Sony nori išpirkti Ericsson akcijų dalį Sony Ericsson sandėryje

Leidinys Wall Street Journal rašo, jog japonai Sony nori turėti visišką kontrolę savo išmaniųjų telefonų versle įsigydama visas kompanijos Ericsson akcijas šiuo metu gyvuojamame Sony Ericsson sandėryje ir telefonus vadinti tiesiog Sony vardu.

Pasak leidinio, šiuo metu abejoms kompanijoms priklauso po 50 procentų akcijų, o Sony kalbina švedus Ericsson parduoti visas turimas akcijas. Kaip pažymi analitikai, švedų akcijos gali kainuoti tarp 1.3-1.7 milijardų JAV dolerių, kuriuos tektų sumokėtų Sony.

Priežastis, kodėl Sony nori įsigyti Ericsson akcijas, yra daugiau ar mažiau aiški. Sony Ericsson kiekvieną ketvirtį praranda rinkos dalį išmaniųjų telefonų rinkoje, o Xperia šeimos išmanieji telefonai nėra tokie populiarus, kaip norėtų abi kompanijos. Sony taipogi praranda rinkos dalis savo grotuvų, kamerų ir kituose verslo segmentuose, o visų turimų verslo segmentų integravimas į vieną ekosistemą, įskaitant ir išmaniuosius telefonus, turėtų kompanijai padėti atgauti prarastas rinkos dalis.

Taigi jokio paslaptis, kad kaip ir daugelis kitų šiandienos kompanijų, Sony mato išmaniuosius telefonus kaip integracijos dalį į savo planšetinių kompiuterių, asmeninių kompiuterių ir žaidimų kompiuterių verslus. Plėtojant viską „po vienu stogu“, vartotojai galėtų tikėtis suderinamumo ir identiškų servisų palaikymo tiek savo telefone, tiek ir, sakykime, žaidimų kompiuteryje ar asmeniniame kompiuteryje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.