„Spotify“ sulaukė 1.6 mlrd. JAV dolerių ieškinio

Sunku būtų surasti, kas bent nebūtų girdėjęs „Spotify“ platformos, kurios dėka milijonai žmonių kasdieną klausosi muzikos. Kompanija sulaukė nekokių žinių, juos į teismą dėl autorinių teisių pažeidimo padavė „Wixen Music“.

„Wixen Music“ atstovauja tokius atlikėjus kaip Tom Petty, Neil Young ir „The Doors“. Pasak ieškinio, „Spotify“ pažeidė autorines teises suteikdama tretiesiems asmenims licencijos teises. „Wixen Music“ nuostoliai siekia mažiausiai 1.6 mlrd. JAV dolerių ir šią sumą bus bandoma prisiteisti iš „Spotify“.

„Spotify“ platforma yra prieinama 61 šalyje, turi per 30 mln. dainų ir per 140 mln. aktyvių naudotojų, iš kurių 60 mln. yra aktyvus prenumeratoriai. Kompanijos vertė pagal naujausius skaičiavimus yra 19 mlrd. JAV dolerių.

21 Komentarai

  1. YOman parašė:

    jau jei laužt tai laužt sumą.. Kuo nesveikesnę, iš serijos – avdrug priteis? Visi tie išvardinti muzikontai (nesakau kad jie blogi, priešingai) per tris savo gyvenimus ir kartu sudėti neuždirbtų tokių pinigų.
    P.S. klaidelė žodelyje „PažEidė“

  2. adex parašė:

    pirma karta girdziu apie spotify. taigi nereikejo nei ieskoti, pats atsiradau 😀 dabar istaisykit straipsnio logine klaida, kad sunku rasti kas nebutu girdejas 😀

  3. BC00 parašė:

    Man klaidos nepatinka, bet čia bent tikrai nesulauksim perliukų apie 80 000 km iki Hong Kongo. Gerai kad ne iki King Kongo 😀

  4. Mindaugas Klumbis parašė:

    Mane BC00 kartais tarkuoja dėl klaidų, o aš jau kai pradėjau rašyti jam sakiau, kad rašyti nemoku ir be klaidų niekad neišmoksiu 😀

    Už rašinį mokykloj, jaučiu, geriau kaip 7 nesu gavęs, standartas buvo 5, tad jei tuo metu, kas būtų pasakęs, kad rašysiu kažką kažkur, sakyčiau, kad jis beprotis.

    Mielieji, klaidų bus, tą galiu garantuoti (kol rašysiu). Nei literatas, nei koks žurnalistes nesu ir su lietuvių kalba nedraugauju. Kas nedirba – tas neklysta.

    • Minde parašė:

      o man patinka kaip Mindaugas raso. Jo rasymo stilius apskritai geras ir retai sutinkamas. Subjetyviai, neikyriai ir nesaliskai pateikia savo nuomone. Ir informacijos pateikimas pakankamai isssamus ir teisingas.

      • IFeelYou parašė:

        +1
        Man ir patinka. Be to aš nesikabinėju prie klaidų, nes čia ne rašybos konkursas ir ne grožinės literatūros knyga. Aišku gerai kad BC00 pakontroliuoja viską, kažkas turi tvarką pažiūrėt, bet sakyčiau Mindaugas tikrai gerai dirba savo darbą.
        PS.: galėtų apie benchmarkų updatus dažniau parašyt 😀

    • YOman parašė:

      nieko baisaus. Tu geriau rašyk nei nerašyk. Mes pataisysim 😛

  5. xenixas parašė:

    o kur musu ubagai? LATGA LANVA ar koks dabar ten ju pavadinimas? 😀 ko dar tie nepadave? 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.