objektyvai fotiku, arba siaip padarytu mount`us nikon ar canon objektyvam

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.