Staliniams kompiuteriams skirti „Renoir“ procesoriai gali neturėti PCIe 4.0 palaikymo

Dabar labai lengva pasimesti tarp kodinių procesorių pavadinimų, todėl priminsime, kad „Renoir“ yra „Zen 2“ architektūros procesoriai, turintys integruotą grafiką. Šie procesoriai jau debiutavo nešiojamuose kompiuteriuose ir netolimoje ateityje juos bus galima nusipirkti komplektuojant stalinį kompiuterį. Kaip žinote, AMD taip pat greitai išleis B550 pagrindines plokštes, o „Biostar“ vieno iš produkto aprašymo tinklapyje pateikia įdomios informacijos.

AM4 B550 pagrindinės plokštės palaikys tik „Zen 2“ architektūros procesorius: „Mattise“ (Ryzen 3000) ir „Renoir“ (Ryzen 4000G). Senesni „Zen“ (Ryzen 1000/2000) procesoriai nebus palaikomi. Pagrindinės plokštės aprašyme nurodyta, kad pirminė PCIe x16 jungtis visas 16 linijų galės gauti tik iš „Matisse“ procesorių. Jei bus įdėtas procesorius su integruota grafika, vaizdo plokštė gaus tik x8 pralaidumą. Žemiau taip pat parašyta, kad PCIe 4.0 technologija veiks tik su „Matisse“ procesoriais, o tai gali reikšti, kad „Renoir“ palaiko tik PCIe 3.0.

Jei tai iš tikrųjų yra tiesa, komplektuojant galingas vaizdo plokštes su „Renoir“ procesoriais gali nukentėti VGA sparta. Dėl vis dar turimų x8 linijų vaizdo plokštė nepraras daug spartos, bet bent minimalūs praradimai tikrai bus. Kitą vertus, APU ir galingų vaizdo plokščių komplektacijos labai retas reiškinys. AMD kol kas šios situacijos nekomentuoja.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.