Sony Ericsson padėtis rinkoje vis prastėja

Kaip praneša rinkos tyrimų kompanija iSuppli, mobiliųjų telefonų pardavimuose vyksta pokyčiai, kurie vienas kompanijas išstumia iš lyderių, kitos praranda turėtą rinkos dalį, o tuo tarpu dar kitos vis labiau didina savo rinkos dalis ir vejasi lyderius.

Pranešama, kad labiausiai nusiminę yra Sony Ericsson, kurių rinkos dalis šiais metais vis mažėja. Kompanija pirmą kartą per kelerius metus antrajame šių metų ketvirtyje nepateko į daugiausiai mobiliųjų telefonų pardavusių gamintojų penketuką, trečiojo ketvirčio rezultatai tokie pat.

Lyderiais vis dar išlieka Nokia, kurie parduoda 36 procentus visų pasaulio mobiliųjų telefonų, o juos pamažu vejasi Samsung, kurie padidino savo rinkos dalį iki 21 procento. LG Electronics, kaip ir Nokia, dalis mažėjo iki 10 procentų, o tai leido tokiems gamintojams kaip ZTE ir RIM pakilti į atitinkamai ketvirtą ir penktą vietas.

Tiesa, visai nedaug atsilieka jau minėti Sony Ericsson, šiam gamintojui ant kulnų mina Apple ir Motorola, o kiek tolėliau yra Huawei bei mums gerai žinoma tik išmaniųjų telefonų gamintojas HTC, kuris per pastaruosius keletą metų šovė į priekį.

8 Komentarai

  1. Saydo parašė:

    įsigyjau HTC HD2, bet lieku prie nuomonės, kad geriausias telefonų gamintojas pagal kaina ir kokybę yra Nokia.

  2. lightray parašė:

    kas tas ZTE?

  3. SB parašė:

    lightray>ZTE yra tikrų tikriausi kinai.

  4. doomas parašė:

    Nokia yra tik vardas. Taip nokia pigus (iki keliu simtu lt) yra geri, paprasti ir t.t. Bet jau high-end tai apgailetini.
    Nors kad ir kaip man visad patiko SE, siuo metu jie nieko gero neisleidzia.

  5. nanoWorld parašė:

    Sakyciau ne tiek ju high end\’ai apgailetini, kiek ju OS jau atitarnavusi savo, del ko Nokia (su Intel) ir dirba prie naujos OS, ir tai, tiesa sakant, yra man vienas idomiausiu dalyku ivyksianciu 2011/2012m t.y. stebeti, kaip seksis ju naujai OS, o grynai is aparatines puses, manau tie high end\’ai nera apgailetini, jie gal kitokie, na pavyzdziui, istraukiamos klaviaturos ar pan., tarkim kad ir dabartinis Nokia high end\’as N8 – grynai is aparatines puses tikrai nemanau kad jis apgailetinas 🙂

  6. ironvolf parašė:

    SE labai susigadino reputaciją po walkman serijos, kadangi softai pas visus praktiškai užsilenkdavo, reikdavo perrašinėt. Dabar neatgaminu kuris tiksliai modelis bet jį vienu metu įsigijo keli draugai, abiem po poros savaičių parėjo softai. Patys meniu lagindavo… Perrašė softus po kiek laiko vėl nusmigo.

  7. andriushka parašė:

    Prasti telefonai buvo, tai niekas ir nepirko. Seip man jie nepatinka. 😀

  8. rokazs1 parašė:

    2 metus atitarnavo w580i, tik tarpo mygtukas parejo, nes begalybe sms parases su juo buvau 🙂 ir tai pavyko parduot. Noreciau vel walkman serijos telefono, nes dabartinis 5530 labai letas..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.