Sulaukėme „Ryzen 5 2400G“ ir „Ryzen 3 2200G“ apžvalgų

Pagaliau sulaukėme AMD procesorių su integruota „Vega“ grafika, skirtų staliniams kompiuteriams. Su šiais naujais procesoriais kažkokio spartos proveržio tikėtis neverta. Procesoriaus branduoliai kiek patobulinti, bet vis dar pagaminti naudojant tą pačią 14 nm litografiją. Kaip pastebėjome iš apžvalgų, nepasikeitė ir spartinimo potencialas. Integruota grafika irgi kalnų nenuvers. Jos užteks senesniems žaidimams, arba naujesniems su žemiausia grafika. Daugiau apie „Ryzen 5 2400G“ ir „Ryzen 3 2200G“ procesorius apžvalgose.

AMD Raven Ridge APU Apžvalgos
Šaltinis Tipas Ryzen 5 2400G APU Ryzen 3 2200G APU
🇯🇵 4Gamer 📰
🇧🇷 Adrenaline 📰
🇺🇸 AnandTech 📰
🇨🇳 BenchLife 📰
🇵🇱 Benchmark 📰
🇬🇧 Bit-Tech 📰
🇩🇪 ComputerBase 📰
🇫🇷 ComptoirHardware 📰
🇫🇷 Cowcotland 📰
🇬🇧 Eteknix 📰
🇨🇳 Expreview 📰
🇺🇸 Forbes 📰
🇯🇵 GDM 📰
🇩🇪 Golem#2 🎥 📰
🇲🇾 Goldfries 🎥
🇳🇱 Guru3D#2 📰
🇨🇦 HardwareCanucks 📰
🇳🇱 Hardware.info 📰
🇩🇪 HardwareLuxx 📰
🇦🇺 HardwareUnboxed  🎥
🇬🇧 Hexus 📰
🇺🇸 HotHardware 📰
🇵🇱 ITHardware#2 📰
🇮🇩 JagatReview 📰
🇺🇸 JayzTwoCents 🎥
🇬🇧 KitGuru 📰
🇷🇴 Lab501 📰
🇨🇦 LinusTechTips 🎥
🇬🇧 Overclock3D x  📰
🇷🇺 Overclockers.ru 📰
🇺🇸 Paul’s Hardware 🎥
🇩🇪 PCGamesHardware 📰
🇵🇱 PCLab 📰
🇺🇸 PCPerspective 📰
🇺🇸 PCWorld 🎥 📰
🇵🇱 PurePC#2 📰
🇺🇸 Son of a Tech 🎥
🇸🇪 SweClockers 📰
🇦🇺 Tech YES City 🎥
🇺🇸 TechPowerUP 📰
🇺🇸 TechReport 📰
🇳🇴 Tek.no 📰
🇺🇸 Tom’s Hardware 📰
🇳🇱 Tweakers 📰
🇦🇺 TweakTown 📰
🇷🇴 WASD 📰
🇹🇼 XFastest 📰
🇺🇸 ZDnet 📰

23 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Tai daugiau maziau kaip ir success. Seniau as kazkaip buvau labiau uz low end diskretine nei senus APU, bet su siandieninem GPU kainom ir Zen branduoliais labai taupiam build’ui turbut nieko variantas.

  2. Pievius parašė:

    Prie viso šito man dar M-ITX pigių MB trūksta ir normalesnių RAM kainų jei ne šie minusai tai išvis būtų idealus APU SFF buildui.

    O šiaip nustebino šie APU. Galėtų kokį Ryzen 7 su Vega 15(Gal net 18) kuris galėtų su G4560 + GTX 1050 konkuruoti, būtų įdomu.

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Dar man keista, kad aktyvavo tik 4 MB L3 cashe, nors yra 8 MB.

  4. cadet parašė:

    Man regis galingesniu APU isleidima ryboja AMD susitarimai su Sony ir Microsoftu.

    • neblogai parašė:

      Tikriausiai ne tai. Nelabai aiškus būtų tikslas gaminti galingą APU. Kuriam tai būtų segmentui? Staliniams kompiuteriams tiek iš AMD pusės, tiek vartotojui- geriau yra atskira vaizdo plokštė. Nešiojamiems- taip pat, nes taip pigiau, ir iš atskirų lustų galima sudėti produktus skirtingiems pajėgumams- kai tuo tarpu vienas galingas APU tiktų tik kažkuriam vienam pajėgumo lygiui, o norint turėti pasiūlą visuose kainų/galios lygiuose, tektų kiekvienam iš jų kurti atskirą APU.
      Todėl būtent šitoks pigus gaminys- Raven Ridge naudojantis sistemos DDR4- yra protingiausias. Tas pats lustas pritaikomas tiek ploniems mobiliems įrenginiams, tiek žaidimų nešiojamiems, tiek ofisams, tiek ypač mažiems staliniams kompiuteriams- media vartojimui, ir kartu yra labai geras žaidimams žemiausiuose kainų lygiuose.

  5. PauliusP parašė:

    Aš irgi norėjau sakyti, kad APU skirti vyrukams šiuo metu artėjantiems į vidurio amžių :)) Kad palošti AOE ir Serious Sam su tokiais pat 30-mečiais LANe. Tik va vaikai, o dar buitis nebaigta, tai taip ir lieka žaidimams 2 dienos per metus, o dėl tiek net ir APU nekyla ranka pirkt, pasitenkinam senais Radeon’ais :))

  6. mafo parašė:

    Niekaip nenusprendžiu ar R5 2400G stebūklas ar šlamštas, ir ką reiškia žemesni FPS kraičiojimai nei pas R3 2200G… ir išvis ar apsimoka jį pirkti, ir ar jis ilguoju periodu pasiteisins jei bandytumėme ateityje sužendinti su tarkim kokiu GTX 2060 (GTX1070) pvz. Peržiūrėjau nemažai blogerių tai po vieno norisi bėgt kuo toliau, po kito atrodo daug žadantis reikalas tik tereikia softo atnaujinimų ir bugų išgaudymo. Jei greitu laiku niekas nepasikeis ir nepaaiškės tai jaučiu pajamsiu I5 8400 arba R5 2600 ir gtx 1050 bei tuomet lauksiu geresnių laikų 😀 Brangiau sumokėsiu bet bent jau aišku bus ką gausiu… Gal kas benchmarkus iš Technews prakurs su mintim patikrinant ar apsimoka į šį procą žiūrėti kaip į daiktą kai atpigus dedikuotom grafikos plokštėms bus galima jį naudoti su pažangenėmis VGA neprarandant daug FPS dėl silpno pačio prc. ir atkreipiant dėmesį į low reikšmes prie 0,1 prc., nes po kol kas nemažai kas fiksuoja striginėjimus. 🙂

    • neblogai parašė:

      FPS kritinėjimai gali būti dėl 65W TDP ribos, į kurią 2400G ‘atsitrenkus’ numušami dažniai. 2200G energijos suvartojimas daug mažesnis, ir ji lieka toli nuo tų 65W. Bet tą ribą labai lengva atjungti- visi standartiniai temperatūros, įtampos, TDP saugikliai atsijungia kai tik pradedi spartinti- tai jei problema tikrai ši- tuomet vien pačiam nustačius tą patį daugiklį striginėjimai turėtų išnykti. Problema liktų tik su A320 + 2400G deriniu.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Tikrai ne slamstas, bet reikia tiksliai isivertinti poreikius ir APU tinkamuma konkreciam use case’ui, kas yra individualu ir subjektyvu. Vienam gali pasirodyti labai patrauklu, kitas galbut tiesiog nenores ‘“erliotis“ su tokiu GPU nasumu.

      As sita APU laikau puikiu HTPC ar ultra biudzetinio Desktop CPU. Kitavertus, as asmeniskai net retkartiniam casual game’ingui nepirkciau nieko silpnesnio, nei ~GTX1050Ti, bet cia skonio reikalas.

      • mafo parašė:

        Mano atveju aš nenoriu mokėti nei už VGA nei už RAM trigubai, tad lyg linkęs laukti mažesnių kainų. Mano tikslas GTX1080 (dabartinio lygio, o naujai kartai pasirodžius GTX 2060 arba 2070). Laukti aš galiu, bet nelabai benoriu, nes laptopinis geiminimas su GT650 jau nebeveža ir tiesa pasakius beveik ir nebegeiminu (tankus karts nuo karto pašaudau tuo ir pasibaigia), bet noras yra. Taigi jei paimsim mano GT650 ir R5 2400G tai man susidaro įspūdis, kad šuolis vien be dedikuotos plokštės trigubas. Tuomet lyg mane ir tenkintu toks variantas. Taigi laukiu kol kainos sumažės, o belaukdamas tankus (WOT) bent ant 1080p rezoliucijos su normaliais FPS papyškinčiau. Gal nebestriginėtu lemiamais momentais. Išėjus naujai VGA kartai ir nusistovėjus kainoms įsidėčiau normalią VGA pvz GTX 2070, o 2020 metais, nukeliaujant AM4, įsidėt Ryzen 2 kokį ten R7 3700 prc. ir ramybė 5 metams 🙂 Planas gal neidealus, bet o ką daryti gudriau? X)

        • IFeelYou parašė:

          Tankams pakillinti lauki GTX1080 lygio? 😀

        • kernel_panikuoja parašė:

          Man atrodo logiska, bet cia poziurio klausimas. Jeigu PC reikia dabar ir APU tenkina poreikius – puiku. Jeigu nusiteikes laukti, tai gali bent iki pacasario galo palaukt – turetu buti Ryzen+, Turing ir Intel 300 serijos pigios motkes – paprasciausiai daugiau is ko rinktis. Kitavertus, jeigu AM4 platforma ketini naudoti ilga laika, laukti nelabai yra ko pavasari, nebent naujesniu AM4 motkiu, arba atpigusiu senu.

          As paprastai „laikinu CPU/GPU“ nededu. Esme ta, kad visa sistema turi buti kazkaip daugiau maziau suderinta. Jeigu perki laikina CPU/GPU/APU, bet ketini veliau deti kazka galingo, tai automatiskai reikia ir brangesnio korpuso + PSU. Motkes irgi visisko fuflo nedesi, jei mintyse R7 upgreitas + dar koks OC. Tai gaunasi, kad sistema su tuo laikinu CPU ne tokia ir pigi. Aisku viskas gali sekmingai veikti ir su low end’inem dalim, bet man kazkaip moraliskai nesiziuretu koks nors R 2700 ir GTX2070 su uATX A320 motke, korpusu uz 20EUR ir kokiu Corsair VS 400 PSU. Bet tai visiskai subjektyvu – tikrai nieko pries ir tokius variantus, svarbu tenkina poreikius.

  7. mafo parašė:

    Korpusa turiu nzxt440, super tinka, juodas toks visas, asketiškas, prie interjiero super, psu jau nusipirkau taip pat, evga 750gq gold (nusioverkilinau – žinau), dar iš amazono keliauja ssd 850 evo 500 G, žaidimams, 250 g 860 evo m.2 pajamsiu windowsams… po algos 🙂 HDD 2 t filmams, nuotraukoms ir t.t. na liks motke – jamsiu 120 evro lygmenyje t.y. min 370 enyway. liks apsisprest del procesoriaus. Tai visur renkuos hi endą realiai, tik tikėtina nenoriu iš karto 2k evro ištėkšti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.