SSD pagal pardavimus HDD aplenks 2021 m.

„Statista“ atlikti paskaičiavimai rodo, kad 2021 metais SSD pagal pardavimu aplenks mechaninius kietus diskus. Pavyzdžiui, šiemet bus parduota mažiau nei 400 mln. vienetų mechaninių kietųjų diskų, o SSD pardavimai sieks apie 190 mln. vienetų.

Pagal prognozę HDD pardavimai ateinančiais metais po truputį vis trauksis, po 10-25 mln. vienetų per metus, kol 2021 metais sumažės iki 330 mln. vienetų. Tuo tarpu SSD bus parduodama vis daugiau ir daugiau. Jų pardavimai kas metus augs apie 40 mln. vienetų, o 2021 metais pasieks 360 mln. vienetų.

SSD diskai jau seniai būtų aplenkę mechaninius kaupiklius, jei jiems netrukdytų gan didelė kaina už talpą, nes kiti jų pliusai yra nenuginčijami: didelė sparta, jokių judančių dalių ir triukšmo, didelė ištvermė ir mažos energijos sąnaudos.

8 Komentarai

  1. DasMachine parašė:

    Tikiuosi kainos taip pat 😀 Dar laukiu kada Intel 3D Xpoint taps prieinamesnis.

  2. IFeelYou parašė:

    Mano prognozės pildosi 🙂 Tik manau kad greičiau 🙂

  3. Stipena parašė:

    Jūsų prognozės prieš metus laiko buvo kad dviejų metų bėgyje apsivers. Tai kaip ir nesipildo 😀

  4. samanius1124 parašė:

    tipo tB po piam jiovriu imsim?

  5. neblogai parašė:

    Čia geras straipsnis apie WD kietų diskų ateitį:
    http://www.tomshardware.com/news/wd-mamr-hdd-hamr-drive,35682.html
    Trumpai- kieti diskai duomenų centrams sėkmingai vystomi toliau, WD nuo 2019 žada pereidinėti nuo PMR (statmeno magnetinio įrašymo), dar su kažkokiu SMR (shingled- liet. čerpės- magnetic recording) patobulinimu- prie dar gudresnio. Esmė- kad norint įrašinėti vis smulkiau (<7nm)- reikia ieškoti kietesnių medžiagų, ir paskui sugalvoti kaip galvute tas medžiagas paveikti, nes įprasti būdai jau netinka. Seagate pasirinko HAMR- (heat assisted magnetic recording) paveikiant karščiu ir tada rašant. WD bandė HAMR taip pat, bet vietoje to pasirinko ir pirmyn žygiuos su MAMR- microwave assisted magnetic recording. Kai norėdami įrašyti, reikiamą vietą paveiks mikrobangomis įsukdami toje vietoje elektronus ir tada rašydami (čia jei teisingai supratau- nes man visa tai visiška fantastika). Toks rašymas turėtų būti greičiau įvedamas į rinką, nes nebūtina keisti daug geležies, ar kurti papildomo softo kaip sunkiau įgyvendinamam ir greičiau nusidėvinčiam HAMR. Terabaito kaina, lyginant su SSD technologijom, žada dar ilgai išlikti x10 mažesnė.
    Dar įdomybė- tai kad diskų galvutės gamyba jau dabar ant wafer/vaflio reikalauja 1300 apdorojimo veiksmų, ir tai gamyba užimanti nei daug nei mažai- 3 mėnesius apdirbimo:)
    Tai štai- dabar jau šį tą žinau apie kietų diskų duombazėms ateitį:) Bet pačiam įdomu tik masinio vartojimo rinka, kuriai WD savo MAMR diskų nežada išvis. O šioje rinkoje- jau keli metai kainos nekrenta.. Reikėtų susirasti kokį straipsnį, kad sužinoti ar išvis žadama kas nors naujo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.