SSD kaupikliai dar labiau prieinami taps 2011 metais

Pasak industrijos naujienų portalo DigiTimes, pagrindiniai atminties gamintojai industrijoje tikisi, kad kietosios būsenos kaupikliai dar plačiau prasiskverbs į stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių rinką 2011 metų pirmoje pusėje.

Lustų gamintojai iki to laiko tikisi visiškai pasisavinti naująjį 20nm technologinį procesą, kuris leis SSD kaupiklių gamintojams sumažinti kainas ir pagaliau šiuos kaupiklius pasiūlyti už prieinamą kainą.

Viename iš renginių, kuris vyko Taipėjuje, Taivane, pagrindiniai Kinijos ir Taivano atminties gamintojai primygtinai vieni kitiems siūlė standartizuoti SSD specifikacijas, kad pavyktų tinkamai kovoti su rinką kontroliuojančiais stambiais tarptautiniais tiekėjais.

Nepaisant to, kad 2011 metai neatrodo taip jau labai toli, SSD kainos šiuo metu yra ganėtinai aukštos net atsižvelgus į tai, kad jie yra greitesni, atsparesni ir tylesni, nei tradiciniai mechaniniai kietieji diskai. Galbūt 20nm technologinis procesas padės sumažinti šį atotrūkį kainos atžvilgiu, tačiau kai kurie analitikai vis dar lieka skeptiški šiai nuomonei.

3 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    padorios talpos SSD taps prieinami visiems vartotojams, o talpa su HDD nesivarzys tikrai dar 😀

  2. Creative64x2 parašė:

    Ligonis, talpa tikrai varžysis, o ir dabar varžosi, bet talpos ir kainos santykiu visai kitas dalykas.

    Laukiu USB Flash atpigimo! Praeitom Kalėdom 8GB paėmiau už 43Lt! o kas dabar daros su kainom, ne tai kad sumažėtų(nes anksčiau visada įprasta 2-4 kart per metus kaina krisdavo), bet kainos padidėjo beveik dvigubai! kas žino kodėl ir kada pigs iki 16GB už 40Lt?

  3. Storasis parašė:

    velniop ta talpa, galima ta HDD atskirai laikyt filmams ar kitam slamstui. O SSD susirasyt OS ir programas , uzteks tam ir 100 GB

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.