„Sony“ pristatė „Playstation 4“

Vakar vykusiame „The Future of PlayStation“ renginyje „Sony“ maudė visus naujovėmis ir siurprizais. Buvo parodyta keletas naujos kartos žaidimų, pristatyta nauja įranga ir naujos technologijos. Trumpai apie svarbiausius faktus toliau.

Oficialiai žadama, kad „Playstation 4“ pasirodys per 2013-ųjų žiemos švenčių sezoną (neoficialiais duomenimis konsolė pasirodys lapkritį, turės du modelius, kainuosiančius $429 ir $529). Naujasis Dualshock 4 valdymo pultelis turės jutiklinį padelį, dedikuotą mygtuką „dalintis“ (skirtą socialinių galimybių išplėtimui) ir šviesos juostelę, kuri turės panašų funkcionalumą į „Playstation Move“. Panašu, kad Microsoft Kinect sėkmė privertė Sony susimąstyti ir tarp periferinių įrenginių dabar bus galima rasti stereo kamerą, skirtą žaidėjų sekimui 3D erdvėje.

Žaidimo progresas bus saugomas RAM atmintyje ir įjungus konsolę, bus galima tęsti žaidimą iškarto. Parsisiuntimai ir atnaujinimai turės dedikuotą čipą, leisiantį siųsti žaidžiant arba išjungus konsolę. Dedikuota video kompresavimo sistema, leis akimirksniu pasidalinti įrašu iš žaidimo. „Gaikai“, dabar jau priklausanti „Sony“ pranešė, kad PS4 turės žaidimų transliavimą. Ši technologija taip pat bus naudojama naujų žaidimų išbandymui akimirksniu. Vienas svarbesnių šios technologijos privalumų — galimybė žaisti žaidimus nuotoliniu būdu, kai žaidimas veikia PS4 konsolėje, o vaizdas ir valdymas „PS Vita“, buvo užsiminta apie išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, bet informacijos apie pastaruosius nedaug. Taip pat „Gaikai“ patvirtino jog pradėtas projektas, kurio tikslas perkelti visų buvusių „Playstation“ kartų žaidimus į „debesis“ ir kad juos ateityje bus galima tiesiog žaisti transliavimo būdu (angl. stream).

Iš techninės pusės „Sony“ savo naująją konsolę apibūdina kaip stipriai modifikuotą PC, pabrėždami, jog tai bus lengviausiai perkandama sistema žaidimų kūrėjams. Kolkas kaip atrodys pats prietaisas informacijos nėra.

4 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    nu jo svarbiausia mygtukas share :D:D:D:D:D:D:D

    ziuriu paskutiniu metu nudebilejo gamintojai…

    gal prie dzoistiko tulika dar pridekite…patogumui kad nereiketu trauktis nuo kompo….

    ne kazko normalaus sukuria…o visokiaus debiliskais mygtukais apdeliojo ir prideda skaiciu 4

  2. GK parašė:

    nepatinka,nepirk,viskas labai paprasta.nepatiks mygtukas,nenaudok.atrodai kaip vergas kuri plaka kazka daryt.

  3. Atavar parašė:

    Labai idomus gandas is pristatymo atplauke, kad VISI PS4 zaidimai bus nemokami.

  4. TMNRokas parašė:

    @Atavar, gandas tikrai netikslus. Per pristatyma minėjo jog platforma keičiasi kartu su gamintojais ir dabar durys atviros įvairiems verslo modeliams — tame tarpe F2P.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.