Sukritikuotus 2x nm SSD išleis ir Corsair

Prieš keletą dienų kompanijai OCZ paskelbus apie sėkmingą pirmųjų 2x nm technologiją turinčių kietosios būsenos kaupiklių (SSD) gamybą, apie savo ateities planus nutarė pranešti ir Corsair.

Deja, bet naujoji OCZ 2x nm SSD serija jau spėjo sulaukti ir neigiamų atsiliepimų: sumažėjęs rašymo greitis, sumažėjusi reali SSD vieta, sunaudojama daugiau laisvos vietos, norint sukurti atsarginę failo kopiją… Daugelio vertinimais, visų šių blogybių kompensuoti negali net sumažėjusi 1 GB kaina. Kaip ten bebūtų, perėjimas prie 2x nm proceso yra neišvengiamas, ir to turės imtis ir kiti SSD gamintojai.

Corsair savo bloge mini, jog jų pirmieji 25nm SSD pasirodys per artimiausius 2 mėnesius, ir turės \“A\“ raidės žymėjimą. Kietosios būsenos kaupikliai, kurie turės sumažėjusią realią talpą, bus žymimi, pavyzdžiui, F115A vardu, vietoje įprastinio 34nm modelio F120. Iškilusią įrašymo spartos problemą, Corsair ketina spręsti skirdama daugiau dėmėsio naujojo technologinio proceso optimizacijos darbams.

Taigi, ne visuomet naujesnė ir pažangesnė technologija turi turėti visišką pranašumą prieš senesnę. Ar sugebės 2x nm SSD užkariauti pirkėjų širdis parodys gamintojų darbas ir laikas, tačiau gali nutikti ir taip, jog artimiausiu metu itin padidės 34nm SSD pirkimas, bijant jų pasitraukimo iš rinkos.

2 Komentarai

  1. Anonimas parašė:

    Nera pamyneta, kad ir tarnavimo laikas sutrumpes…

  2. daniukas21 parašė:

    naja gerybe su blogybe 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.