Stiprūs 2010-ųjų nVIDIA finansiniai rezultatai

Pasibaigus paskutiniajam 2010-ųjų ketvirčiui, grafinių spartintuvų gamintojas nVIDIA paskelbė pastarojo ir visų 2010-ų metų finansinius rezultatus, iš kurių matosi, jog kompanija stojasi ant kojų.

Lyginant su trečiu 2010-ų metų ketvirčiu, paskutiniame metų ketvirtyje nVIDIA bendros pajamos išaugo 5% (iki 886.4 mln $) , tačiau nebuvo tokios didelės kaip 2009-ų metų ketvirtą ketvirtį, kuriame siekė 982.5 mln $. Kompanija paskutiniame 2010-ųjų ketvirtyje gavo 171.7 mln $ gryno pelno, ir tai daugiau nei dvigubai viršyjo praeito ketvirčio rezultatą. Lygiai prieš metus grynasis pelnas taip pat buvo mažesnis – 131.1 mln. $.

Bendros nVIDIA pajamos 2010-ais metais siekė 3.54 mlrd. $, kiek daugiau nei 2009-iais – 3.32 mlrd. $. Per paskutinius metus nVIDIA sugebėjo susišluoti 253.1 mln. $ gryno pelno, kuomet 2009-siais buvo patirtas 68 mln. $ nuostolis. Pirmajame šių metų ketvirtyje nVIDIA tikisi padidinti pajamas 6-8%, lyginant su praėjusiu ketvirčiu.

nVIDIA prezidentas Jen-Hsun Huang liko labai patenkintas tokiu jo valdomos kompanijos rezultatu, ir toliau tikisi, jog investicijos į Tegra ir Tesla platformas gausiai atsipirks.

5 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Citata: \"…nebuvo tokios didelės kaip 2009-ų metų ketvirtą ketvirtį, kuriame siekė 982.5 mln $… …Kompanija paskutiniame 2010-ųjų ketvirtyje gavo 171.7 mln $ gryno pelno, ir tai daugiau nei dvigubai viršyjo praeito ketvirčio rezultatą. Lygiai prieš metus grynasis pelnas taip pat buvo mažesnis – 131.1 mln. $ \".
    Ot špikuliai, su mažesniu pardavimu turi gerokai didesnį pelną… Užsimetę kainas kaip reikiant svolačiai 😀

  2. Metanabol parašė:

    Ne tiesiog, high-endo geresnio turi. O geimeris, gyvenantis normalioj šalį, kur gali leisti sau papramogauti ir pataškyt pinigus ant žaidimų, tikrai rinksis nvidia. Viskas čia apgalvota ir teisinga.

  3. Atavar parašė:

    ne prie ko cia hi-endai.

    paprasciausiai kazkurioje, ar keliose grandyse, nukrito islaidos/sumazejo sanaudos.

    Kas gaudosi marketinge, tai greiciausiai CUDA dabar isenge i \"melziamos karves\" stadija.

  4. -NRJ- parašė:

    na ant kiek cuda rulez nezinau, bet apskritai paemus cuda galimybes tikrai sveikintinos, sakykim as daznai sia technologija isnaudoju konvertuodamas video failus, ir kada tai atlieka vaizdo plokste – sparta ryskiai jauciama

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.