Sony PlayStation Network servisas patyrė krachą

Kompanija Sony oficialiai pranešė, kad PlayStation Network servisą nulaužė įsilaužėliai, kurie ne tik jį sugebėjo išjungti, tačiau ir sugebėjo pavogti visą jame buvusią konfidencialią informaciją apie vartotojus prisiregistravusius šiame servise.

Didžiausia problema ne ta, kad užkietėja žaidėjai besinaudojantys PlayStation žaidimų kompiuteriais negali žaisti daugelio žaidėjų rėžime, tačiau tai, jog įsilaužėliai sugebėjo išgauti visus vartotojų duomenis, įskaitant kreditinių kortelių duomenis.

Sony kol kas kratosi didesnės kaltės, tačiau faktas, jog įsilaužėliai gali turėti vartotojų vardus ir pavardes, namų adresą, kredito kortelių numerius ir netgi jų saugos kodus, neduoda ramybės PlayStation Network tinklu besinaudojusiems vartotojams. Šiuo metu jis neveikia, o kada veiks – nėra aišku. Bus įdomi pažiūrėti, kaip rutuliosis situacija, tačiau kelioms dešimtims milijonų vartotojų, kurie naudojosi tinklu, nereikėtų nustebti, jei jų banko sąskaita netikėtai ištuštės.

1 Komentaras

  1. Fostil parašė:

    Jei sia informacija paplatins internete, tai nuostoliu tikrai didziuliu pridaryt gali, o ne keliom desimtim jau. Cia jau baisiau uz bet koki botneta. Nuo virusu apsigint galim, bet nuo tokiu atveju niekas neapsaugos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.