Sony PlayStation produktai gyvuoja jau 15 metų

Sony kompanijos PlayStation žaidimų kompiuteriai, kurių kūrimui vadovavo Kenas Kutaragis, tapo vieni sėkmingiausių ir daugiausiai parduotų žaidimų kompiuterių istorijoje. Pirmieji PlayStation ženklą turintys produktai pasirodė dar 1994 metų gruodį Japonijoje.

Tiesa, pirmasis PlayStation žaidimų kompiuteriais ilgai keliavo į kitas pasaulio šalis. Tik po maždaug metų, tai yra 1995 metų rugsėjo 9 dieną jis pasirodė JAV, o mėnesio pabaigoje – ir Europos rinkose.

Pirmasis PlayStation žaidimų kompiuteris buvo parduotas net 125 milijonų vienetų tiražu, tačiau toliau sekęs PlayStation 2 pasirodė dar geriau – 138 milijonai vienetų ir tapo labiausiai perkamu žaidimų kompiuteriu per visą istoriją. Naujajam kompanijos gaminiui PlayStation 3 sekasi akivaizdžiai sunkiau – 28 milijonai parduotų vienetų ir trečioji vieta, užleidžiant Nintendo Wii ir Microsoft Xbox 360 į priekį.

4 Komentarai

  1. suck4it parašė:

    Nu ps2 neturejo jokiu konkurentu del to taip ir sekes. Tik xbox\’as, bet deja failino nors jis man visai patiko.
    O va ps3 jau perdidele konkurencija.. 🙂

  2. SB parašė:

    Xbox ir man patiko, bet nebuvo toks geras žaidimų prasme, kaip PS2.

  3. Crembo parašė:

    Dar buvo Gamecube, jei neklystų.. Bet vis dėl to, PS2 aiškiai dominavo.

  4. suck4it parašė:

    Kad nesamone tas gamecube buvo, kaip visados nintendo gera grafika nepasizymejo ir nieko naujo pasiulyt negalejo, ko jau neturetu ps2.. Vat xbox man asmeniskai labai patiko del integruoto hdd tik vat zaidimu labai jau mazai tebuvo. O ka jau kalbet apie slimo isleidima.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.