Spartesnis Intel Core i7 pasirodys jau šiais metais

Praėjo kiek daugiau nei penki mėnesiai po Intel Core i7-980X Extreme procesoriaus pasirodymo ir šis procesorius lieka nenugalimas bei yra greičiausias stalinių kompiuterių rinkoje. Tiesa, jį žada įveikti patys Intel su naujuoju Core i7-990X Extreme centriniu procesoriumi.

TechPowerUp rašo, kad naujasis Core i7-990X net bus greitesnis nei serveriams skirta Xeon X5690 versija, kuri dirba 3,46GHz dažniu. Tiesa, kol kas nėra aišku, koks bus tikslus Core i7-990X dažnis. Štai su įjungta Turbo Boost funkcija Xeon X5690, kaip ir Core i7-980X, dirba 3,6GHz dažniu, tad Core i7-990X turėtų turėti kiek didesnį dažnį.

Technikos entuziastai taip pat tikisi, kad su naujo flagmano pasirodymu kris dabartinių šešių branduolių Core i7 kainos. Štai pigiausias Core i7-970 kainuoja net 900 JAV dolerių, nors neturi atrakinto daugiklio. Intel Core i7-980X nors ir kainuoja 100 JAV dolerių brangiau, tačiau turi didesnį numatytąjį dažnį ir atrakintą daugiklį.

8 Komentarai

  1. Storasis parašė:

    Konkuruoja pats su savim

  2. praetori parašė:

    kainos kosmines paprastam vartotojui :X

  3. nanoWorld parašė:

    Na, apskritai i7 serija ir yra skirta ne paprastam, o profesionaliam vartotojui 😉

  4. matrix parašė:

    Kas turejo 980x db pirks 990x, kas tokius ikanda pinigai stovi ne pirmoje vietoje 🙂

  5. bronius parašė:

    viena priglausciau…. 😉

  6. Press parašė:

    jei nasumas butu kai Xeon, kaina truputeli mazesne ir turputeli spartintusi, tai kiekvieno IT entuziasto svajone. beje kaip bus su zenklinimu jei 990X yra paskutinis intel i7 CPU. kas toliau? i9?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Core_i9

  7. bronius parašė:

    O tai nasumas xeon \"didesnis\"? Cia gi tie patys chipai 😀
    OC su oro ausinimu iki 4,5Ghz nesiskaito? 🙂
    Del kainos, taip sutinku… 😉

  8. nanoWorld parašė:

    Ziurint kaip ta nasuma ivertinsi 🙂 . Pas Xeon\’us yra dvigubas QPI, is kuriu vienas skirtas I/O mazgui, kitas – kitam CPU. Taigi jis jau \"gimes\" multiprocesorinei sistemai. Pas 980x – viengubas QPI, taigi siuo atveju Xeon\’as potencialiai kazkiek nasesnis multiprocesorinieje sistemoje, kitavertus 980x is vis tokioj veikti siuo metu (tikriausiai) net negali. Taip pat Xeon\’o kontroleris gali dirbti su DDR3 1333 kuomet 980X (tikriausiai ir 990x) tik su 1066, tai siek tiek velgi prideda spartos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.